Innostuin tovi sitten hurjasti, kun kuulin alakerran naapuripariskunnalta, että nyt olisi vihdoin mahdollisuus pistää paperille ylös KAIKKI, mikä kodissa mättää ja mitä pitäisi korjata. No, uusi lattia tietenkin. Mitä te oikein kuvittelitte?! ;) Laminaattiahan sen tietenkin pitäisi sitten olla, varsinkin kun kyse on vanhasta vuokra-asunnosta eikä vuokranantajan puolella olla järin avokätisiä.

Sitten pää alkoi raksuttamaan erilaisia värivaihtoehtoja. Niin ja ensin piti yrittää ymmärtää jotain yleisesti laminaatista. Piti ymmärtää, että laminaatti näyttää usein siltä, mitä minä olen parketiksi tottunut kutsumaan. Joo, mä en tiedä mitään lattiamateriaaleista. Kuulema yleisin laminaattivaihtoehto on semmonen tammiparketin näkönen/värinen/olonen? Hä?! :D

Niin ja halpaa laminaattia. Niinpä minä sitten klikkasin itseni Netraudan sivuille ja kaivoin laminaattivalikoimat esille ja lähdin katsomaan ihan muutamia halvimpia vain.

RT526970-1.jpg

Ensimmäisenä noin vaaleahkon värin vuoksi tutustuin Haron 1-sauvaiseen Activ 70 LC Jäätikkötammi -laminaattiin. Toivon, että laminaatti olisi mahdollisimman vaalea. Jostain olen vain saanut päähäni, että 1-sauvainen ei olisi niin hyvä (kiva?) vaan mieluiten 3-sauvaista? Tämän Jäätikkötammen hinta on 11,90 neliömetriltä. Toisaalta kyllä silmiäni ei tämä lattia kovasti ahdista, oikeastaan aika kaunis noin yksinkertaisena.

RT525214-1.jpg

Toisena vaihtoehtona silmiin osui myöskin Haron laminaattia. Tällä kertaa kyseessä on 3-sauvainen Activ 70 LC Vaahtera Toscana -laminaatti. Olisi ollut asteen vaaleampi vielä, mutta se olikin Pyökki Navarra (kts. kuva alla) - en kestä pyökkiä. En osaa oikein sanoa, onko tuo pyökki asteen liian vaaleanpunainen vai onko se kuitenkin ihan jees ja onko vaan niin, että sana pyökki aiheuttaa angstia. :)

RT523059-2.jpg
Myös Vaahtera ja Pyökki ovat neliöltä 11,90 euroa.

ARH9611-1.jpg

Pikaisesti katsottuna tämä Aarnin Seagrass valkoinen laminaatti oli ihana, mutta yllä olevaa kuvaa katsoessa tulee mieleen vanhan kerrostaloasunnon muovimatto. Eli ei tällaista.

ARH9531-1.jpg

Tässä mennään varmaan sitten jo aika lailla perinteisessä tammiparketin kaltaisessa laminaatissa. Kyseessä on Aarnin 3-sauvainen Tammi laminaatti. Hintaa neliölle on 12,90 euroa. Vaikka ei olekaan valkoinen tai hyvin vaalea parkettilattia, niin tyylikkäämpi tämä on, kuin nykyinen muovimattoni.

ARH16381-1.jpg

Tässä vielä samanmoinen Aarnin Tammi laminaatti, mutta 1-sauvaisena. Ei paha tuokaan... mitenköhän tuo sauvahommeli nyt menikään, olenkohan minä nyt sauvoineni ihan hakoteillä? ;)

Anyway, tässä oli laminaattipohdintaa elämäni ensimmäisen mutta toivottavasti ei viimeisen kerran. Laminaattejahan on paljon ja kauppoja todellakin muitakin kuin Netrauta, mutta koska aihe on täysin tuntematon mulle niin keskityin vain yhteen putiikkiin.

Te siellä, minua viisaammat, kertokaa jos juttuni oli ihan höpönpöpöä ja huomioni aivan diipadaapaa. Mielelläni oppisin asioita, siitä huolimatta, vaikka (kun) laminaattia emme saa. Voi olla etten silti neuvoistanne mitään ymmärrä, mutta sallittakoon se minulle. ;)Kuvat: Netrauta.fi