Siivous- ja sisustusprojektin myötä ikivanha imurini sai kyytiä ja päätyi vauhdikkaasti roskiin. Olihan reppana jo melkein 15-vuotias. Täytyi siis alkaa etsimään uutta imuria. Minähän en ole koskaan imuroinnista tykännyt, aivan liian suuri vaiva. Sen lisäksi en pysty mitenkään imuroimaan useamman kerran viikossa "vähän niin ja näin", vaan aina on imuroitava joka himputin pienikin kolo ja jos joku kohta jää vähänkin huonosti hoidettua, niin omatunto soi. Minäkö vaativa?! ;) Miten olenkaan odottanut uutta sisustusta, jolloin tavaramäärä vähenee radikaalisti ja sitä kautta siivoaminenkin helpottuu!

Aluksi meinasin jonkinlaista Dysonin tyyppistä imuriratkaisua tai ainakin pölypussitonta. Ikivanhaan Voltaan kun sai aina etsiä pölypusseja ja miettiä, mikähän malli se näistä tsiljoonasta on. Lopulta rupesin tutkimaan ihan erilaista imuria ystäväni suosittelemana. Tutkailin kauppoja, hintoja ja kokemuksia. Kyselin "asiantuntijoilta" ja pähkäilin.

picture+007.jpg


Vihdoin kolmisen viikkoa sitten kotiutin Electrolux Ergorapidon.
picture+006.jpg


picture+004.jpg


picture+003.jpg

Päädyin Ergorapidoon tosiaan ystäväni suosituksesta, jonka lisäksi kyselin vielä lisää mielipiteitä ja punnitsin imurin hyviä ja huonoja puolia. Ensin meinasin, että olisi huono puoli, että täyteen ladattuna imurilla voi imuroida 20 minuuttia. No, tämähän ei lopulta haitannut, sillä onhan minulla pian kokonaan uudenlainen sisustus ja lattiatilaa yms. vapautuu niin paljon, että imurointiin käytetty aika pienenee huomattavasti. :)

Lisäksi tärkein ominaisuus kohdallani päätöstä tehdessäni oli helppokäyttöisyys. Käyttämättömänä imuria säilytetään latauksessa ja käyttöönotto tapahtuu ainoastaan telineestä nostamalla. Ei mitään rasittavaa imurin esille ottamista, johdon vetelyä imurin uumenista ja aina sopivan pistorasian etsimistä. Siis voi jestas, miten paljon helpompaa! Pientenkin murusten imurointiin voi aivan hyvin ottaa vaikka koko imurin ja imuroida, niin helppoa se on. Paitsi sitten päästäänkin kolmanteen positiiviseen puoleen: 2 in 1. Juurikin pieniin sotkuihin, kuten leivänmuruihin keittiön pöydän alla (tai vaikka ihan pöydällä!) tai kahvinporoihin käy vallan mainiosti pelkkä rikkaimuri. Ja Ergorapidossahan ON rikkaimuri. Siitä vaan varresta imuri irti nappia painamalla ja tadaa!picture+002.jpg

Toki "ei niin hyvää ettei jotain huonoakin" eli Ergorapidon pääsy mataliin paikkoihin. Sen verran on paksuutta rikkaimurin kohdalla, että ei mene mulla makuuhuoneessa sängyn ja lipaston sekä olohuoneessa sohvan alle. Sängyn alle saa jotenkin imurin hivutettua, mutta niin huonosti mahtuu että imurointi on sieltä vaikeaa. Tämä hieman harmittaa, mutta enpä anna sen häiritä! Mulla on nyt kuitenkin ihan näppärä imuri, jolla saan pikapikaa kodin siistiksi. Saatan nykyään oikeasti jopa vahingossa siivota kaikki lattiapinnat, kun on alun perin pitänyt vaan jotain muruja jostain siivota. Näin nimittäin kävi tuossa taannoin! Ja ennen se imuriin tarttuminen oli maailman vaikeimpia asioita, saatoin välillä jopa jättää mieluummin imuroimatta kuin imuroida "pikaisesti", sillä pikaimurointiinhan en kykene, kuten tuossa ylempänä jo mainitsin. Am I a freak or something?! :D

Pieneen kotiin voin suositella Ergorapidoa vaikka ihan varsinaiseksi kodin imuriksi, mutta isommassa kodissa nään kyllä tavallisen imurin tarpeelliseksi. 20 minuuttia ei välttämättä edes riitä imurointiin ja tosiaan tuolla nurkkien ym. imurointi on vaikeaa. Ns. rikkaimuriksi kyllä sitten isompaan kotiin sopii. Likaa kun tulee isolla porukalla ihan eri tavalla kuin pienemmällä, niin on paljon helpompi sellaiset pikkuliat hoitaa tällä ja isommat viikkosiivoukset tavallisella imurilla. :)

Ja ai niin! Tää on niin näppärä imuri, että tän voi sisällyttää sisustukseenkin eikä tätä tarvitse piilottaa mihinkään komeroon! Mun epeli saanee jonkun kivan paikan tulevasta "uudesta" eteisestäni.