10 vinkkiä, joilla voit lisätä vedenjuontia

Juotko sinä tarpeeksi vettä? Vedenjuonti on aihe, joka herättää yllättävän paljon mielenkiintoa ja erilaisia kikkoja vedenjuonnin kasvattamiseksi aina silloin tällöin heitellään ilmoille eri medioissa. Nyt laitan itsekin korteni kekoon, mutta tästä korresta kreditit on annettava seuraamalleni vloggaajalle Lavendairelle. Inspiroiduin Aileenin vinkeistä, sillä ne ovat yksinkertaisia ja mutta toimivia. 

whiteandfresh1113.jpg

1. Juo heti herättyäsi

Juo vettä heti kun heräät. Jos heti silmät aukaistuaan ei halua juoda, aamun nesteyttämisen voi toki tehdä omalle rytmilleen sopivimpaan hetkeen, kuten esimerkiksi hampaiden pesun jälkeen. Minä juon usein muutaman huikan vettä samalla, kun keitän kahvia.

2. Hanki nätti vesipullo

Kun vesipullo on nätti, kevyttä materiaalia ja sopivan kokoinen arjessa mukana kannettavaksi, sen mukaan ottaminen sujuu paremmin ja sen myötä vettä on helpompi nauttia tarpeen tullen. Olen jo vuosia kantanut mukanani vesipulloa enkä lyhyitä kauppareissuja tai lenkkejä lukuunottamatta lähde minnekään ilman vesipulloa. Viimeisin vesipullo-ostokseni oli tämä ihana Dropp Itämeri-pullo, joka on kevyt, kaunis ja sopiva tilavuudeltaan. Myös kotona juon vettä vesipullosta. Se on itselleni mieluisinta ja juodun vesimäärän laskeminenkin on helpompaa. Kotona käytössäni on vihreä Ecopure 2 -pullo. Kun pullo on tyhjä, täytän sen jo valmiiksi odottamaan seuraavaa juontikertaa. En pysty aivan jääkylmää vettä juomaan, joten veden lämpötila ehtii näin hieman tasoittumaan.

3. Pidä aina vesipullo lähettyvilläsi

Oma pullo eri paikkoihin on näppärä vaihtoehto ellei varmasti jaksa kantaa pulloa siirtyessä paikasta a paikkaan b. Itselläni on tosiaan oma pullo kotona ja oma pullo mukana kannettavaksi. Isommassa kodissa pulloja voi sijoittaa tarvittaessa eri huoneisiin, jos uskoo sen auttavan veden juomisessa. Myös oma vesipullo työpaikalle on oiva keino. Itse käytän töissä mukana kantamaani vesipulloa, jonka vain nappaan laukusta esille töihin päästyäni. 

4. Juo lasillinen vettä aina käytyäsi vessassa

Tätä vinkkiä en ollut koskaan itse tullut ajatelleeksi, tietoisesti ainakaan. Itse asiassa aika looginen idea, jota olen nyt kokeillut muutamien päivien ajan.

5. Juo lasillinen vettä aina ennen ateriaa

Tämä neuvo on hyvä ja olen jo pitkään tottunut juomaan reilusti vettä ennen ruokailua. Aika moni on varmaan joskus kuullut sanottavan, että kun juo hieman vettä ennen ateriaa, tulee kylläiseksi helpommin. Samoin tuttu juttu lienee sekin, että näläntunne voi usein ollakin janoa eli nestehukkaa. 

whiteandfresh1118.jpg

6. Seuraa vedenjuontiasi sovelluksella tai paperilla

Vedenjuonnin seuraamiseen on olemassa erilaisia puhelimeen asennettavia sovelluksia, joista voi olla apua juodun veden määrän tarkkailuun. Olen joskus vuosia sitten moista kokeillut, mutta pidemmäksi aikaa taktiikka ei jäänyt käyttööni. Myös perinteistä tukkimiehen kirjanpitoa olen käyttänyt ja silloin tällöin, kun haluan tarkastaa, paljonko keskimäärin päivässä vettä juon. Tämä tapa on edelleen itselleni mieluisin. Viimeksi joulukuussa seurasin omaa vedenjuontiani. Nyt olen miettinyt pitäväni taas hetken vesikirjanpitoa, sillä tuntuu, että juon ehkä hieman liian vähän. 2,5 litraan olen tyytyväinen, mutta ilahdun, jos saan juotua vettä kolme litraa päivässä. Ehkä tällä kertaa kokeilen puhelimen sovellusta.

7. Laita puhelimesi hälyttämään 

Tätä vinkkiä voisin suositella, jos ihan tosissaan vedenjuonti takkuaa eikä tiukka keskittyminenkään meinaa riittää siihen, että muistaa juoda tarpeeksi. 

8. Syö enemmän vesipitoisia kasviksia ja hedelmiä

En ole tullut ajatelleeksi tätä vesipitoisten kasvisten ja hedelmien syömistä osana vedenjuontia, mutta onhan tämä loogista. Vesipitoisia kasviksia ovat muun muassa kurkku ja erilaiset salaatit. Niistä voi surrauttaa itselleen vaikka vihersmoothien. 

9. Hiuslenkki-kikka

Vasempaan ranteeseen laitetaan vaikkapa kolme hiuslenksua, joista jokainen vastaa yhtä litraa vettä. Aina litran tultua täyteen siirretään lenksu oikeaan käteen ja tätä niin kauan, että kaikki lenksut ovat oikeassa kädessä. Suosittelen tosin tätä keinoa käytettäessä, että hiusleksut ovat löysiä, sillä liian kireät lenksut ovat riski verenkierron estymiselle ja sen lisäksi tuntuvat myös epämukavilta. 

10. Mieti jokin tapa, jota teet usein päivän mittaan. Päätä, että juot vettä aina tehtyäsi tämän asian.

Juo lasillinen vettä, kun olet tarkastanut puhelimen, sähköpostin tms. – olettaen, että teet sen useita kertoja päivässä. Usein päivän aikana toistuva teko voi auttaa saamaan tarvittavan määrän vettä juoduksi. Tosin, jos puhelin tuntuu olevan jatkuvasti käsissä, niin vettä voisi tulla juotua jo liikaa. 😉

Olisiko näistä vinkeistä jokin toimiva sinulle? 🙂

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *