Joulun alla ystäväni kävi kylässä ja toi tullessaan hieman ruokaa. Siinähän ei itsessään mitään erikoista ole, mutta minulle tämä kyseinen kerta oli ainutlaatuinen ja elämäni ensimmäinen kerta. Nimittäin, maistoin ensimmäistä kertaa sushia.

lajitelmaS.jpg

Olen kuullut, kun ystäväni ja tuttavani ovat puhuneet sushista ylistävään tapaan ja olenkin todennut, että sushia en syö, koska en tykkää siitä. Jep, siitä huolimatta että en ole sitä edes maistanut. Sushi on ollut mulle vähän samantapainen mörkö, kuin lapsuudesta asti kaalikääryleet. Olen pystynyt vaivatta syömään kaalikeittoa ja -laatikkoa, mutta jostain syystä käärylemuodossa ollut täysin mahdotonta, siitä huolimatta vaikka olen tiennyt kääryleiden olevan ihan sitä samaa, vain eri muodossa. Siinä on vaan ollut "joku juttu". Kunnes sitten vajaa kaksi vuotta sitten päätin rikkoa tämän omituisen mielikuvani ja ai, miten hyviä ne kaalikääryleet olivat!

Olin jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi ottaa härkää sarvista ja tutustua sushin maailmaan ja ystäväni tuodessa mukanaan Hanko Sushin pienen sushilajitelman, tähän tuli mainio tilaisuus. Minulle näytettiin ja kerrottiin miten homma toimii ja kyllä, tykkäsin! :)

lohinigiri.jpg

Lajitelmassa oli lohi-nigiriä, ravunpyrstö-nigiriä, tofu-nigiriä, munakasnigiriä, kurkku-makia sekä muistaakseni lohi-makia. Ensimmäisen kuvan S-kokoinen lajitelma on kutakuinkin identtinen sen kanssa, mikä ystäväni kanssa syötiin.

kappamaki.jpg

Sushi-mörkö on nyt peloteltu pois ja aukko sivistyksessäni on pienentynyt. ;)

Mikä teidän suhteenne sushiin on?