Kotini viherkasvit

Rakastan viherkasveja, ja niitä on kotonani useampi. Kovin mielelläni hamstraisin niitä enemmänkin, mutta nykyinen asuntoni on aika pimeä, joten tarpeeksi valoisia paikkoja kasveille on nykyään aika rajoitetusti. Tällä hetkellä kasveja on kuusi, joista suurin osa on olohuoneessa ja loput makuuhuoneessa. Voisin ehkä yrittää keksiä parempia sisustuksellisia ratkaisuja, jolloin saisin muutaman kasvin lisää. Haluaisin ehdottomasti kasveja myös keittiöön, olohuoneeseen ja kylppäriin, mutta se taitaa olla mahdoton halu ellen sitten tyydy tekokasveihin. Kylpyhuoneessa ja keittiössä on itse asiassa tekokasvit, jotka on ihan nättejä, mutta eihän ne tietenkään aidoille vedä vertoja. 

whiteandfresh_kodin_viherkasvit_1327.jpg

Tuorein hankintani on tämä hauskannäköinen muorinkukka. Muorinkukkalajikkeitahan on paljon erilaisia, ja tämä jostain syystä viehätti minua. Lajike on todennäköisesti peperomia ferreyrae, kai happy beaniksikin kutsuttu. Netissä seikkaillessani oli käsittävinäni, että tämä on joskus sekoitettu mehikasviinkin. Suomenkielistä lajinimeä en nyt kuitenkaan tälle muorinkukalle löytänyt.

Laitoin alustavasti muorinkukan vanhaan Arabian voipyttyyn, mutta se oli aavistuksen liian pieni suojaruukuksi, joten kävin eilen ostamassa kaupasta saviruukun suojaruukuksi. 

whiteandfresh_kodin_viherkasvit_1332.jpg

Vuosi sitten saamani peikonlehti voi edelleen oikein hyvin. Pitkän aikaa olin nähnyt blogeissa peikonlehtiä ja lopulta sellainen oli saatava itsellekin. Eikä ole tykkääminen väljähtynyt tässä vuoden aikana vaan mielelläni ottaisin niitä lisääkin. Nyt yritän juurruttaa uutta peikonlehteä nykyisestä nappaamastani lehdestä. Varsinaista oksaa en raaski peikonlehdestäni irroittaa, sillä niitä on vain kaksi. Katsotaan, miten juurruttamisprojektini käy. 🙂

whiteandfresh_kodin_viherkasvit_1336.jpg

Toiseksi vanhin viherkasvini näistä nykyisistäni on traakkipuu. En oikein tiedä, tykkäänkö siitä, mutta tuossa se on nyt useamman vuoden nököttänyt ja pärjäillytkin hyvin, joten on saanut olla. Viime kesän traakkipuu oli ulkona terassilla. Traakkipuu sopii hyvin viherkasvi-aloittelijalle, samoin kuin peikonlehti. Traakkipuun vieressä on edelliseen kotiini ostamani anopinkieli. Sen ostin alun perin makuuhuoneeseen, koska anopinkieli kuuluu ilmaa puhdistaviin kasveihin.

whiteandfresh_kodin_viherkasvit_1339.jpg

Oops, tarvitsisi vissiin hieman pölyjä pyyhkiä viirivehkan lehdistä. Juuri vielä luin artikkelin, jossa kerrottiin, että viherkasvien lehtiä olisi hyvä pyyhkiä pölyistä säännöllisesti. 😉

Joskus vuosi sitten ihastuin myös viirivehkaan, lieneekö syynä sen perus viherkasvimainen ulkonäkö ja plussana kukintavaiheessa suloiset valkoiset kukat. Tai no lehtihän se valkoinen on, jonka sisällä on keltainen kukinto. Mut mitäs sitä pieniin yksityiskohtiin takertumaan. 😉 Viirivehka on ollut sijoitettuna yöpöydälle. Myös tämä puhdistaa huoneilmaa. 

whiteandfresh_kodin_viherkasvit_1340.jpg

Vanhin viherkasvini on rönsylilja. Se oli alkujaan huomattavasti kippuraisempi ja lehdet olivat kauniilla spiraareilla. Sittemmin olen joutunut hieman leikkaamaan lehtiä, joten spiraalimuotoja ei enää ole, mutta edelleen lehdet kasvavat kauniissa kaarevassa muodossa. Ja kuten viirivehka ja anopinkieli, myös rönsylilja puhdistaa huoneilmaa. 

Ihanaa viikonloppua! 

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *