Olen yli puoli vuotta yrittänyt karpata, pääasiassa siinä epäonnistuen. Nyt useampia viikkoja olen karpannut noin pääpiirteittäin. Herkkuja olen silloin tällöin itselleni suonut enkä ole juurikaan laihtunut, pari kiloa vain. Jotain teen väärin ja en jaksaisi uskoa, että syynä olisi herkuttelu. Jaa miksi ei? No niin siis olen saattanut tiukastikin pysyä ruodussa eikä esimerkiksi viikossa tai kahdessa silti ole tapahtunut muutosta aiempaan. Ja kaveri, joka karppasi neljä päivää laihtui heti 1,5 kg. Toistaiseksi vahvin epäily syystä etten laihdu on epäsäännöllinen ruokailu. En syö säännöllisesti enkä tarpeeksi usein. Silloinhan kroppa menee helposti säästöliekille ja yrittää viimeiseen asti pitää kiinni rasvoista. Mietin myös, voisiko maito olla syypää. Juon useampia kuppeja kahvia päivässä ja pidän siitä että kahvissa on suht' reilusti maitoa (tai kermaa). Nyt yritän parhaani tarkkailla syömisiäni. Pari viikkoa sitten pidin ruokapäiväkirjaa viikon ajan, mutta koska en vielä ole ehtinyt kirjata syömisiä Ruokakulmaan, jotta näkisin missä menee pieleen. En yritä alakarppausta eli en tavoittele ketoosia. Joskus aiemmin söin hiilareita päivässä 40-70g ja nyt uskoisin liikkuvani aika lailla samoissa lukemissa. Proteiinia pitäisi tulla vähintään gramma per painokilo, mielellään puolitoista grammaa. Rasvaa pitäisi sitten tulla jo hieman enemmän kuin proteiinia.

Painonhallinta on elämässäni sisustuksen ja muiden ihanien muutostuulien ohella yksi tärkeimmistä asioista ja kuten arjessanikin, niin se näkyy jollain tapaa varmasti myös täällä. Laitan tänne varmaan kuvia ruoista, joita syön yms. sekä sitten tietysti hehkutan tänne, jos/kun paino putoaa.

Aamulla join kotosalla kolme kupillista kahvia. Kupit ovat House-sarjan 3dl:n vetoisia kuppeja, hyvin samantyyppisiä muotoilultaan kuin Arabian Teema-sarja. Kaksi kupillista join lorauksella kuohukermaa ja kolmannen kevytmaidolla.

IMAG2197.jpg
Puolenpäivän aikaan join äitini ja kaverini kanssa kahvikupposen Robertsilla, tietenkin kermalla
IMAG2243.jpg
Myöhemmin iltapäivällä kurkkua, raejuustoa ja broilerisuikale"kastiketta"
Iltapäivä-/alkuilta kahvia join kolme kupillista kevytmaidolla sekä tummaa suklaata kolme palaa (16g). Illemmalla söin vielä iltapalaksi kaksi siivua Karppinen -leipää Oivariinilla ja 17% Goudalla. Kaupassa ei eilen ollut tavallista Goudaa, joten piti tyytyä tuohon "kevytversioon". Illan kruunasin vielä kahdella lasillisella (à 3dl) Rainbown light colaa.

Itse en ruoan osalta ole tyytyväinen tähän päivään. En tiedä onko tyytymättömyyteen ihan oikeasti syytä vai tuntuuko minusta vain siltä. Mitäs mieltä ootte?