Olen ajoittain täällä blogissani maininnut sen, että minulta lähtee hiuksia aika paljon. Tai mielestäni tosi paljon. Niin paljon, että syksyllä kävin lääkärissä asti sen vuoksi. Tarvittavat kokeet otettiin ja tulokset olivat hyvät eli eivät selittäneet hiustenlähtöä. Sitten eräs lääkitys, joka minulla on jonkin aikaa ollut, päätettiin vaihtaa toiseen. Ihan sillä vain, että sen haittavaikutuksissa mainittiin hiustenlähtö. Ei sekään tietenkään ratkaisua takaa, mutta onpahan nyt sekin otettu huomioon.

Aloin tauon jälkeen käyttämään hyväksi havaittua Cutrinin Bio+ Energen sarjaa (shampoo, hoitoaine ja  seerumi), josta olen puhunut täällä. Väliaikatiedote-postaus sarjasta löytyy täältä. Vuosi sitten eräs kampaaja-kaverini huomasi selkeän hiustenkasvun minulla kun olin jonkin aikaa näitä tuotteita käyttänyt. Lisäksi olen kuullut vain hyvää tästä tuotesarjasta muutoinkin. Tätä sarjaa suosittelen edelleen, vaikka juuri tällä hetkellä se ei omaa ongelmaani ratkaisekaan.

IMAG4668-733308.jpeg

Hiustenlähtöä on toki minulla ollut ajoittain ennenkin, mutta se on aina tasoittunut. Nyt tuntuu, että mikään ei auta ja alan pian olla erittäin stressaantunut. Olen jo puolitosissani varautunut siihen, että jos haluan jatkossakin, että minulla on hiukset ostan peruukin. Arjessa hiustenlähtöäni muut eivät huomaa juurikaan, sillä pidän hiukseni kiinni. Olen lopettanut kuminauhojen käyttämisen - joskaan en niitä muutenkaan ole paljon käyttänyt - ja pidän pehmoista kangas"donitsia". Nukun hiukset kiinni, jotta ne eivät auki ollessa hieroontuisi tyynyyn ja katkeilisi. Nuttura, sykerö ja mikä milloinkin on yleensä myös niin löysällä kuin se on mahdollista.

Hiustenlähdöstä entistä stressaavamman, pelottavamman ja surullisemman tekee se, että hiukseni ovat äärettömän ohuet luonnostaankin. Kun valittelen ohuista hiuksistani, monet yleensä komppaavat ja toteavat, että heilläkin on tyypillinen suomalainen ohut tukka. Ilmeet venähtävät siinä vaiheessa kun pyydän heitä kokeilemaan hiuksiani. Kommentit ovat tyypillisesti luokkaa "Onpa joo muuten ohuet, ei mulla nyt ihan noin ohuet sentään ole!". Niinpä! Muistan lapsuudestani, kun kävin kampaajalla, että vakiokampaaja aina laittoi hiuksiini "taika-ainetta, joka paksuntaa hiukset". Se oli aina pakko laittaa, muuten en suostunut lähtemään hiustentasoituksen jälkeen kampaamotuolista. No, eihän sellaista taika-ainetta ole oikeasti eivätkä ne hiukset siitä koskaan ole sen paksummaksi muuttuneet. Aikuisiällä joku kampaaja sanoi, että hiukseni ovat todellakin äärimmäisen ohuet, mutta niitä on paljon. Sopii ollakin, sillä jos niitä olisi yhtään vähemmän niin mulla ei varmaan olisi hiuksia enää ollenkaan. Eli ei tarvitsisi enää hiusten tästä enempää vähentyä.

Pari vuotta sitten kypsyin jälleen kerran ohueen littanaan tukkaani ja hankin hiuslisäkkeet, halvalla kun sain. Kyseessä oli teippituuhennokset ja ai sitä mielenrauhaa, minkä sain, kun oli hiuksia päässä. Joo, en ole niin pinnallinen että kuvittelisin hiusten olevan esimerkiksi elämää ja terveyttä tärkeämmät, mutta minuun nyt kuitenkin vaikuttaa tämä aika paljonkin. Miksi? Sen tärkeimmän lisäksi eli säikähdyksen hiustenlähdön mahdollisista syistä olisi kauhean kiva joskus pitää hiuksia auki. Ei niitä kuitenkaan voi pitää auki, kun ne on niin ohuet ja olemattomat, että liiskaantuvat pitkin päätä ja paikka paikoin päänahkaa näkyy läpi. Haluaisin, että hiukset roikkuisivat auki ollessaan silleen normaalisti, mutta koska ovat niin onnettomat, niin ne näyttää aika kurjalta auki. Niissä ei pysy kiharat eikä niitä siis voi oikein pitää muutoin kuin sykeröllä kiinni. Oli ihanaa kihartaa hiuksia ja antaa niiden olla auki silloin kun oli teippituuhennokset. <3 Ottaisin teippituuhennokset takaisin alta aikayksikön, jos vain olisi varaa. Vähän vaikea tämä selitys hiusteni ulkonäöstä tällä tavoin kirjallisesti, joten pyydän anteeksi, jos ette ymmärrä. :)

Mitä sitten olen tehnyt tämän hiustenlähdön loppumisen puolesta muuta kuin vaihdattanut sen lääkkeeni? Olen syönyt kuurina ison purkillisen Piimaxia, jossa oli lisänä vahvaa biotiinia ja käytin sitä Bio+ Energen -tuotesarjaa. Nyt pääsin onnekseni testiryhmään testaamaan Ducrayn tuotteita (naisten) krooniseen hiustenlähtöön. Syön siis päivittäin semmoista lisäravinnetta, pesen joka toinen tai kolmas päivä hiukseni erikoisshampoolla ja joka ilta suihkutan erityistä liuosta hiuksiini, joka sitten hierotaan päänahkaan. Lyhyesti tästä Ducrayn tuotteiden testauksesta kerroin täällä

