Olen ollut aina kiinnostunut psykologiasta ja voisin hamstrata siihen liittyviä opuksia vaikka kuinka paljon. Itsetutkiskelu ja ylipäätään ihmisten käyttäytymisen analysoiminen kuuluu hyvin vahvasti minuun persoonana. Niinpä vuosi sitten kun minulle suositeltiin erästä kirjaa, päätin sen jossain kohtaa hankkia ja nyt sitten kävin hakemassa AdLibriksen paketin, josta tämä kirja paljastui.

IMAG1027.jpg

Kirjan on kirjoittanut Kimmo Takanen, joka on myös perustanut nettisivut aiheesta osoitteeseen www.skeematerapia.fi

Skeematerapia on tunnelukkojen työstämiseen kehitetty terapiamuoto ja pohjautuu kognitiiviseen psykoterapiaan. 

IMAG1032.jpg

Kuten kirjan takakansikin kertoo, teos auttaa tunnistamaan ja tiedostamaan tunne-elämän lukkoja ja niiden vaikutusta elämään. Kirjassa on kattavat kuvaukset 18 tunnelukon piirteistä sekä testejä, joilla voi testata omia tunnelukkojaan. 

Jonkin verran tunnelukkoja opiskelleena voin ihan lukemattakin tätä kirjaa suositella. Ja jos ei muuta, käykääpä piruuttanne tutustumassa Skeematerapia-sivustoon ja kokeilkaapa vaikka muutamia testejä tehdä tuolta. Saatatte hämmästyä! Tunnelukkoja kun meinaan on meillä kaikilla, joillain enemmän ja joillain vähemmän. ;)

Onko muita psykologiaan hurahtaneita tai jopa sellaisia, joille tämä opus olisi tuttu?