Tänään se sitten alkaa!
Ystäväni heitti mulle 0,5 kg:n haasteen. Tarkoitus olisi siis pudottaa painoa puoli kiloa viikossa, joka on hyvin realistinen pudotustahti. Ei toki ole kiellettyä pudottaa enemmänkin, mutta vähimmäismäärä on tuo puoli kiloa. Tavoitepudotusmäärän voi tietenkin asettaa itse ja keinot ovat vapaat.


245164773434581116_goSxUOLc_c.jpg
Kuva Pinterest

Tämä haaste tuli parempaan kuin sopivaan hetkeen, sillä olin joka tapauksessa aloittamassa kuntokuuria. Ystävän tuki vaan ei ole ollenkaan huono juttu! Eipähän tarvitse jauhaa ja siten kyllästyttää muita ihmisiä vaan voi höpötellä henkilölle, jolla on sama projekti menossa ;)

266979084129786966_AhoxRPxI_c.jpg
Kuva Pinterest

Punnituspäivä on kerran viikossa. Jos on pakottava tarve punnita itsensä kahdesti viikossa, voi senkin tehdä.. lähinnä seuratakseen edistystä ja ottaa kiriä, jos näyttää siltä, että on mahdollista ettei viikkotavoite toteudu.  Puntarilla käyn maanantaiaamuisin vessassa käynnin jälkeen, ennen aamukahvia ja -palaa.

En ole vielä tehnyt mitään tarkkaa suunnitelmaa, miten lähden painoa pudottamaan. Sen tiedän, että en ala puhtaasti karppaamaan. Ainakaan aluksi. Vähennän toki hiilihydraatteja eli ruokavalioni tulee olemaan varmaankin vhh tai hht. Aion syödä muun muassa kaurahiutaleita ja hedelmiä. En määrättömästi, mutten aio niitä vältelläkään.

picture+266.jpg

Aion aloittaa lukemalla ylläolevia teoksia eli Fit Karppaaja -lehteä sekä Karpin ABC -kirjaa, jonka hankin itselleni joululahjaksi. Olen jo pitkään halunnut hyvää teosta karppauksesta sekä vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Näistä saa ei-karppaajakin taatusti todella hyviä vinkkejä. Karppauksesta ei todellakaan tarvitse kaikkien pitää eikä se kaikille sovikaan, mutta suosittelen silti lukemaan tietoutta siitä, se voi korjata joitakin yleisiä väärinkäsityksiä. Itse aikoinaan olin kauhuissani ja teilasin koko karppauksen, koska en voinut ymmärtää voin mässyttämistä. Sitten lainasin Atkinsin kirjan kirjastosta, luin ja tajusin mistä on kyse. Tämän enempää en aio asiaan paneutua, halusin vain kertoa, että ne, joille karppaus ei ole niin tuttu juttu kokeilisivat vaikka jonkun kirjan lukemista ja ymmärtäisivät, että karppaus on nyt median hampaissa ja karppauksesta halutaan nimenomaan tehdä mörkö. :)

gofatgo2012.jpg
Kuva fitfarm.fi


Tässä on myös ajattelemisen aihetta antava keino. Eli Jutta Gustavsbergin GoFatGo -haaste. Osallistuin syksyllä 2010 tähän, vaikka en virallisesti ilmoittautunutkaan haasteeseen. Jaksoin suhteellisen hyvin haasteen neljä viikkoa, pari kiloakin taisi tippua. En tosin liikkunut haasteen ohjeiden mukaisesti, noudatin vain ruokavaliota ja siitäkin jätin protskupatukat pois. Treenin jälkeen voi ihan hyvin nauttia vaikkapa lasillisen maitoa saadakseen liikunnanjälkeisen protskuannoksen. :) Maitoa en noin muutoin juo juurikaan, mutta käytän aika reilusti kahvissa ja siitäkään en aio luopua. GoFatGo -haasteen myötä silloin puolitoista vuotta sitten löysin itselleni kyllä maailman parhaan aamupalan: kaurapuuroa, raejuustoa ja sokeritonta mehukeittoa. Kaikki sekaisin keskenään. Juu, kuulostaa oudolta ja kuulosti mun mielestä myös kunnes kokeilin...

picture+263.jpg
NAM!


Kuten näkyy, suunnitelmat ovat vielä hieman hatarat, mutta katsotaan jonkin aikaa miten lähtee sujumaan ja jos ei meinaa sujua niin keksitään sitten ratkaisuja. :)