Luetut kirjat – tammikuu 2017

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Lukuvuoteni on lähtenyt liikkeelle yhtä aktiivisesti kuin miten se alkoi loppuvuodesta. Toivottavasti se jatkuukin eikä aiempien vuosien lukemattomuus palaisi takaisin. Lukeminen on vaan niin kivaa! Tammikuussa luin kuusi kirjaa ja yhden kuuntelin testatessani ilmaiseksi BookBeat-palvelua. BookBeatia voi kokeilla ilmaiseksi kahden viikon ajan.

whiteandfresh_marian_keyes_sushia_vastaa

Marian Keyesin Sushia vasta-alkajille oli ensimmäinen lukemani Keyesin kirja. Perusviihdyttävää chicklitiä ja aion varmasti lukea kirjailijan muitakin teoksia.

whiteandfresh_vicki_myron_bret_witter_ki

Vicki Myronin & Bret Witterin Kirjastokissa (linkki englanninkieliseen kirjaan) oli hellyttävä ja mielenkiintoinen kuvaus kissasta, ja kissojen vaikutuksesta ihmisiin. Pennusta aina kuolemaansa saakka ihastuttanut kirjastossa asustava kissa sulatti sydämiä, mukaanlukien omani. 

whiteandfresh_leena_lehtolainen_kuparisy

Leena Lehtolaisen Kuparisydän on osa Maria Kallio -dekkarisarjaa. Tykkään lukea dekkareita ja mukavasti kasvaneesta kirjavarastostani löytyykin jo kolme seuraavaa osaa sarjasta.

whiteandfresh_jojo_moyes_ole_niin_kiltti

Jojo Moyesin kirjoja on paljon hypetetty. Kiinnostuin, ja päätin lukea kirjailijan kirjat ensimmäisestä lähtien. Niinpä hankin ensimmäiseksi tämän Ole niin kiltti, älä rakasta häntä -kirjan. Ja oli muuten hyvä! Tosi mielenkiintoisesti kirjailija vei tarinaa läpi kirjan, jossa tapahtumat sijoittuvat 60-luvulle sekä 2000-luvun alkuun. Ehdottomasti lisää Moyesia minulle jatkossakin!

whiteandfresh_sophie_kinsella_himoshoppa

Hah! Turhauttavan, ärsyttävän ja samalla ihanan himoshoppaaja-Beckyn kommellukset vetävät puoleensa. Välillä tekisi mieli virtuaali-läimiä Beckyä, mutta silti tämän Himoshoppaaja-sarjan kirjoja osa kerrallaan himoaa. Todellista chicklitiä, jonka parissa rentoutuu aivotkin. 😀 Nyt oli vuorossa Himoshoppaajan sisko.

whiteandfresh_geir_tangen_maestro_5072.j

Tammikuun lopussa sain vielä luetuksi Suomalaiselta Kirjakaupalta ennakkokappaleena saamani Geir Tangenin Maestron, joka ilmestyy tämän kuun lopussa. Tässä vaiheessa olen siis kirjasta vielä hyshys, mutta palaan asiaan parin viikon päästä. 😉

Lisäksi, kuten alussa mainitsin, luin tai oikeastaan kuuntelin Jenni Sarraksen Tavarataidot-kirjan (linkki fyysiseen kirjaan). Olen kiinnostunut kaikesta karsimiseen, järjestämiseen yms. liittyvästä, joten kuuntelin kirjan. Halusin myös testata, minkälaista on lukea kirjoja kuunnellen. En itse saanut oikeastaan mitään irti Tavarataidoista, sillä kirja ei juuri paria poikkeusta lukuunottamatta tarjoa organisointivinkkejä. Kirja tarjoaa sen sijaan tietoa itse tavaroista ja niiden kertymisestä, suhtautumisesta tavaraan ym., joten suosittelisin tätä kirjaa sellaiselle ihmiselle, joka ehkä vielä pohdiskelee tavaroiden merkitystä ja omaa suhtautumistaan tavaramäärään. Pidemmälle karsimisprojektissa päässeille ja tavaroista luopumiseen jo tottuneille tämä ei ehkä tarjoa mitään uutta – ellei sitten halua kirjan verran syventää ajatuksiaan ja tietojaan tavaroista ja niiden kertymisestä.

