Tällä hetkellä ulkona satelee vaihteeksi vettä, mutta loppuviikolle on luvattu jo talvisempia kelejä. Olen tyytyväinen, että talvivarustukseni on kunnossa eikä siltä osin tarvitse hötkyillä enää. Myös tälle talvelle hankkimilleni Uggeilleimp?type(inv)g(20213648)a(2045757) tein tuossa taannoin suojauskäsittelyn. Kestävät oikein hoidettuina paremmin kosteutta ja sitähän tässä meidän ilmastossamme riittää. Tarkoituksenani on toki pyrkiä käyttämään lämpöisiä popottimiani suhteellisen kuivilla, lumisilla ja kylmillä keleillä, mutta aina ei tietenkään pysty kaikelta loskalta suojautumaan. Nyt on kuitenkin ainakin tehty minkä voi ja talvikelit ovat tervetulleet!

IMG_6983.JPG

IMG_6984.JPG

Suojauskäsittelyn tein parvekkeella sanomalehtien päällä. Suositus on, että käsittely tehdään sellaisella paikassa, missä on hyvä ilmastointi. Kai siitä suojausaineesta jotain höyryjä sitten pääsee ilmaan.

IMG_6987.JPG

Käsitelty ja käsittelemätön kenkä. Ainetta suihkutetaan kengän pintaan siten, että pinta kastuu näkyvästi, muttei kuitenkaan "ui" aineessa.

IMG_6988.JPG

IMG_6989.JPG

IMG_6995.JPG
Käsitellyt kengät

IMG_6997.JPG

Tuohon parvekkeelle jätin Uggit sitten muutamaksi tunniksi kuivumaa ja odottelin että pahimmät höyryt häviävät.

IMG_7104.JPG

Myöhemmin toin kengät sisälle kuivumaan. Suositeltu kuivumisaika on noin 24 tuntia, jonka jälkeen kengän pinta pitäisi vielä harjata.

IMG_7108.JPG

IMG_7109.JPG

Ostin Prismasta tällaisen mokkanahalle tarkoitetun harjan, jossa toinen puoli on silikoninen (?) ja toinen metalliharjaksinen. En tiennyt oikein, miten harjaus tulee suorittaa, joten harjailin molemmilla puolilla tosi tosi varovasti sen verran, että mokkanahka pääsi hieman "elämään". Pelkäsin, että pilaan pinnan, mutta ihan hyvältä nuo Uggit nyt näyttävät tuolla eteisessä ja odottelevat ensimmäistä käyttökertaansa. :)

Löytyykö lukijoistani muita UGG-ihmisiä? :)


P.S. Omat Uggini tilasin kesän lopussa Spartoolta ja ne löydät täältä!imp?type(inv)g(20213648)a(2045757)


Sisältää mainoslinkkejä