Olen haaveillut jonkin aikaa uudesta kamerasta. Tällä hetkellä kuvaan joko puhelimeni eli HTC Desiren kameralla tai sitten ystävältä saadulla Canonin PowerShot A520:lla. Näihinhän en siis ole tyytyväinen, yllätys. Pedanttina minua ärsyttää, kun en saa otettua kuvia, jollaisia haluaisin. Tein äsken pienen tutkimusmatkan internetin syövereihin ja etsiskelin tietoa simppeleistä järjestelmäkameroista. En tarvitse mitään pro-kameraa, mutta en ehkä haluaisi ostaa sitä ihan halvintakaan, sillä kameroiden tekniikka kehittyy kovalla vauhdilla ja pian omistaisinkin "vanhan" kameran. Ei sillä etteikö se kamera edelleen olisi ihan käyttökelpoinen ja näppärä tällaiselle untuvikolle. :D

Lueskelin hieman kameroista ja niiden ominaisuuksista myöskin. Paljon en ymmärrä, mutta jos näitä perusasioita yrittäisi opetella. Opin kuitenkin sen, että kuvanvakaaja on tärkeä (nimimerkillä tärinäkäsi!). Pääosin se sijaitsee vissiin objektiiveissa, joissain kameroissa myös kennossa (rungossa?). Lisäksi uskon vahvasti että aluksi, jopa pitkän aikaa pärjäisin tällä 18-55 objektiivilla. Kuvauskohteeni eivät kuitenkaan ole niiiiiin vaativia, että olisi ihan pakko saada parempaa. Juuri nyt en keksi muita vaatimuksia. Aikaa myöten ehkä vaatimuksetkin kasvavat, jos kuvauskohteet ja -tilanteet vaativoituvat. Pidemmittä puheitta kuitenkin niihin kolmeen kameraan, joiden katsoin olevan hyviä vaihtoehtoja ja hintaluokaltaan sellaisia, että ovat ihan toimivia järkkäreitä ja kelpoja aloittelijalle.

canonEOS550D.jpg
Canon EOS 550D

nikonD3100.jpg
Nikon D3100

olympusPENE-PM1.jpg
Olympus PEN Mini

Nämä ovat käsittääkseni aika suosittuja ja yleisiä valintoja järkkäriksi - perus kamerakäyttäjien keskuudessa - ja kyllä näistä jokin kelpaisi minullekin!


Kuvat: http://www.rajalacamera.fi/