Kodin Ykkösellä on nyt sohvat -20% plussakortilla. Ja mua niin houkuttaisi hankkia uusi sohva tämän vanhan ja kulahtaneen tilalle. Sohvan luonnonvaalea kangas on likainen eikä pesemällä täysin puhdasta enää tsiljoonan käyttövuoden jälkeen saa. Sohva on myös lösähtänyt alaspäin keskeltä, kuin roikkuisi. Sain tämän sohvan vuonna 2004 muistaakseni eli tämä sohvahan on jo vanhus. Pelkästään minun käytössäni ollut seitsemän vuotta. Se on niin ruma, että pahaa tekee. Yäk!

IMG_7173.jpeg

En osaa oikein päättää, minkä värisen sohvan haluaisin. Päävärihän sisustuksessani on valkoinen, joten valkoinen sohvakin olisi kiva. Nahka olisi ehkä helpoin pitää puhtaana, kankaan joutuisi aina pesemään kun sattuu tahraantumaan. Mutta osta nyt sitten nahkasohva, kun kissa tykkää rapsia kynsiään sohvan reunoihin. Toki se tekisi saman kangassohvalle, miksi se uusi sohva olisi jotenkin poikkeus vanhasta? Oikeanpuoleinen käsinoja on aika mielenkiintoisen näköinen jo. Pitäisiköhän etsiä jostain sohvan lahjoittaja ja ostaa uusi vasta kun on kissa-herrasta aika jättänyt...

picture+292.jpg

Yllä olevassa kuvassa todellinen tuho ei näy.

Valkoiseen sisustukseen en ehkä viitsisi myöskään mustaa sohvaa hankkia. Sohva on olohuoneen kiintopiste sekä huoneen suurin kaluste, niin musta väri olisi liian hallitseva. Seuraavaksi kävi mielessä tumma harmaa, mutta se värinä käyttäytyisi suhteellisen samoin kuin musta. Jäljelle jäisi sitten vaalean harmaa, sillä mitään ruskean sävyistä en tahdo.

london-sohva-_1.jpg

joanna.JPG.jpg

Haaveilen kulmadivaanisohvasta. Toivoisin myös, että sohvassa olisi hyvät kiinteät istuin- ja selkätyynyt. Olen läpeensä kyllästynyt oikomaan oman sohvani tyynyjä. Pari pientä on ihan ok, kuten tuossa divaanittomassa versiossa (kuva yllä). Voin itse sitten halutessani kasata sohvalle kivoja tyynyjä. Kuvien sohvat eivät nyt ole niitä vaalean harmaita, mutta harmaita kuitenkin.

Sopiiko teidän mielestä vaalean harmaa sohva valkoiseen sisustukseen? Entäs sitten, kun on jo musta matto? Ja miten sisustus voi olla valkoinen, jos niinkin iso kaluste kuin sohva on harmaa?

(Huomaatte ehkä, että pikkasen ahdistaa ;))Lainatut kuvat: Nettikaluste