Pari viikkoa sitten kiinnostuin toden teolla neitsytkookosöljystä. Luin siitä paristakin eri blogista ja muualta netistä. Olen vuosia haaveillut ihoni kunnon parantumisesta ja tässä sitten yksi kokeilu taas sillä osastolla.

"Kookosöljyä on kuvailtu vähärasvaiseksi öljyksi, eikä se sisällä kolesterolia lainkaan. Tutkijat ovat saaneet selville että tyydyttyneet rasvat  joissa on paljon keskimittaisia rasvahappoja (MCFA), ovat tervehdyttäviä. Neitsytkookosöljy sisältää juuri näitä keskimittaisia rasvahappoja. 

Neitsytkookosöljyllä on suuri lauriinihappo pitoisuus. Ainoa muu huomattava lauriinihapon lähde luonnossa on äidinmaito.  Elimistön on helppo sulattaa lauriinihappo ja imeä se itseensä. Elimistö muuntaa sen suoraan energiaksi, eikä varastoi sitä. Lauriinihappo muuntuu kehossa suoraan maksan kautta energiaksi ja näin ollen rasva ei varastoidu kehoon samoin kuten pitkät rasvahapot.

Neitsytkookosöljyllä on mieto ja erityinen, luonnollinen kookospähkinän maku ja tuoksu. Useimmat kaupalliset kasvikset tai kookospähkinät prosessoidaan epäterveellisesti, kuten raffinoidaan, valkaistaan tai hajustetaan mikä hävittää luonnollisia ravinteita ja makuja, ja saattavat sisältää vaarallisia kemikaaleja.  Neitsytkookosöljy on täysin kemikaaliton. 
Neitsytkookosöljy sisältää myös E- vitamiinia, joka on yleisesti tunnettu antioksidantti, eli se suojaa solujamme vaurioilta."

Lähde: Cocovishop.com

picture+486.jpg

Näinpä minä sitten hankin itselleni Hyvinvoinnin Tavaratalosta pikkuisen purnukan tätä ihmeöljyä.

picture+487.jpg

Kyseessä on Cocovin kylmäpuristettu neitsytkookosöljy, joka sopii monenlaiseen erilaiseen käyttötarkoitukseen. Ihonhoitoon, ruoanlaittoon, lemmikeille... terveysvaikutteita sanotaan olevan paljon. Cocovishopin sivuilta voi käydä lukemassa lisää. Toki lisää löytyy myös googlettamalla.

picture+488.jpg

Öljy on koostumukseltaan kiinteää. +25 asteessa öljy nesteytyy, jolloin esimerkiksi lämminvesihauteessa öljystä saa nestemäistä. Tällöin tuote sopii hyvin käytettäväksi ruoanlaitossa. Kiinteytyminen ja nesteytyminen ei pilaa tuotetta vaan se säilyy hyvänä siitä huolimatta vaikka olomuoto muuttuisi useinkin. Itse käytän lämminvesihaudetta saadakseni öljyn nesteeksi ja sitten saan siirrettyä öljyä pienempään purnukkaan ja se kulkee helposti arkikosmetiikan mukana. En ole vielä päättänyt, tulenko käyttämään tätä ruoanlaitossa, sillä pääasiassa hankin tämän ihonhoitoa varten.

picture+485.jpg

Kokemukseni eivät ole vielä kovin monipuoliset, olen satunnaisesti käyttänyt öljyä kosteusvoiteena. Iho jää pidemmäksi aikaa rasvaiseksi kuin tavallisen kosteusvoiteen jäljiltä, mutta imeytyy hyvin ihoon yön aikana. Iho on pehmeä aamulla, mutta muita muutoksia en ole huomannut. Pitäisi ehkä olla säntillisempi käyttämään. Rohtuneisiin huuliin olen myös öljyä sivellyt, mutta niihin ei ainakaan ole kovin hyvin tehonnut. Ehkä se ei pysy huulilla tarpeeksi hyvin ehtiäkseen imeytymään tai sitten vika on jossain muussa.

Kissalle en ole harkinnut vielä öljyä antavani, mutta sattumalta R bongasi sormeni sen jälkeen kun olin öljyä kasvoilleni levittänyt ja kyllä se vaan maittoi. SLURPS! :)

Hyvinvoinnin Tavaratalossa Cocovi neitsytkookosöljy 250 ml maksaa 6,90 + toimituskulut 4,90

Cocovishopissa sama öljy maksaa 7,35 + toimituskulut 5,95.

[edellämainitut linkit eivät ole mainoslinkkejä]

Itse tilasin Hyvinvoinnin Tavaratalosta, sillä olen siellä aiemminkin asioinut eli ostospaikka on tuttu.


Onko teillä kokemusta kylmäpuristetusta neitsytkookosöljystä ja jos, niin millaisia?

Tämän jälkeen saatan kokeilla Jojobaöljyä, senkin on sanottu auttavan ties minkälaiseen vaivaan. ;) Jojobaöljystä luin äsken kiinnostavan jutun Uuden Mustan sivuilta ja jutun voi lukaista TÄÄLTÄ.