Kerroin hetki sitten täällä ja täällä keittiöni ja kuivatavarani vallanneista jauhokoisista. Kesästä asti on pitänyt ostaa keittiön kaappeihin kuivatavaroille - jauhoille, hiutaleille yms. - kivoja purkkeja. Tärkeimmät vaatimukset purkeille ovat läpinäkyvyys, tiivis kansi, kiva ulkonäkö sekä iättömyys. Läpinäkyvyys on tärkeä, jotta purkista näkee heti, mitä se sisältää. Kiva ulkonäkö siksi, että purkkeihin ei kyllästy nopeasti eikä tule tehtyä turhia ostoksia. Iättömyydellä tarkoitan sitä, että jatkossa samanlaisia purkkeja on mahdollisuus ostaa lisää eikä kaappi pursuaisi kovin monenlaista erilaista purnukkaa. Jos purkit olisivatkin erilaisia, niin eivät kuitenkaan liikaa ja olisivat yhteensopivia. Tiivis kansi ei varmaan selityksiä kaipaa? :)

Piipahdin muutamassa nettikaupassa katselemassa purnukkavalikoimia. Kummallista, miten tarkka voi olla purkeista, jotka ovat pääosin tulossa suljettujen kaapinovien taakse. ;)

5749.jpg

5751.jpg

AmandaB:n valkoiset peltipurkit teksteillä ovat ihan kivoja ja noista tarvitsisin sokeri- ja kaurahiutalepurkit. Tarvetta on myös muun muassa vehnäleseille, joten olisi kiva sitten, että kaikissa purkeissa lukisi sisältö. Näitä purkkeja ei vaan ole muilla teksteillä.

0202011739423_1.jpg
Casa Stockmannilla on kivoja läpinäkyviä muovipurkkeja, joissa on kuulema hyvä ja tiivis kansi. Kokoja on muutamaa erilaista ja nämä ovat harkinnassa, vaikka muualta saisikin halvemmalla. Muovi myös tekee purkeista hieman kevyemmät kuin lasi, joten siitä plussaa.

droppar-kannellinen-purkki__0116917_PE21

droppar-kannellinen-purkki__0116919_PE21

droppar-maustepurkki__0116920_PE214315_S

Ikean Droppar-sarja on kiehtonut jo pidempään. Ostin kesällä Ikeasta yhden pienehkön purkin, jossa nykyään on suola. Kansi on ihan ok. Uskoisin, ettei siihen purkkiin öttiäiset sukeltele. Droppar-purkit ovat kivan näköisiä, kun ovat osittain huurrelasia ja tällä sarjalla saisi myös mausteet kivasti purkkeihin. Viimeinen kuva siis pikkuisista maustepurkeista.

jars2_720x247.jpg

Kallein vaihtoehto olisi sitten Iittalan Jars-purnukkasarja. Tosi tyylikkään näköisiä purkkeja ja halutessaan saa myös eri sävyisenä lasina. Tuollainen iso purkki, joka on 200mm (korkeus vissiin kyseessä) maksaa tosin 34,90. Näin tiesi kertoa iittalahomeshopping.com. Aika kallista... noh, elämä on.

Onko oma suosikkinne näiden joku näistä, valitsisitteko mahdollisesti jotain näiden vaihtoehtojen joukosta? Itse lämpenen eniten ehkä Droppar-sarjalle, mutta täytyy kyllä käydä silti Ikeassa hypistelemässä kansia. Suurin Droppar-sarjan purkki on hinnaltaan vain 7,95 €!