Kesäfiilistelyä Kevätmessuilla

Voi vitsi, kesä lähenee ja terassisormia jo syyhyttää! Tämän vuoden Kevätmessuilla oli ihania esillelaittoja, ideoita ja inspiraatiota. Kun osaisi ja pystyisi toteuttamaan edes osan niistä jutuista, mitä messuilla näki. Lähde mukaani kuvamatkalle Kevätmessuille ja jos voit, niin käy myös paikan päällä tutustumassa ja ihastelemassa!

Ottaisin enemmän kuin mielellään tällaiset Ball-tunnelmavalaisimet terassilleni.

Vau, mikä väriloisto! Tämä yksi messuille rakennetuista seitsemästä teemaparvekkeesta oli ehdoton suosikkini. Vaikka kotini värimaailma on varsin hillitty, niin terassilla saisi olla värejä ja ”mummolamaisuutta” yllin kyllin. Mainio idea myös tuo autonrenkaista tehty pöytä sekä tiilistä/kivistä ja lankusta tehty day bed.

Tässä yllä olevassa kuvassa on puolestaan autonrenkaat päällystetty narulla.

Löytyykö kotoasi tyhjänpanttina oleva vaaterekki? Ota se käyttöön ja ripusta siihen amppeleita! 🙂

Puulatikot <3 Niitä oli messuilla käytetty ihanasti sisustamisessa ja aitoja alkuperäisiä saksalaisia puulaatikoita oli myös myynnissä, niin luonnollisen värisenä kuin maalattuinakin. Puulaatikko-hullun paratiisi. 😀

Olen nyt parina vuotena haaveillut näistä Tokmannin aurinkokennovalaisimista. Mielessäni on jo kuva siitä, miltä ne näyttäisivät terassini marja-aroniapensaan juurelle työnnettynä hämärän tullen.

Ilmakasveja oli jälleen runsain mitoin tarjolla HUONE ett RUMin osastolla. Viime Habitare-messuilta ostin itselleni ilmakasvin, mutta valitsemallani suihkuttelukastelulla se ei pysynyt hengissä. Nyt ostin hennon vaaleanpunaisen Tillandsia Capitata -ilmakasvin ja aion kokeilla, jos suositeltu uppokastelu pitäisi sen elossa.

Kesäksi on aivan pakko saada terassille hortensia. Taidan viime kesän tapaan tänäkin kesänä valita sinisävyisen. Hortensioita on minulla ollut kesäkukkina jo muutaman vuoden. Se on näyttävä ja kestävä kukka, kunhan muistaa huolehtia sen kastelusta. Hortensia on muuten siinäkin mielessä helppohoitoinen, että se näyttää kyllä kukinnoillaan, milloin se on janoinen.

Sain messuilta myös ämpärin. Ensin meinasin, että minähän en mitään ämpäreitä ala kotiuttamaan, mutta kun kuulin, että ämpäriin saa myös multaa ja idätettyjä perunoita, jolloin voi itse koittaa ämpäriperunoiden kasvatusta niin innostuin. Onhan se varmasti oma kokemuksensa ja olen jo kerran onnistunut valmiista taimista kasvattamaan itselleni tomaatteja, joten kyllä, ämpäriperunat lähtee kokeiluun! Tomaatinkasvatukseen liittyvät postaukset löydät parvekepuutarha-kategorian alta, jos tahdot lukea lisää. 🙂

Messujen Ideapuutarha on tänä vuonna aivan mieletön. Ihanaa Liisa Ihmemaassa -satumaailmaa mukaileva puutarha on varsin sykähdyttävä. Jos et muuta messuilla ehdi tai kykene katsomaan, niin tutustu tähän! ↓

Muutamia tuliaisia tuli hankittua messuilta, mutta niissä ei sinänsä mitään sen ihmeempää ole. Ilmakasvi oli tietenkin yksi tärkeimmistä ja samoin saadut ämpäriperuna-ainekset. Meinaan viikonlopun aikana yrittää saada perunat istutettua ja jossain vaiheessa niistäkin voisin teille kirjoittaa.

Meinaatko mennä messuille tai olitko jo? Mikä sykähdytti joko kuvien kautta tai livenä?

Keväistä viikonloppua!

Messukäyntini sponsoroi Messukeskus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *