Vuokra-asunto + siivouskaappi ei voi olla hyvä yhdistelmä. En ainakaan koskaan ole nähnyt tai kuullut, että vuokra-asunnoissa olisi mitenkään panostettu siivouskaapin käytännöllisyyteen. Omani ovat vuosien saatossa olleet aika lailla heikkoja esityksiä. Hyllytilaa on liian vähän ja muutenkin siivouskaapin sisään on voitu keksiä ties minkälaisia omituisia säilytysratkaisuja. Imurille on aina tilaa, se on selvä. Monesti löytyy myös pidike esimerkiksi imurin putkelle. Jollekin hyllylle mahtuu usein pesuaineet ja muut siivouskaappiin sopivat härpäkkeet. Siinä se, aika onnetonta. Siivouskaapin järjestyksessä pitäminen on haasteellista ja monesti se onkin paikka, jonne tulee viskottua kaikkea maan ja taivaan väliltä ja siistinä pito on varsinainen taitolaji. Joitain viikkoja sitten sain tarpeekseni.

Picture+116.jpg
Ennen
Olin melkein viisi vuotta heitellyt siivouskaappiin kaikenlaista ylimääräistä; kukkaruukkuja, parvekekukkalaatikkoa, siivousrättejä, imurin suulakkeita, verhonipsuja jne. Päätin, että nyt saa riittää.

Picture+119.jpg

Picture+120.jpg
Jälkeen
Tyhjensin koko kaapin sisällön ja viskoin isolla kädellä tavaraa roskiin. Ruuvasin kaapin yläosasta pois sen häkkyrän, joka siellä oli. Häkkyrään sai tosiaan aseteltua imurin putken ja jotain roikkumaan. Ihan turha kapistus. Lisäksi poistin ylimmän laatikon, jotta niihin voi laittaa tavaroita järkevämmin. Ylin laatikko oli ihan kiinni tuossa lukollisessa pienessä kaapissa ja sinne oli kertynyt kaikenlaista Poissa silmistä, poissa mielestä -asenteella. Nyt kyseinen laatikko on työkalupakin kanssa ylähyllyllä. Kaapin lattiaosaan säilöin nyt vain kaikkein tärkeimmät tarvikkeet ja jään odottamaan jonkinlaista valaistumista, että minkälaista järjestelmää kaappiin voisi laittaa, jotta tavaroita ei tarvitsisi tuolla lattian tasossa säilyttää ja niin, että vielä mahtuisi kaappiin imuri sekä rikkaharja ja -lapio. Ehkä Prismasta Housekeeping Box? Muistaakseni Prismassa nää boksit oli vaaleanpunaisia. Valkoinen olisi suosikkini kyllä, tai musta...

Ideoita otetaan vastaan! Ja miten teillä muilla on siivoustarvikkeiden paikka järjestynyt? Onko teillä valmiiksi suunniteltu ja rakennettu siivouskaappi vai oletteko itse suunnitelleet ja rakentaneet? Kuinka siivoustarvikkeenne käyttäytyvät siivosti? ;)