Perinneruokaa: Makaronivelli

Lapsuudessani yksi isän tekemistä ruoista oli makaronivelli. Olen kuullut monen vähän vavahtavan ajatusta makaronivellistä, mutta itselleni se on aina maistunut oikein hyvin. Lautasellinen tai kulhollinen velliä ja kyytipojaksi ruisleipää. Nam! Nykyään tosin en voi ruisleipää syödä – vatsani ei sitä kestä – joten syön keittojen kanssa kauraleipää. Löysin K-Supermarketista ihania Leivon leipomon Patrik jälkiuunikaurapaloja, joissa on vähän ruisleivän fiilistä. No mutta leivästä takaisin asiaan eli makaronivelliin ja sen valmistukseen.

makaronivelli_whiteandfresh

makaronivelli_whiteandfresh

Isäni oli tarkka siitä, mitä makaronia velliin käytetään. Makaronien piti aina olla pitkiä ja mahdollisimman paksuja. Jossain vaiheessa näitä kaikkein paksumpia putkispaghetteja ei meinannut mistään enää saada, mutta onneksi löysin näitä kuitenkin. Olen aiemmin tehnyt vellin ihan tavallisesta makaronista, mutta halusin ehdottomasti tällä kertaa tehdä makaronivellin isän tyyliin.

makaronivelli_whiteandfresh

makaronivelli_whiteandfresh

Makaronivelli

Keitä haluamasi määrä mieleistäsi makaronia kattilassa. Makaronit keitetään kypsäksi, jopa aavistuksen ylikypsäksi.

Kaada ylimääräinen keitinvesi pois ja lisää kattilaan maito, suola ja halutessasi voita ja kiehauta. Muista hämmentää koko ajan, jotta maito ei pala pohjaan (Rohkea voi keittää makaroni alun alkaenkin suoraan maidossa). 

Nauti sellaisenaan tai leivän kanssa!

makaronivelli_whiteandfresh

Oletko sinä syönyt koskaan makaronivelliä ja jos, niin tykkäätkö?

Irina / White & Fresh - -