Ja mitä tulee kirjojen lukemiseen kuuntelemalla, niin edelleen varmasti suurimman osan kirjoistani haluan fyysisenä käsiini. Jotkin kirjat on ihan kivakin kuunnella, ja onpahan jotain viihdykettä lenkeillä ja tuolla liikenteessä pörrätessä. Alkuun oli kyllä tosi vaikea keskittyä kuuntelemiseen. Ajatukset harhailivat ja käsi saattoi hamuta välillä puhelinta. Olen huomannut, että kun kirja on fyysisesti käsissä, keskittyminen lukemiseen onnistuu paremmin. Niinpä päädyin siihen, että vaikka mielelläni joitain kirjoja kuuntelisinkin silloin tällöin, ei ehkä maksaminen palvelusta kuitenkaan oman kukkaroni tilanteen huomioon ottaen kannata. Onneksi ehdin kuitenkin yhteensä kolme kirjaa kuunnella ilmaiskokeilujakson aikana. Kahdesta muusta äänikirjasta lisää ensi kuussa. 🙂

Löytyikö lukemistani kirjoista mitään kiinnostavaa tai jotain, mitä olet jo lukenut? Entä oletko kuunnellut kirjoja – mitä tykkäsit?

 

Geir Tangenin Maestro saatu ennakkokappaleena

Irina / White & Fresh - -

14 kommenttia “Luetut kirjat – tammikuu 2017

 1. Jouduin opiskeluaikana lukemaan niin järkyttävän määrän kaunokirjallisuutta että sen jälkeen ainakin klassikoiden lukeminen jäi selvästi vähemmälle. Lisäksi krooninen migreeni on ikävä kyllä vaikuttanut lukemiskykyyni sen verran paljon että hakeuduin jopa Celian (näkövammaisten kirjasto) asiakkaaksi. Sitä kautta saa siis mm. äänikirjoja (sekä kaunokirjallisuutta että opiskeluun liittyviä). Nyt lukuintoni on ilokseni palannut ja ihan hyvä koska opiskelukin sitä vaatii. Migreeni toki vieläkin rajoittaa mutta parempina kausina luen paljon ja nopeasti ja huonoina sitten vähemmän tai turvaudun Celian palveluihin. Chicklittiä en lue ollenkaan, mutta olen dekkarien suurkuluttaja plus tietokirjat ja erikoisemmat kaunokirjalliset tuotokset kyllä kiinnostavat sekä tietenkin runous (erikoistuin opinnoissani runotutkimukseen). Lukeminen kannattaa aina ❤

  1. Satu: Tuo on kyllä ihan ymmärrettävää, että lukeminen jää, jos opiskellessaan joutuu paljon lukemaan, tai jos on vaikea migreeni kuten sinulla. Aivan loistava tuo näkövammaisten kirjasto, joka tarjoaa sitten äänikirjoja heillekin, joilla on ongelmia vaikka ei olisikaan varsinaisesti näkövammainen. Hyvä kuitenkin, että nyt olet voinut lukea enemmän. ♥ Ja hei, kysele multa, jos joku dekkari, jonka haluaisit lukea osuu silmiisi mun julkaisuissa niin saat luettavaksesi! 🙂

  2. Kiitos, pitääkin katsoa sun lukemat dekkarit tarkasti läpi 😊 Niin ja siis unohdin sanoa että toki olen Kirjastokissan lukenut; Dewey Readmore Books 😻 Ihana oli! Mä yleensä luen kirjat englanniksi tai sitten alkuperäisellä kirjoituskielellä, olettaen että osaan sitä 😆 Mutta kyllä mä tarvittaessa suomeksikin luen, monesti suomenkielisen kirjan saa esim. lainattua nopeammin ja sitten luen suomeksi.

  3. Satu: Mä lukisin mielelläni englanniksi, mutta vaikka hyvin pärjään englannilla, niin kielitaitoni ei silti riitä sujuvaan lukemiseen. Ja kun luen, haluan täysillä mukaan kirjan maailmaan ja meno jotenkin häiriintyy, jos ei ymmärrä ihan kaikkea ja saa nyansseista kiinni. KonMarin toisen osan luin englanniksi, se oli helppo. Senkin kanssa tosin jouduin tarkistamaan sanoja sanakirjasta. Aion kyllä silti lukea silloin tällöin englanniksi, mutta sisällön pitää olla helppoa. Mulla on tuolla kirjojeni joukossa Lindsey Kelkin I Heart New York, jonka aion jossain vaiheessa uskaltautua lukemaan. 🙂

