Teen yleensä joulukauden aikana pari satsia joulutorttuja, ennen joulua ja joulupyhien aikaan. Tortun keskelle laitettavia hilloja olen hieman aina vaihdellut. Välillä mennään perinteisellä luumumarmeladilla, ja välillä sujautan luumun sijasta appelsiini- tai omena-kanelimarmeladia. Tänä vuonna sain inspiraation kokeilla jotain himppasen erilaista eli joulutorttuja vaniljatuorejuustolla ja omena-kanelimarmeladilla.
Poikkeuksena perinteisiin torttuihin näihin laitetaan ensin vaniljatuorejuustonokare, taitellaan kulmat normaaliin tapaan ja päälle lisäksi vielä marmeladia. Muutoin ihan sama valmistusprosessi. Oikein hyviä näistä kyllä tuli ja mietinkin, pitäisikö kokeilla jouluna laittaa tuplasti tuorejuustoa ja jättää hillo kokonaan pois…
Kiitos vielä Paulalle vinkistä! 🙂