Joo siis täällä on ollut aika hurjaa menoa ja oloa lauantaista lähtien, kun naamani päätti reagoida allergisesti viikko sitten saamaani aknelääkitykseen. Lauantaina naamani oli kuin santapaperia, näppyläinen, punainen ja turvonnut. Luulin ensin, että reaktio oli normaali niinkin vahvaan aknelääkkeeseen kuin Epiduo-voiteeseen. Sunnuntaina päivällä alkoi toden teolla hälytyskellot soimaan ja illasta sitten lähdinkin päivystykseen. Myös toiseen käteni kämmenselkään ilmaantui pieniä näppylöitä. 

Tältä näytti naamani sunnuntaina illalla. Rajasin kuvaan vain suunympärykseni, mutta naama on kauttaaltaan tämän näköinen.

IMG_20130212_105613.jpg

Kuva on hieman epäselvä, mutta siis iho on täynnä kosketusihottumaa. Lisäksi leukani hilseilee Epiduo-voiteen aiheuttamasta kuivuudesta.

Sain päivystyksessä takamukseeni kortisonipiikin ja reseptillä Prednisolonia, joka siis kortisonivalmiste. Annos on aluksi suuri, joka sitten päivä kerrallaan hieman pienenee. Eilen maanantaina ja tänään tiistaina annos on ollut 3 x 20mg, huomenna 2 x 20mg jne. Kuuri kestää sunnuntaihin saakka.

IMAG2933.jpg

Eilen illalla kasvojen kunto kuitenkin paheni ja jouduin lähtemään uudelleen päivystykseen. Lääkäri tutkaili kasvojani ja totesi, että allerginen reaktio ei varmaan vain ollut ennen eilistä saavuttanut huippuaan. Prednisolonin lisäksi sain vielä Zyrtecia.

IMAG2945.jpg

Lisäksi sain luvan kokeilla iholle (ensin testaten kestääkö iho) 1% Hydrocortison voidetta. Muutoin läträilen leuan alueelle roppakaupalla Humektania, jotta kiristys, kuivuus ja hilseily hieman helpottaisivat. Iltaisin pesen kasvot vain Humektanilla, saippuat ja muut on nyt out of the question.

Sairauslomaa on loppuviikkoon asti ja siihen mennessä toivon, että tilanne helpottuu. Näytän aivan hirviöltä ja kasvojen olo on myös aika tukala. Kutisee ja kiristää.

Että se siitä aknelääkityksestä sitten. Doximed antibiootti ja Epiduo-voide pääsivät allergiaa aiheuttavien lääkkeiden listaani kasvattamaan. Mietin jatkoa sitten kun allergia on parantunut. Täytyy ehkä varata uusi aika lääkärille ja yrittää saada vaikkapa lähete ihotautilääkärille. Osasyy näin vahvaan allergiseen reaktioon on hyvin todennäköisesti myös atooppinen ihoni.

Että tällaista täällä. Kyllä tämä tästä ja hengissä ollaan ja selvitään, joten nou hätä. :)