Haussa alumiiniton deodorantti!

Kuten otsikkokin kertoo, niin nyt on haussa alumiiniton deodorantti. Vaatimuksia uudelta dödöltä on useampi, mutta päävaatimus on nyt sitten alumiinittomuus. Olen miettinyt alumiinittoman tuotteen kokeilemista jo aiemminkin, mutta nyt siihen on akuutimpi tarve, sillä minulla on diagnosoitu krooninen ihosairaus, jossa ei tasan varmasti ole pahitteeksi erilaisista myrkyistä luopuminen.

 

Alumiinittomuuden lisäksi toivoisin, että uusi dödö olisi toimiva eli pitäisi hienhajun kurissa. Toivoisin toki voivani käyttää edelleen antiperspirantteja, sillä ne myös estävät hikoilua. Hikoilen kainaloista aika paljon ilman asianmukaisia aineita. Jos (kun?) luonnonmukaisimmissa dödöissä ei ole mitään sellaista, mikä estäisi hikoilua niin silloin tosiaan ainakin hajut saisivat pysyä poissa.

Mahdollisten tulehdusten ja niiden aiheuttamien kipujen vuoksi olisi myös hyvä, jos uusi dödö olisi suihkutettavaa mallia. Roll-onit toimivat varmasti joskus ihan hyvin, mutta mahdollisten kipujen vuoksi niitä ei aina voi käyttää. Ehkäpä jopa voide voisi toimia, jos se on tarpeeksi pehmeää ja helppo hellin ottein sivellä (kipeälle) iholle.

Viimeinen vaatimus olisi edullinen hinta. Sanoisin, että kun niinkin arkisesta asiasta kuin dödöstä on kyse, kipurajani on ehdottomasta viisitoista euroa. Vielä parempi, jos saisi dödönsä alle kympillä.

Vaatimukset koottuna:

  • alumiiniton
  • pitää hajut loitolla
  • spray (voide)
  • sopivuus herkkäihoiselle (alkoholin määrä?)
  • edullinen hinta

Kesällä, kun viimeksi mietin, millainen voisi olla hyvä deodorantti tutkiskelin kristallideodorantteja. Niitä löytyy ainakin jonkin verran myös suihkeversioina. Kristallideodoranteissa käytettävä potassium alum on luonnossa esiintyvä mineraalikristalli, jolla on antibakteerinen vaikutus. Hämmennystä aiheuttaa kuitenkin se, että tässä mineraalikristallissa on luontaista alumiinia. Kosmetiikkanoviisi on ymmällään!

Nyt sitten kun kyselin minua kokeneemmilta vertaisiltani apuja ja tukea, minulle suositeltiin mineraalideodoranttia. Niitä on kai aika paljon ja eikö kristallideodoranttikin ole periaatteessa mineraalideodorantti sekin? Tosi paljon on erilaisia vaihtoehtoja ja eri lajeja niin sanotusti ja nimityksiä: kristallideodorantti, mineraalideodorantti, luonnonkosmetiikan deodorantti. Reilusti tunnustan, että olen mennyt jo ihan sekaisin. Ja sitten vielä tuo luonnollinen alumiini ja synteettinen alumiini.

Ajattelin myös deodorantin vaihdon yhteydessä ottaa kokeiluun suolasaippuan. Erityisesti olen kuullut kehuja Kaurilan Saunan käsintehdystä suolasaippuasta. Kehujen mukaan sillä kun on pessyt kainalot, on kainaloiden ihon bakteeritaso neutralisoitunut ja jo siten voisi olla helpompi päästä ikävistä kainalohajuista eroon. Olen Kaurilan Saunan suolasaippuoita ostanut parina vuotena Tuomaan markkinoilta lahjaksi ystävilleni ja tutuilleni, mutta jostain syystä en vielä kertaakaan ole ostanut sitä itselleni. Ihan viimeistään (toivottavasti kuitenkin jo aiemmin) Tuomaan markkinoilta ostan sitä itsellenikin. <3

Auta ihmistä hädässä! Mistä alumiiniton deodorantti? Onko sinulla kokemusta alumiinittomista deodoranteista? Kärsitkö reilusta hikoilusta ja oletko löytänyt siihen ratkaisun? Osaatko vinkata hyvän deodorantin, joka täyttäisi (ehkä turhankin kovat) vaatimukseni?