Tämän joulun - ja monen muunkin joulun itse asiassa - ruokaostokset tehtiin Stockmannin Herkussa. Vaikka monesti meinaa hieman hermostua siihen ruuhkaan, niin silti se tuo oman tunnelmansa jouluun. :) Ja nyt kun Helsingin keskustan Stockan Herkku on remontoitu ja neliöitä on huimasti enemmän tilaakin on ihan eri tavalla kuin ennen.

Kalatiskillä oli pikkasen porukkaa, suurin osa oli pakkaantunut siihen kohtaan, missä myytiin lohia. :D Ostettiin lohi, joka nyt sitten maustettiin paikan päällä kun sitä tarjottiin. Mitäs moisesta nyt kieltäytymään, hih! Ja sitten piti myös saada ihan pakosti hieman loimulohta. Ah ja nam!

picture+114.jpg

picture+115.jpg

Aika perustarvikkeita hankittiin ja olihan sitä hankittava myös muutakin kuin jouluruokaa. Joulun herkkuihin kuuluu ehdottomasti aurajuusto ja piparit, taivaallinen yhdistelmä. Samoin viinirypäleet ja klementiinit. Perunaa lohien kanssa, leipää ja tänä vuonna mukaan lähti myös Julmustia! Sitä ei kamalan kauaa kai ole täältä päin saanut, kaverinin Pietarsaaresta sitä jumaloi ja siellä kerran piipahtaessani sain maistaa. Hieman erikoisen makuista, mutta ehkä siihen tottuu ja sittenhän siitä tuleekin jo perinne. ;)

picture+116.jpg

picture+117.jpg

picture+118.jpg

Mukaan lähti myös torttutaikinaa, pipareita ja vähän suklaakonvehteja (yllättäen Julia-karkkeja :)). Huomenna sitten haen kaupasta vielä painavia juttuja eli maitoa, glögiä, limua yms. Joulu vietetään tällä kertaa äitini kanssa poikkeuksellisesti kahdestaan täällä meillä, joten tuokoon tullessaan sitten, jos jotain vielä tarvitsee. :)

Tämän päivän ostosten jälkeen jäin jumittamaan Aleksin ja Keskuskadun risteykseen ja ihailin jouluvaloja. En ole enää keskustaan tulossa käymään ennen aattoa, joten nyt oli sitten vaan nautiskeltava viimeistä kertaa joulutunnelmasta. <3

picture+134.jpg

picture+137.jpg

picture+146.jpg

picture+148.jpg

picture+152.jpg

Vielä yksi päivä aikaa touhottaa kaikenlaista. Käyn aamupäivällä hyvällä ystävällä viemässä hieman jouluiloa paketin muodossa ja illan aikana vissiin ystävä ellei parikin tulee täällä piipahtamaan. Muuten sitten aatonaatto menee viimeisiä siivouksia tehdessä ja jos aikaa vaan riittää, koristelen niitä pipareita. Annoin itselleni jo nyt sen verran siimaa etten paistakaan pipareita itse, vaan koristelen valmispiparkaakkuja. Kaapit ym. koloset saavat jäädä siivoamatta, sillä ei olla ajateltu viettää jouluamme komeroissa, tirsk! :D Eiköhän me hyvä joulu saada!! <3 <3 <3