Kuinka usein sitä muistaa ja tajuaa pysähtyä? Ihan vain hetkeksi, makustelemaan ja tunnustelemaan juuri sitä hetkeä. Kuinka moni voi sanoa tekevänsä jotain vain silloisessa hetkessä? Kun istut koneella ja kirjoitat blogipostausta, ajatteletko vain sitä hetkeä vai pohditko jo seuraavaa aihetta? Kun olet suihkussa, tunnetko, miten vesi valuu ihollasi vai mietitkö jo asua, jonka puet päällesi tai seuraavan päivän lounasta?

Parin vuoden aikana olen joitakin kertoja kokeillut mindfulnessia eli tietoisen läsnäolon harjoituksia. Vain satunnaisesti, joten en osaa sanoa, hyötyvätkö kaikki tällaisista harjoituksista. Sen tiedän - tai siis olen kuullut - että harjoituksia on tehtävä säännöllisesti joka päivä, mieluummin muutaman minuutin mittaisia harjoituksia 2-3 kertaa päivässä. Joka tapauksessa säännöllisyys ja harjoittelu on mindfulnessin ydin.

images?q=tbn:ANd9GcTewfP29HKeljByAWoASAF

Mindfulnessin sanotaan auttavan monenlaisiin vaivoihin; stressiin, ahdistukseen, masennukseen, itsetuntoon ja -tuntemukseen. Harjoitukset toimivat keskittymiseen, rauhallisuuteen ja vaikka mihin kaikkeen. Taivas on rajana!

images?q=tbn:ANd9GcT6hQ35QVKk_vUU1uCv-Nx


Nyt pohdiskelen täällä, että mistä löytäisin hyvää materiaalia. Olen päättänyt aloittaa harjoitusten tekemisen. Mindfulnessia voi harjoittaa ihan ilman apuvälineitäkin, keskittymällä hengitykseen (muistakaa pallea-hengitys!) ja hetkeen juuri nyt. Jos tuntuu, että keskittyminen on hiljaisuudessa vaikeaa, voi kokeilla jotain rentoutumis-CD:tä.

pietikainen-arto-joustava-mieli-cd.jpg
http://www.bookplus.fi/kirjat/pietikäinen%2c_arto/joustava_mieli_-cd-14189209


kabat-zinn-jon-olet-jo-perilla.jpg
http://www.bookplus.fi/kirjat/kabat-zinn%2c_jon/olet_jo_perillä-4241407

Jos joku teistä osaa antaa aiheeseen liittyviä vinkkejä, niin otan avun kernaasti vastaan! Mindfulnessin lisäksi aion tehdä muitakin muutoksia nykyiseen arkeeni ja elämääni, mutta kaikkein vierain ja vaikein osio on tosiaan tämä tietoinen läsnäolo.

(kuvat bookplus.fi ja Googlen kuvahaku)