Lokakuussa I love me-messuilla yksi tutustumiskohteistani oli Humantool, satulaistuin jolla saa kivasti ryhtiä vartalolle. Kyseessä on siis pyörän satulan näköinen istuin, jonka voi asettaa tuolille. Monillehan ergonomiseksi istuimeksi tarkoitettu satulatuoli on vähintäänkin nimeltä tuttu ja Humantool on vähän saman tapainen juttu, mutta sen voi asettaa sellaisenaan työtuolin tai muun päälle.

Humantool+Image+picture.jpg

Humantool-istuin tuo keskivartalolle liikettä toisin kuin perinteinen satulatuoli. Satulan alaosa on pallomainen, jolloin istuessa on pientä liikettä. Tekniikkaa voisi mielestäni verrata tasapainolautaan, jolla ollessa joutuu tasapainon pitääkseen hieman liikuttamaan itseään.

HT+black+seat.jpg

Satulalla voi tehdä kevyesti keinuvaa liikettä eteen ja taakse, sivuille ja ympäri. Hyvä vaihtoehto kyllä perinteiselle tuolilla istumiselle ja työskentelylle. Kuinka usein sitä muistaa työskennellessään liikutella itseään säännöllisin väliajoin saati käydä työn tohinan keskellä jaloittelemassa?

HTistuin009.jpg

Satulaistuin tulee kätevässä pussissa, joten sitä voi myös kuljettaa mukana. Käy kuulema esimerkiksi myös autossa tai lentokoneessa istuessa. Mielikuvitus taitaa vain olla rajana, minne kaikkialle istuimen voi ottaa mukaansa. Tai sitten vaan työpaikalla tai kotona, miksei molemmissakin.

-Humantool istuin kääntää lantion automaatisesti hyvään pystyasentoon, jolloin koko selkäranka suoristuu. Tällä on suuri merkitys selän lisäksi myös hartia- ja niskanseudun jännitystiloihin sekä lantionpohjan lihasten vahvistamiseen, joka vaikuttaa suoraan mm, virtsan pidätyskykyyn. 

-Istuimen pallomainen rakenne synnyttää keinuvat liikeradat kaikkiin suuntiin ja houkuttelee istujan terveelliseen liikuntaan työn lomassa. 

-Tasapainoilu istuimella aktivoi tehokkaasti kehon syvät lihakset aina lantionpohjasta yläselän lihaksiin. 

-Istuja voi nyt parantaa ja ylläpitää fyysistä kuntoa ja hyvinvointia vaikka istuu toimistossa työtuolilla. 

-Humantool istuimen avulla voi suorittaa haluttaessa rankkojakin kuntoilu ja harjoitus liikkeitä, esimerkikisi huippu-urheilua varten. Istuin on erittäin suosittu palauttavana ja rentouttavana apuvälineenä urheilijoiden keskuudessa. Toisaalta se on helppo ja turvallinen kuntouttaja mm, vanhusten huollossa. 

Muutama viikko sitten koin iloisen yllätyksen, kun Humantoolilta otettiin minuun yhteyttä ja tarjottiin juurikin tällaista satulaistuinta. Ei siinä tarvinnut kahta kertaa miettiä vaan tartuin tilaisuuteen samantien. Minullahan on tiedetysti ongelmia alaselän kanssa ollut jo vuosia. Alaselkäkipuja, kaksi välilevynpullistuma-leikkausta ja jälleen kerran on alaselkä ja koko keskivartalo jumissa. Työskentelyasento läppärin kanssa tässä sohvan nurkassa on kaikkea muuta kuin ystävällinen keholle.

IMAG1260.jpg

Tämä suomalainen satulaistuin tuli siis parempaan kuin hyvään hetkeen. Olen aloittanut istuimen käytön varovasti - kuten aloitus neuvotaan tekemään - ja olen sijoittanut sen tuolle yhdelle ylimääräiselle tuolille. Saatan istuskella satulalla pieniä hetkiä kerrallaan tai vaikkapa sen ajan kun katson Salkkareita telkkarista ;) Pientä keinuvaa liikettä eteen ja taakse, sivulta toiselle ja ympäri tekee hyvää jumiutuneelle keskivartalolle. Itse joudun olemaan vielä normaaliakin varovaisempi, sillä alaselkäni on myös hieman kipeä.

IMAG1276.jpg

Istuimella voi jumpata kokonaisvaltaisemminkin ja istuimen mukana tulee ohjeet. Itse olen nyt kuitenkin alussa keskittynyt vain lannerangan liikutteluun ja verryttämiseen. Kokemus on tähän asti ollut oikein positiivinen ja uskaltaudun suosittelemaan tällaista satulaistuinta myös muille. Äidilleni jo pidinkin pienen palopuheen aiheesta, kun olin niin tohkeissani. ;)

IMAG1278.jpg

Lisää tietoa istuimesta, terveysvaikutuksista sekä käyttöohjeista löytyy Humantoolin nettisivuilta.


Nyt minulla olisi myös mahdollisuus arpoa yksi tällainen Humantool-satulaistuin teidän lukijoiden kesken. Värin ja kankaan saa voittaja valita itse. :)

Säännöt

1 arpa - Kerro osallistumiskommentissasi, oletko kuullut Humantoolista aiemmin ja miksi sinä haluaisit voittaa tällaisen itsellesi.

2 arpaa - Toisen arvan saat, jos olet kirjautunut julkiseksi lukijakseni Bloggerin kautta. Kirjautuminen on mahdollista blogini sivupalkissa olevasta Lukijat-kohdasta.

3 arpaa - Linkittämällä omaan blogiin tai Facebook-sivuille voi ansaita kolmannen arvan. Kerro linkityksestä osallistumiskommentissasi.

Muistakaa kertoa, kuinka monella arvalla osallistutte ja myös, jos olette kirjautuneena lukijana ERI nimimerkillä kuin jolla osallistutte. Anonyymit, muistakaa jättää erottuva nimimerkki, jotta arvontavaiheessa teidät on helppo tunnistaa.

Arvonnan linkitykseen blogeissa voi käyttää alla olevaa kuvaa.

HTistuin009.jpg


Arvonta alkaa heti ja päättyy loppiaisiltana 6.1.2013 klo 21.

Onnea arvontaan! :)

EDIT: Arvonta on päättynyt!