Kauneus ja Terveys -lehden numerossa 6/12 oli todella mielenkiintoinen juttu tavaran karsimisesta. Jutun loppuun oli tiivistetty joitakin pieniä vinkkejä ja ajattelin ne jakaa teidän kanssa.

Picture+083.jpg

Jaa suursiivous pienemmiksi projekteiksi: järjestä vaikka yksi seinusta kerrallaan.

Ota kaikki esiin kaapista tai vaikka hyllyn päältä yhtä aikaa, jotta näet kokonaisuuden.

Voit ajatella, että kaikilla tavaroilla tulisi olla arvo: kauneusarvo, käyttöarvo ja parhaassa tapauksessa molemmat.

Tee pinot eri tavaroille: aarteille, toiseen tilaan siirrettäville, taakoille, turhakkeille ja roskille.

Mieti jokaiselle aarteellesi oma paikkansa, joka antaa arvoa sen käytettävyydelle ja kauneudelle.

Tartu taakkoihin ja turhakkeisiin luovalla ja humoristisella otteella. "Voisin ehkä käyttää joskus" ei ole kovin hyvä syy niiden säilyttämiseen.

Lajittele pois heitettävät: mieti, mitkä voit kierrättää ja mitkä joudut heittämään roskikseen.

Hyvä tunnelma ja mieli auttavat: pysähdy välillä hengittämään ja tuntemaan ylpeyttä ahkeruudestasi. Pyydä tsemppausta ystäviltä ja perheeltä.

Jos huono omatunto tai muut hankalat tunteet tai muistot yllättävät, suhtaudu niihin hyväksyvästi - nekin kuuluvat elämään ja muutokseen.

Nauti työsi tuloksista: huomaa kuinka ajatukset selkeytyvät.

Picture+018.jpg

Aarteet = tavaroita, jotka tuovat hymyn huulille tai niitä haluaa vain katsella. Aarteet voivat olla myös luotettavia tavaroita, jotka pelastavat arjen pyörteissä.

Turhakkeet = tavaroita, jotka eivät ole erityisen tarpeellisia tai hyödyllisiä. Niillä ei ole myöskään pitkäaikaista kauneusarvoa. Turhakkeen tunnistat ajatuksesta "ehkä sitä voisi käyttää johonkin".

Taakat = tavaroita, joita emme haluaisi kotiimme mutta joista meidän on tunnesyistä vaikea päästää irti. Taakkoja voivat olla vaikka anopin antama omatekoinen keramiikkatyö tai mummolta peritty muotokuvamaalaus. Niitä ei voi heittää hyvin omintunnoin pois.