TAAS niitä on, voihan ryökäleet. Oli viime vuonnakin, kesällä. Kerroinkin siitä TÄÄLLÄ. Ja ihan sama hieno suunnitelma mulla oli, että "nyt sitten ilmatiiviitä hyviä purkkeja ja saanpahan samalla hyvän syyn hankkia purkit ja siivota ja järjestellä kaapit" ja blaablaablaa. Arvatkaa toteutinko suunnitelman? No en! Purkkeja kyllä katoin ja hyviä vinkkejäkin sain ja pitkään kaapeista puuttuikin jauhot yms., mutta nyt kun on tarvetta mm. kaurahiutaleille ja vehnäleseille niin näinhän siinä käy KUN NIITÄ PURKKEJA EI AIKANAAN VOINUT OSTAA! Tyhmä minä. Joten: ei auttanut muu kuin kaivaa kaapista taas kamat veke.

picture+001.jpg

Sitten vaan myrkyttämään. Juma sitä katkua! Kaapin ovi kiinni, parvekkeen ovi ja olkkarin ikkuna auki. Niin ja kissa makkariin turvaan. (kissa olis tosin mieluummin metsästänyt myrkkykatkuisessa olkkarissa sitä yhtä jauhokoisaa joka päristeli menemään täällä)

picture+004.jpg

picture+003.jpg

Kaappi ammottaa tyhjyyttään, mikä toisaalta ei ole paha asia. Ihanan vähän tavaraa! ;D Olisipa aina noin. No, jatkossa ei kaappiin kuivatavaraa (jauhoja, ryynejä, hiutaleita yms.) tule ennen kuin mulla on tiiviitä lasi- tai muovipurkkeja. Ja tietenkin sillä on väliä, millaisia.

Että näin meillä taas. Onneksi en löytänyt yhtään jauhokoisan toukkaa, vain yksi (ja aiemmin kaksi) lentävä versio. Eikä ne enää lisäänny, kun ei ole "ruokaa". Voi pyhä jysäys, mikä tilanne. Toivottavasti alakertalaisetkin pitäisivät nyt huolta kaapeistaan ja myrkyttäisivät kunnolla paikat. Tykkäävät meinaan lymytä rakenteissa, siis jauhokoisat ei ne naapurit.

Inhottavaa, kun tulee tunne, että on epähygieenistä kun tommosia öpöttejä on. Ei onneksi ole kuitenkaan epähygieenisyydestä välttämättä kyse, noita pirulaisia kun voi olla jo kauppojen hyllyillä olevissa kuivatarvikkeissa... myllystä asti matkanneena.