Huh, kaikki tapahtuu niin hitaasti. Mä haluaisin jo, että tää sisustuksen perusrunko olisi jo valmis ja voisi keskittyä yksityiskohtiin. Sainhan mä kuitenkin jo ruokapöydän ja tuolit ja se on ihanaa. Keittiö kun on jonkinlainen jatke tälle olohuoneelle, kun ovat käytännössä samaa huonetta.

picture+187.jpg

Tässä on näkymä olohuoneen puolelta, sohvalta katsottuna. Keittiö on nyt valkoinen, sellainen tylsä mitä vuokra-asunnoissa näkee paljon. Mitään erikoista ei keittiön varusteissa tai ulkonäössä ole. Keittiö on vaan "laitettu" tohon kaappeineen ja tasoineen ja pintamateriaalit ovat halvinta mahdollista ja mielikuvituksesta ei ole tietoakaan. Mitään remonttia ei pysty tekemään, kun asunto ei ole oma, joten tarvitsee sitten tehdä jotain ilman, että tekee mitään rakennemuutoksia. Näinpä ollen keittiöni kokee ulkonäkömuutoksen tavalla, joka ei vaadi lupia isännöitsijältä tai isompaa tuunausta.

picture+222.jpg

Sisustukseen suunniteltua kontaktimuovia, tietenkin mustana! Keittiön valkoisille tasoille laitetaan siis musta kontaktimuovi, joka luo sitä uuden tuntua sitten keittiöönkin ja jatkaa olohuoneen mustavalkoista teemaa. "Sisustussilmätön" kiittää tästä ideasta ystäväänsä, kun ei oma sisustussilmä ole vielä syntynyt. :)

visionina-keittio.jpg
Kuva Nina Itkonen (www.visionina.com) via Sisustusblogi
 Kyllä se mustavalkoisuus vaan on kaunista, tyylikästä ja raikasta!

Laatikoiden ja kaappien kahvat edellinen asukas on onneksi vaihtanut valkoisista rumista tuollaisiin hieman siistimpiin harmaisiin ja ne toimivat ihan ok jatkossa. Kodinkoneet olisi tarkoitus pitää/hankkia rosterisina. Tällä hetkellä blenderi ja mikro ovat valkoisia. Ja sitten yksi tärkeimmistä asioista keittiössäni jatkossa on minimalistisuus. Tahdon ihan kaiken ylimääräisen pois keittiön pinnoilta. Se vaatii aikaa, koska on asennoiduttava pienempään tavaramäärään ja viskottava pois vaikka mitä... ja ne mitä ei voi heittää pois, pääsevät laatikoihin ja kaappeihin. Tällä hetkellä kahvin, teen, mausteiden ja vehnäleseiden lisäksi mulla ei ole kaapissa mitään kuivatavaraa, kiitos sen ällöttävän Jauhokoisa-härdellin, josta voit lukea täältä. Sitten kun rupean ostelemaan tarvikkeita kaappiin, pitää olla selvillä, millaiset purkit tahdon. Nyt se purkkipäätös on tehtävä ja purkkien pitää kaikkien olla samanlaisia tai sitten erilaisia, mutta toisiinsa sopivia. Perfektionisti?! ;)

Tässä olikin nyt tällä erää kaikki, mitä pystyn keittiösuunnitelmasta sanomaan. Kaikki noi tilaratkaisut yms. pitää ratkoa olemassaolevien kalusteiden mukaan ja kaappien sisältö purkkeineen ja tietenkin astioineen ratkeaa sitten ajallaan. Astiastokin menee uusiksi ja osa astioista mulla jo onkin hankittuna.

Mutta että sellaista... kivaa eikö vaan, että asuu vuokra-asunnossa ja "remontti"ratkaisut ja sisustusmuutokset ovat näin rajallisia? ;) Usein sitä kateellisena kurkkii suosikkibloggaajien koteja, kun pystyvät tekemään niihin vaikka mitä kivaa, kun kodit on omia. Mutta kyllä tästä hyvä tulee ja varsinkin jos vertaa sitten myöhemmin siihen tilanteeseen mistä lähdin, niin onhan se muutos valtava kuitenkin. Nyt vaan tuntuu, että kaikki tökkii ja on niin kauhean vaikeaa... pitäs olla enempi taitoa ja rahaa niin eiköhän tästä saisi hyvän ihan hetkessä. Nyt odotellaan taloustilanteen paranemista, että pääsee Ikeaan Bestå-ostoksille!

p.s. Kuvien laatu on nyt todella huono, tuntuu jopa huonommalta kuin aiemmin. Syy kuitenkin HTC:n puhelimen. Ei ne ihan digijärkkäri tasolla vielä ole. ;)