 2. No wau, oot ollut ahkera! Mä en oo saanut luettua tänä vuonna yhtäkään kirjaa, jouluna aloittamassani olen päässyt 40 sivua eteenpäin, ei vaan suju. :/ Harmittaa, koska tykkäisin lukea. Kirjastokissa oli ihana, kun sen aikoinaan luin. ♥

  1. JonnaH.: Joo, mä olen niin onnellinen, että pääsin taas lukemisen makuun! &hearts;<br />
   <br />
   Sun tilanne on harmillinen, mutta ehkä se on mentävä sitten vaan sivu kerrallaan. Ehkä jossain vaiheessa tulee vielä aika, jolloin voit paremmin palata lukemisen pariin… toivottavasti ainakin! Mulla puolestaan on mennyt kirjoittamisen flow vähän huonoksi ja siitä toki kärsii myös, kun on tämä blogi. 😉 Mutta tiukasti vaan yritän ja toistaiseksi menee ihan hyvin vaikkei ehkä enää samalla tavalla pulppua sanat kuin ennen.

 3. Huima määrä. 🙂 Minulla saldo on 2 kirjaa, joista toisen aloitin jo itseasiassa joulukuussa, mutta jatkoin sen loppuun tammikuussa ja siksi lasken sen mukaan tammikuun kirjoihin. Uskomaton Aira Samulin ja Stephenie Mayerin Kemisti löytyvät minun listalta, kumpikin oli mukaansatempaava ja hyvä. Nyt on sen verran kiirusta ettei kirjoille jää aikaa kuin vasta kesän kynnyksellä, ellen sitten valikoi kirjastosta kymmeniä kertoja luettuja Agatha Christieitä, joita voi lukea iltaisin pienissä osissa ilman että jää enää koukkuun. 🙂

  1. Miia: Kyllähän kaksi kirjaa on ihan hyvä! 🙂 Mulla on tuo sama taktiikka, että kirja lasketaan sen kuukauden kirjoihin, jolloin sen lukeminen on loppunut. Kesää lukemisen osalta minäkin odottelen, mutta lähinnä siksi, että voin laajentaa lukuhetkiä illan lisäksi myös päivään ja nautiskella kirjoista kesäisellä terassilla. ;)<br />
   <br />
   Mä olen nyt pari kertaa törmännyt netissä pyöriessäni tuohon Kemistiin, kuulostaa mielenkiintoiselta!

 4. Kiitos herätyksestä. Itselläni on ollut aivan liian kauan taukoa lukemisesta, pitää ehdottomasti etsiä uusi kirja luettavaksi.

  1. peggy thomas: Ole hyvä. 🙂 Mulla oli ennen lokakuuta useiden vuoden lukematon kausi. Kyllä vaan tuntuu nyt hyvältä ahmia taas kirjoja!

 5. Joko kirjanmerkki on askarreltu 😄? Mulla on lukeminen jäänyt kovin vähäiselle viime aikoina. Muutama lisätunti päivään auttaisi kummasti. Ihanaa viikonloppua 😘.

  1. satu: Ei ole vielä kirjanmerkkiä askarreltu. 😉 Pitääkin itse asiassa tarkastaa, olisiko mulla tuolla varastossa vielä liimaa vai joutuuko ostamaan. Mitä lukemisen ehtimiseen tulee, niin lukeahan voi vaikka pienen hetken ennen nukkumaanmenoa, niin saa vähän edes luettua!

 6. Autossa pitkillä matkoilla olemme kuunnelleet paljon lasten kirjoja. Useat niistä ovat todella viihdyttäviä aikuisellekin. Markus Majaluoman Isä-kirjoja muistan koko porukan nauraneen ihan ääneenkin. Kuuntelin itsekseni aikoinaan Adolf Ehrnroothin elämänkerran, sillä hän luki sen itse persoonallisella lausunnallaan. Joitakin kirjoja vaivaa lukijan &quot;vääränlainen ääni&quot;.

  1. Merituuli: Äänikirjat ovat varmasti (pitkillä) automatkoilla näppäriä! Kotona mun ei tullut kuunneltua ollenkaan noita kolmea äänikirjaa, jotka &quot;luin&quot; vaan juurikin lenkillä tai muutoin liikenteessä ollessa. Ja toki lukijan äänelläkin on merkitystä. Mulle sattui ihan sopivat äänet noihin kuuntelemiini kirjoihin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *