Monkey Mask peikonlehti

Peikonlehdet nauttivat edelleen suurta suosiota kodeissa. Oman ensimmäisen peikonlehteni sain kutakuinkin kaksi vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi ja se voi edelleen vallan mainiosti. Tänä vuonna sain lahjaksi taas peikonlehden (omasta toiveestani), tällä kertaa viherkasvien ja peikonlehtien rakastajien keskuudessa jonkinlaista hypetystä aiheuttavan peikonlehden pikkusiskoksikin kutsutun reikälehtisen version, joka kantaa nimeä Monstera Monkey Mask. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tätä kasvia näkee kutsuttavan myös menninkäisenlehdeksi.

Monkey Mask peikonlehti

Monkey Mask peikonlehti

Monkey Mask peikonlehti

Monkey Mask peikonlehti on perinteisestä peikonlehdestä yllättävän paljonkin poikkeava. Lehdet ovat pienemmät, reikäiset ja soikeamman muotoiset. Lehti näyttää ikään kuin olisi hieman ryppyinen. Monkey Mask on kasvaessaan köynnöstyvä kasvi ja nyt onkin jännittävä nähdä, miten tämä omani alkaa käyttäytyä. Kaksi lehteä on hauskasti lähteneet mullasta ulospäin, mutta kaartaneet sitten takaisin kohti kasvin varsiosaa. Kaunis, herttaisen näköinen ja joskin oudon näköinen kasvi. 🙂

Monkey Mask peikonlehti

Monkey Mask peikonlehti

Kuulema Monkey Mask peikonlehteä hoidetaan samoin kuin sisartaan, joten olen nyt siirtänyt kasvin lähemmäksi ikkunaa ison peikonlehden viereen. Siinä se saa rauhassa olla ja tutustua uuteen elinympäristöönsä. Vuoden päästä vaihdan Monkey Maskin mullan ja päästän sen pois myyntiruukustaan, jos se vielä on hengissä. Liian nopeasti kasveja ei kai pitäisikään ottaa myyntiruukuistaan pois, jotta ne eivät stressaantuisi (näin sanoi kukkakaupan myyjä) ja omalla kohdallani se ”sääntö” on toiminut oikein hyvin. Vaihdan ruukun ja mullan vasta, kun kasvi on kestänyt yhteiseloa kanssani suunnilleen vuoden (iso peikonlehteni saa vasta tässä kuussa uuden mullan ja ruukun, kahden vuoden jälkeen).

Kivaa uutta viikkoa! 🙂

2 kommenttia “Monkey Mask peikonlehti

  1. Ompas soma monsteri! Ja ihan uusi tuttavuus minulle. Aivan ihana <3
    Omalle peikonlehdelleni on myös mullavaihto tänä keväänä tiedossa. Sain sen pari vuotta sitten synttärilahjaksi, enkä ole vielä kertaakaan tuota asiaa hoitanut sen kanssa. Korkeutta tuolla on toista metriä kaikkine tukikeppeineen, että melkein kaverin tuohon hommaan tarvitsee 😀 Ja jostain pitiäisi sopivan kokoinen ruukkukin löytää ;).
    Olen kuullut, että nämä viihtyisivät parhaiten saviruukussa, mutta mene ja tiedä sitten.

    Aurinkoisia kevättalven päiviä sinulle!

    1. Tämä monsteri on uusi lajike mullekin. Jännittävää nähdä, millainen tästä ajan kanssa tulee. 🙂 Aika hauska, mun peikonlehti on myös synttärilahja vuodelta 2016 ja se saa nyt ensimmäistä kertaa uuden mullan ja ruukun. Peikolle ei paljon isompaa ruukkua tarvitse, sillä se viihtyy hieman ahtaassa tilassa. Itse ostin uudeksi ruukuksi saviruukun, lähinnä siksi, kun ne ovat edullisempia ja niissä on pohjassa reikä. Ei tarvitse laittaa ruukun pohjalle soraa tai vastaavaa salaojaksi. Ihania ja aurinkoisia kevättalvipäiviä sullekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *