Olohuoneen mattoni kaipaa pesua. Haluan uuden kotini lattialle puhtaan maton ja tuohon nykyiseen on ehtinyt kertyä kaikenlaista moskaa, vaikkei näkyvää likaa olekaan. Sellaista se eläinperheessä on. Muutoin on matto palvellut kivasti, mutta nyt tosiaan pesuun pitäisi viedä ja uuteen kotiin haluaisin - jos rehellisiä ollaan - ihan uuden maton. Väri saisi olla valkoinen, sillä sekin lisännee tilantuntua. Olen vain hieman hämmentyneenä katsellut mattovalikoimia eri paikoissa. Nyt löysin Hobby Hallin kanta-asiakastarjouksista ihan kivoja valkoisia mattoja, mutta kuvissa ovat kovin luonnonvalkoisia. Nekin, joita valkoisiksi tuotetiedoissa kutsutaan. Mistä sen netin kautta tilatessa tietää, mikä on oikeasti valkoinen ja mikä luonnonvalkoinen. Kuvatkin vielä vääristävät värejä.

monaryijymattovalkoinenharmaahobbyhall16

monaryijymattovalkoinenharmaahobbyhall16

monaryijymattovalkoinenharmaahobbyhall16

Tämä Mona ryijymatto on ihan rehellisesti valkoharmaa. Silti valkoinen osuus näyttää minusta luonnonvalkoiselta.

vistaryijymattoluonnonvalkoinenhobbyhall

vistaryijymattoluonnonvalkoinenhobbyhall

Tämä Vista ryijymatto on tuotetietojenkin mukaan luonnonvalkoinen.

vmcarpetfioreryijymattohobbyhallluonnonv

vmcarpetfioreryijymattohobbyhallluonnonv

vmcarpetfioreryijymattohobbyhallluonnonv

Ja luonnonvalkoinen on myös tämä VM Carpetin Fiore ryijymatto. Mutta senhän näkee ihan kuvastakin. Ystäväni suositteli Kodin Ykkösestä Luksus nukkamattoa ja ihan omalla kokemuksellaan pystyi sanomaan, että se on oikeasti valkoinen. Ei niin valkoinen kuin paperi, mutta kuitenkin luokaltaan ennemmin valkoinen kuin luonnonvalkoinen. Ja eihän uusi sohvanikaan tule olemaan paperin valkoinen.

luksusnukkamattokodinykk%C3%B6nen.jpg

luksusnukkamattokodinykk%C3%B6nen1.jpg

luksusnukkamattokodinykk%C3%B6nen2.jpg

Mutta miksi, oi miksi tämänkin maton väri ainakin minun silmissä vivahtaa luonnonvalkoiseen?! Kyse ei nyt ole siitä ettenkö uskoisi ystävääni. Uskon minä. Mutta noin yleisellä tasolla jos maton sanotaan olevan valkoinen ja se näyttää luonnonvalkoiselta kuten ne oikeastikin luonnonvalkoiset matot, niin mistä tilatessa tietää onko se tilaamansa valkoinen matto todellakin valkoinen? :)


Kuvat: Hobby Hall / Kodin Ykkönen