Luetut kirjat – toukokuu 2017

Toukokuuhun mahtui neljä luettua kirjaa vaikka aluksi ennustin pienempää määrää. Toukokuun ensimmäinen kirja oli liki tuhatsivuinen ja sen lukemiseen kului aikaa tietenkin triplasti se määrä, mitä kirjoihin yleensä. Suurin osa lukemistani kirjoista on sen 300-500 sivua. Toukokuun kirjat olivat myös keskenään aika erilaisia, joten vaihteluakin oli.

tasangon_vaeltajat_jean_m_untinen_auel.j

Jean M. Untinen Auelin Maan lapset -sarjasta sain luettua nyt neljännen osan: Tasangon vaeltajat. Kirja on kokonaisuudessaan matkakirja eli Ayla ja Jondalar vaeltavat pitkän matkan Mamutoi-heimon Leijonan leiristä (tai itse asiassa mamutoiden kesäjuhla-leiristä) Jondalarin kotiseudulle zelandonien pariin. Kirja oli hyvä, mutta huomasin itse pitkästyväni yleensä silloin, kun matkanteko jatkui pitkään ilman jotain häppeninkiä, kuten esimerkiksi vierailuja vieraiden heimojen leireissä tms. Nyt aion pitää hieman taukoa ennen kuin jatkan viidennellä osalla (Luolien suojatit). Olettaen, että maltan tehdä niin. 

jos_olisit_tassa_jojo_moyes.jpg

Jojo Moyesin Jos olisit tässä on jatkoa hänen edelliselle menestysromaanilleen Kerro minulle jotain hyvää. Kirjan voi toki lukea itsenäisenäkin, mutta suosittelen vahvasti lukemaan kirjat järjestyksessä. Jos olisit tässä ei yllä lähellekään sitä tunnetta, jonka sain lukiessani ensimmäistä osaa. Tämä kirja oli kuitenkin hyvä ja koin itse sen tarpeelliseksi jatkoksi ja selvennykseksi ensimmäiselle osalle, joka jätti minut lukijana tyhjän päälle, jätti asiat kesken. Seuraavaksi aion lukea Moyesilta sitten hänen seuraavan kirjansa Parillisia ja parittomia

seksia_museossa_sarah_forbes.jpg

Sarah Forbesin Seksiä museossa on kirja, jota en todellakaan olisi hankkinut luettavaksi, mutta sattuma toi sen onneksi luettavakseni. Osallistuin Instagramissa Gummeruksen kirja-arvontaan, jossa palkintona oli tämä kirja. Ajattelin, että tässä olisi kyllä sellainen kirja, jonka tyylistä ei ihan joka päivä – jos ollenkaan – tule luettua. Aivan jotain muuta kuin dekkarit ja chicklitit. No, minä satuin sitten kirjan voittamaan ja saatuani kirjan käsiini alkoi päässäni raksuttaa. Ensin mietiskelin, onkohan New Yorkissa useampikin seksimuseo ja tarkistettuani asian netistä tajusin, että tämä museohan on juuri se 27th streetin ja 5th avenuen kulmassa, muutamien askeleiden päässä hotellistamme The Evelynistä. Museossa emme käynneet vaikka välillä pohdiskelimme, että millainen paikka se mahtaa olla. Olikin kiva alkaa lukemaan kirjaa, kun pystyi jonkin verran visualisoimaan tapahtumapaikkaa.

Kirjassa Sarah Forbes siis kertoo, miten päätyi työskentelemään seksimuseon intendettinä, millaista työ museossa oli ja kuinka se vaikutti hänen omaan elämäänsä. Varmaan kaikilla on omat mielikuvansa työstä seksimuseossa ja niin oli minullakin. Kirja muotoili mielikuvia ja asenteita uudelleen ja opetti uuttakin. Kirjasta selviää muun muassa myös se, miten seksi ja lasten suosimat Kellogg’s murot liittyvät toisiinsa (!!!).

matkalla_kotiin_yaa_gyasi.jpg

Toukokuun viimeinen lukemani kirja on Ghanassa syntyneen ja Yhdysvalloissa varttuneen Yaa Gyasin esikoisteos Matkalla kotiin. Kirjassa matkataan 1700-luvun lopun Afrikasta aina nykyajan Yhdysvaltoihin asti. On kaksi sisarpuolta, jotka eivät tunne toisiaan. Toinen siskoksista nai valkoisen kuvernöörin ja muuttaa orjalinnoituksen yläkertaan ja toinen sisko joutuu orjalinnoituksen kellariin vangiksi, mistä hänet kuljetetaan laivalla orjaksi Yhdysvaltoihin. Tarina kertoo seitsemän sukupolven tarinan, vuorotellen kummankin siskoksen puolelta. Kirja kertoo erittäin mielenkiintoisesti orjuuden synty- ja kehitystarinaa. Tämä kirja tuli hieman yllättäen eteeni ja se herätti kiinnostukseni niin vahvasti, että kun se oli vapaana kirjaston hyllyssä kävin sen sieltä pikimmiten lainaamassa. Kannatti!

Oletko lukenut jonkun näistä kirjoista tai herättikö joku kiinnostuksen? Olisiko sinulla minulle kirjasuosituksia?

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *