Tubo kirkasvalolaite – taistelu pimeyttä vastaan

Meinasin innostuksissani revetä liitoksistani, kun sain yhteistyössä Innoluxin kanssa valita itselleni kirkasvalolaitteen pari viikkoa sitten. Olin juuri miettinyt, miten kiva olisi päästä kokeilemaan, olisiko kirkasvalolaitteesta avuksi orastavaan masennukseen. Valitsin kirkasvalolaitevalikoimasta omaan kotiini ja aamurutiineihin parhaiten sopivan Tubo kirkasvalolaitteen

whiteandfresh0944.jpg

whiteandfresh0948.jpg

Kirkasvalolaitteen valinta kannattaa tehdä sen mukaan, missä eniten viettää aikaansa aamuisin. Juon kahvini ja syön aamupuuroni sohvalla tv-tason vieressä, joten tv-tasolle sopiva valaisin oli minulle paras valinta. Seuraavaksi piti valita sellainen valaisin, joka sopii kooltaan tv-tasolle eikä vie liikaa tilaa. Kolmantena vaikuttimena itselleni oli vielä valaisimen muuntuminen himmentimellä tunnelmavalaisimeksi. Vietän kotona iltaisin aikaani tunnelmavalaistuksessa, joten se, että Tubo toimii myös tavallisena valaisimena oli minulle tärkeää.

Tuboa saa kolmessa eri värissä; kokonaan valkoisena, mustalla ”kahvalla” sekä puun värisenä. Mietin hetken kokovalkoista, mutta totesin, että kotini sisustukseen ja värimaailmaan istuu paremmin tuo saarni-versio, joka on yleisilmeeltään hieman kodikkaampi. Valaisin on reilu 50 cm korkea, mutta leveydeltään vain parikymmentä eli se ei juuri tilaa tv-tasolla tai missään muuallakaan vie. Noin kolmen kilon painoisena sen siirtäminenkään tarvittaessa ei ole vaivalloista. 

Tubon suositeltu hoitoetäisyys on 20-40 cm, joskin itselläni etäisyys on aavistuksen pidempi sijoitusteknisistä syistä. 😉 Valon teho on tosi suuri, aamuisin ei olohuoneessa juuri muuta valoa tarvitse, kun tämä tuntuu valaisevan koko huoneen. Kirkasvalohoitoa suositellaan otettavaksi kerrallaan 0,5-2 tuntia. Sitä pidemmästä ajasta ei ole tutkimusten mukaan huomattu olevan hyötyä, joskaan ei haittaakaan. Kiireisinä aamuina ehdin olla kirkasvalon äärellä reilun puoli tuntia yhteensä, mutta kiireettöminä aamuina helposti sen pari tuntia. Olen huomannut, että varsinkin aikaisina aamuina olo on paljon parempi, kun valoa on heti herättyäni enemmän kuin mitä aiemmat valaisimeni ovat tarjonneet.

whiteandfresh0941.jpg

Tubo%20kirkasvalolaite.jpg

whiteandfresh0951.jpg

Pari viikkoa sitten orastanut masennus on kadonnut. En voi varmaksi sanoa, onko kirkasvalohoidolla ollut siihen miten suuri vaikutus, mutta aamut ovat muuttuneet aavistuksen helpommaksi kirkasvalon myötä. Ensimmäisenä testipäivänä laitoin valaisimen noin puoleksi tunniksi päälle myös alkuillasta ja sitten menikin yö ihan pipariksi. Syy voi toki olla muussakin kuin kirkasvalossa, mutta enpä ole sen jälkeen kirkasvalohoitoa ottanut enää aamun jälkeen enkä voi sitä suositella muillekaan, erityisesti kenellekään, jolla on vaikeuksia nukahtaa illalla tai nukkua heräämättä aamuun asti. 😀 Kirkasvalohoitoa voi kuitenkin kokeilla iltapäivästä sellaiset, joilla on vaikeuksia pysyä hereillä alkuillasta. 

Innoluxin sivuilla on aika kattava tietopaketti kirkasvalohoidosta ja Innoluxin kirkasvalolaitevalikoimaan pääsee tutustumaan täältä. Valikoimassa on useita erilaisia ja eri kokoisia laitteita, joista varmasti löytyy jokaiselle ja jokaiseen kotiin sopiva. 

Olen käyttänyt kirkasvalohoitoa nyt kaksi viikkoa päivittäin ja aion jatkaa sitä niin kauan, kun aamut ovat vielä pimeitä. Onko teillä kirkasvalolaitteita ja jos on, oletteko huomanneet kirkasvalohoidon auttavan pimeänä vuodenaikana? 

 

Yhteistyössä Innolux

2 kommenttia “Tubo kirkasvalolaite – taistelu pimeyttä vastaan

  1. Onpa tyylikäs ja kuulostaa myös tehokkaalta. Olen miettinyt itsekin, voisi olla esim. töissä aika kiva aamuisin.

    1. zubi: On kyllä tehokas, riittää melkeinpä ainoaksi valaisimeksi aamuisin. 🙂 Työpaikalla voisikin olla tosi passeli, varsinkin jos on istumatyö. Ja hei, oli tosi kiva tavata viikko sitten! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *