Mainonta blogeissa yleistyy todella nopealla tahdilla. Kaikki eivät blogimainonnasta pidä ja jotkut eivät hyväksy sitä laisinkaan. Minä kuulun siihen ihmisryhmään, joka mainonnan hyväksyy. Mainoksia kun on joka puolella; televisiossa, radiossa, sosiaalisessa mediassa (esim. Facebookissa) yleisesti, lehtien nettisivuilla, blogeissa. Kaikkialla. Itse ajattelen myöskin, että mieluummin ostan tuotteen nähdessäni mainoksen vaikkapa blogissa jota olen aikojen alusta seurannut ja jonka sisältö vastaa kiinnostuksen kohteitani kuin postiluukusta tipahtaneesta mainoslehtisestä.

Blogimainonnasta tykkään siksi, sillä kovin usein bloggaajat mainostavat kuitenkin tuotteita, joihin uskovat. Eivät toki kaikki, on niitäkin jotka tekevät sitä puhtaasti taloudellisista syistä. Kaikilla meillä on omat vaikuttimet, sallitakoon se kaikille.

Itse olen alkanut mainostamaan blogissani alun perin ihan siksi, että tykkäsin jakaa mielenkiintoisia juttuja, tarjouksia ja muita lukijoilleni. Olen aina tykännyt auttamisesta ja jakamisesta, joten tuotteiden mainostaminen lähti käyntiin aika luonnollisesti. Myöhemmin kuvioihin tuli kumppanuusmarkkinointi ja blogissani olevat bannerimainokset ovat sekä TradeDoublerilta että TradeTrackeriltä.

Mainonta blogissa on kuitenkin sellaista, että vaikka ajattelee sen olevan yksinkertaista ja tietyllä tapaa sitä se onkin, on kuitenkin otettava huomioon monia eri seikkoja. Kaikki on opittavissa ja kokemus on paras opettaja. Nyt kuitenkin markkinointi-guru (sallittakoon minun nyt käyttää tällaista titteliä, jooko? ;)) Markus Ossi on tehnyt Kumppanuusmarkkinointioppaan, jonka avulla voi oppia tienaamaan rahaa mainostamalla blogeissa ja muilla nettisivuilla. Markuksen oppi perustuu pitkäaikaiseen tietoon ja kokemukseen ja itse hänen Tarkkamarkka-blogiaan ja touhujaan seuranneena uskon hänen tietävän, mistä puhuu.

Kuvankaappaus+2012-11-15+kello+1.52.45.p

Jos aihe kiinnostaa, jos kenties mietit mainostamista sivuillasi niin ehkä kannattaisi tutustua tähän oppaaseen. Tiedän, että vaikka mainonnan positiivisista puolista ei puhuta niin moni siitä on kiinnostunut. Usein kuulee puhuttavan vaan siitä, kuinka moraalitonta on, kun bloggaaja mainostaa ja ansaitsee mainoksilla hieman extrarahaa. 

Itse tosiaan olen jonkin aikaa mainostanut blogissani ja aion sitä jatkaa edelleenkin. Asia on vielä aika tuore tässä yhteiskunnassa, mutta on ihmisiä, jotka ansaitsevat blogillaan tai muulla verkkojulkaisullaan. Jotkut saavat siitä kokonaan elantonsa, jotkut puolestaan hieman extraa esimerkiksi muoti-, sisustus- ja kauneusostoksiaan varten. Itselläni tosin on rajana mainostamisessa se, etten kuitenkaan suostu ihan mitä tahansa mainostamaan vaan mainostan tuotteita, joista tykkään tai joiden uskon kiinnostavan lukijoitani. Olen myös pitänyt kiinni siitä, että kerron myös jos en jostain tuotteesta tykkää. Ja lupaan tehdän niin vastakin.

Tiedän, aihe on arka vielä toistaiseksi, mutta tulipa tässä samalla hieman avattua omaakin suhtautumistani mainontaan. Käykää kuitenkin kaikki kiinnostuneet tutkailemassa tätä Kumppanuusmarkkinointiopasta vaikka salaa jos ette kehtaa myöntää olevanne kiinnostuneita, hih! ja pistäkää ihmeessä tilaten jos kiinnostaa. 

Maailma kehittyy koko ajan, blogimainonta tulee tästä vielä kasvamaan roimasti! :)

Kuvankaappaus+2012-11-15+kello+1.50.37.p
Kuvat kaapattu oppaan sivuilta

Haluatko oppia tekemään rahaa blogillasi? Tilaa Opas Kumppanuusmarkkinointiin ja opi kaikki netin salaisuudet.

(klikkaa yllä olevaa tekstiä päästäksesi tutustumaan oppaaseen)


Sisältää mainoslinkkejä ja ikiomia mielipiteitäni