IMG_9301.JPG

Shampoopesun jälkeen laitan pois huuhdeltavan hoitoaineen, joka tällä hetkellä on sitä Bio+ Energen sarjaa. Kun hiukseni ovat pyyhekuivat, laitan pituuksiin ja latvoihin Moroccanoilia. Tästä upeasta hiusöljystä teen joskus erillisen postauksen, aivan upea tuote meinaan! Tämän jälkeen harjaan hiukseni Tangle Teezerillä, joka on hellävarainen harja ja josta en koskaan ikinä enää luovu. Tangle Teezeristä olen kirjoittanut täällä. Sen jälkeen annan hiusteni kuivua ja kuivaan päänahkaan sitten suihkuttelen sen Ducrayn liuoksen. Nyt olen alkanut myös pesupäivien välissä hieromaan hiusten pituuksiin ja latvoihin Moroccanoilia.

IMG_6916.JPG

IMG_6922.JPG

IMG_6929.JPG

Hiuksiani en ole muutamaan vuoteen värjännyt, paitsi nyt muutama viikko sitten laitoin päähäni tumman kevytsävytteen. Hiuslakkaa en käytä säännöllisesti, vain satunnaisesti kun hiusteni on jostain syystä pysyttävä ojossa. En siis edes viikottain. Joskus saatan kosteuttaa päänahkaani. Ennen käytin siihen apteekin Aqualan L-rasvaa, nykyään Cocovin neitsytkookosöljyä, josta olen kirjoittanut täällä. Näin tein esimerkiksi eilen, sillä päänahkani kutisee hieman, varmaankin kuivuuttaan. Tämä saattaa johtua puhtaasti siitä, että olen kuivaihoinen, atoopikko. Onneksi päänahkani ei kuitenkaan hilseile, ainakaan en ole huomannut. Cocovin tuotteista pääsee lukemaan lisää heidän nettisivuiltaan. Muutama ilta sitten kokeilin myös Lushilta testiin saamaani Roots-hiusnaamiota, josta siitäkin myöhemmin mahdollisesti kerron tarkemmin muiden testaamieni Lushin tuotteiden esittelyn yhteydessä.

picture+488.jpeg

IMG_6843.JPG

Ducrayn ravinnepillereiden lisäksi otan päivittäin D-vitamiinia, monivitamiinia sekä nyt flunssa-aikana C-vitamiinia. Maitotuotteita tulee myös päivän mittaan käytettyä ja vettäkin juon. Nyt juuri en saa päähäni muita juttuja, jotka joko edistäisivät hiustenlähtöäni tai vaihtoehtoisesti ehkäisisivät. Hormonaalisia lääkkeitä kuten e-pillereitä käytössäni ei ole.

Aion myös siirtyä käyttämään luonnonkosmetiikkaa tai vähintäänkin mahdollisimman vähän lisäaineita kuten parabeenejä sisältäviä hiustenhoitotuotteita. Aloitan siirtymisen hiustenhoitoaineesta, kun käyttämäni hoitoaine kohta loppuu. Ostin Prismasta Urtekramin hoitoaineen. Ducray-kuurin ajan (3kk vähintään) voi käyttää ihan normaalisti käytössä olevaa hoitoainettaan. Silloin tällöin tarpeellinen kuivashampookin täytyy ostaa luonnonkosmetiikasta, jos sellaista on. Lushilla olisi kuivis, mutta en ole vielä perehtynyt sen INCI-listaan.

IMG_7057.JPG

IMG_7063.JPG

Silloin tällöin myös ronskisti jaan hiukseni keskijakaukselle ja jaan hiukseni tasaisesti molemmin puolin päätä ja *naps* saksilla muutama sentti pois. Jotenkin koen siihen parin kuukauden välein pakottavaa tarvetta, uskon kai että kun hiuksia pätkii, niin ne jaksavat vastaanottaa ravinteita ja muita hoitavia aineita paremmin.

Mutta tässä siis todella kattava kirjoitus aiheesta, joka minulle on tällä hetkellä todella tärkeä ja ajankohtainen. Toinen ajankohtainen asia on haastava ihoni, mutta siitä kerron sitten joskus toiste, kunhan olette ensin toipuneet tästä julmetun pitkästä postauksestani - jos edes jaksoitte lukea näin pitkälle. ;)

Kiitos siis jokaiselle, joka jaksoi vuodatukseni loppuun asti ja etukäteen kiitos ihan jokaiselle, jolla on jakaa kanssani aiheeseen liittyen mielipiteitä, vinkkejä tai vaikkapa omakohtaisia kokemuksia. Otan kaiken vastaan mitä nöyrimmin. Otan vastaan ihan kaiken mahdollisen avun ja tuen, mitä teillä on antaa. Ja koska tiedän, miten kurjaa tämä on, mielelläni tuen myös mahdollisia kohtalontovereitani jos vaan uskallatte jakaa kokemuksianne. 

P.S. Tekstiin ujutin aika monta linkkiä, koska näin ollen minun ei tarvitse tässä selittää ihan kaikkea viimeisen parin vuoden ajalla tapahtuneista asioista vaan voitte käydä lukemassa vanhoja postauksiani, jos kyseinen kohta kiinnostaa. :) Linkit eivät ole mainoslinkkejä.