Tämä postaus on jatkoa Asunnon kuntotarkastus part 1:lle, jossa keskityin kylppärijuttuihin. Vielä olisi muun asunnon osalta kertomatta. Lähdetään liikkeelle vaikkapa keittiöstä.

picture+013.jpg

En ole tämän kuuden vuoden aikana vielä ymmärtänyt, mitä tällä maalauksella on yritetty saada aikaan. Se ei ole esimerkiksi saman korkuinen työtason kanssa eikä muutoinkaan näkyvästi yhteydessä mihinkään. Mitä hittoa tässä on ajateltu, kun se on maalattu tällaiseksi kökön ruskeaksi... ohhoijakkaa. Pyysin, josko sen voisi maalata valkoiseksi. Ei kuulema pitäisi olla mikään ongelma.

picture+014.jpg

Kaapin ovet olivat vinossa ja tuo vasemman puoleisin kaappi aina hinkkasi tuohon oikean puoleiseen, kun sen laittoi kiinni. Remppamiehemme sitten kiristeli ruuveja ja nakutteli vasaralla, jonka jälkeen ovi sulkeutuukin kiltisti. Kaappien asentaja ei ainakaan ole osannut käyttää mittaa asentaessaan kahvoja. Sama ongelma meinaan on makuuhuoneessakin, aivan vinossa kaikki. :/

picture+016.jpg

Keittiön hanasta puuttuu kansi, josta näkyy kumpaan suuntaan väännettäessä tulee kylmää ja lämmintä vettä. Tämä ei kuulema ole ainoa asunto, josta se puuttuu. Uusi tilalle vaan!

picture+028.jpg

Lisäksi haluaisin uuden uunin. Omani on ajalta, jolloin tämä talokin on rakennettu eli jostain vuodesta 1991. Tätä teoriaa tukee uunin taustan siivouksen yhteydessä löydetty jonkun vanha puhelinlasku vuodelta 1992. ;)

Sitten olisi vielä makuuhuoneessa "pientä" ongelmaa.

picture+007.jpg

Tämä kuva on siis makuuhuoneen kaapista. Oven alasarana on kokonaan irronnut kaapin rungosta ja ovi on siis kiinni vain yläsaranastaan. Saa aina kaapilla käydessään vähän jännittää, koska ovi päättää tipahtaa niskaan. Remppamies ensiavuksi kiristi hieman yläsaranaa ja totesi oven olevan vaarallinen. No, eipä ole ketään kuulunut korjaamaan, vaikka aikaa tarkastuksesta on kulunut jo kuukausi.

picture+001.jpg

picture+005.jpg

Myös toisessa makuuhuoneen kaapissa kaapin runkoon kiinnitetyt vedettävät korit ovat aikansa eläneet. Rei'ät, johon korien kiskot on kiinnitetty ovat laajentuneet ja repeytyneet eikä korit pysy enää paikoillaan. Alimman korin suhteen luovutin jo tovi sitten ja se sai maata tuolla kaapin pohjalla. Nyt olen kuitenkin poistanut korit kokonaan käytöstä. Tosi fiksua kiinnittää kaapin runkoon tuollaiset korit, joita tulee kuitenkin vedeltyä usein eestaas. Tuon korikatastrofin tilalle piti saada joko pari hyllyä tai sitten sellainen irtonainen korisysteemi, joka vaan sijoitetaan kaappiin. Eipä oo näkynyt näitäkään korjauksia.

Yksi oleellinen ongelma on vielä ovet ja ikkunat sekä niiden tiivisteet. Huoltomiehemme katsoi parvekkeen oven tiivisteet ja totesi niiden olevan ihan rikki. No ei ihme, että musta on tuntunut pidemmän aikaa, että parvekkeen ovi olisi auki ja viima vain vetää. Samoin ikkunoiden tiivisteet kaipaisivat uusimista. Tämä olisi tässä asunnossa äärimmäisen tärkeää, sillä täällä on sähkölämmitys. Pattereiden termostaatit saa työskennellä jatkuvasti, kun jostain vetää. Ja kun patterit työskentelee, tiedämmehän mitä se tekee sähkölaskulle? :/

Masentavassa kunnossa tämä asunto, eikö? Niin ja unohti kertoa, että suihkun hana vuotaa edelleen. On vuotanut nyt noin puolitoista kuukautta.

No mutta minuapa se ei enää haittaa. MÄ MUUTAN TÄYSIN UUTEEN VASTAVALMISTUVAAN KOTIIN 1.6. <3 <3 <3 :)