PING Helsinki – Inhimillisyys on uusi musta

Takana on mieletön PING Helsinki -tapahtuma ja päässä pyörii se kaikki inspiraatio ja ilo, mitä näiltä Suomen suurimmilta sisältömarkkinoinnin festareilta kotiutin! Niin paljon ajatuksia ja pohdintoja, että on vaikea saada sanoja paperille. Vaikka bloggaamista on takana lähes viisi vuotta, oli uusien juttujen lisäksi tosi tarpeellista palata myös aivan perusasioiden pariin.

whiteandfresh9487.jpg

whiteandfresh6.jpg

Tapahtumamiljöön tarjosi upealla sijainnilla oleva kylpylä- ja kokoushotelli Långvik Kirkkonummella. Paikalle päräytettiin tyylikkäästi Hop on hop off -busseilla ja perillä meitä odotti taitavasti rakennettu festaripaketti ohjelmineen ja palveluineen. Paikalla oli nelisensataa sisällöntuottajaa ja yritysten edustajaa. Aikamoinen porukka!

whiteandfresh9387.jpg

whiteandfresh.jpg

Aamun ensimmäinen Keynote-puhuja oli sveitsiläinen futuristi Gerd Leonhard, joka hämmensi ja inspiroi yleisöä aavistuksen uskomattomillakin puheillaan siitä, millainen tulevaisuus meitä odottaa. Maailma digitalisoituu ja automatisoituu. Kaikki rutiinit voidaan koneellistaa, mutta se mikä merkitsee on ihminen ja tarina. Lue täältä lisää aiheesta!

whiteandfresh1.jpg

Lounaan lisäksi meille tarjoiltiin yllätyksenä Anssi Kela! Alla videopätkä esityksestä.

whiteandfresh3.jpg

Lounaan jälkeen oli workshoppien vuoro. Kiinnostavia aiheita olisi ollut vaikka ja miten, mutta koska vain kahdelle pystyi osallistumaan ja osa aiheista pidettiin päällekkäin, päädyin osallistumaan ensin Puutalobaby -blogin Kristan workshoppiin, jossa aiheena oli (blogiyhteistyön) hinnoittelun haasteet. Ongelma on se, että aina joku antaa ammattitaitoaan ja työtään ilmaiseksi ja siitä on seurauksia koko blogimarkkinointialalle. 

whiteandfresh2.jpg

Toiseksi osallistuin Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty -workshoppiin, jossa ensin valokuvaaja Konsta Linkola kertoi meille brändin muotoutumisesta ja lopuksi blogi- ja markkinointistrategi Veera Rusanen antoi vinkkejä suunnitelmallisen sisällön luomiseen. 

whiteandfresh4.jpg

whiteandfresh5.jpg

Iltapäivän Keynote-puhujina kuultiin Caterina Fakea ja Minna Salamia, jotka molemmat ovat todella vaikuttavia naisia! Fake on bisnesnainen Piilaaksosta ja tuttu muun muassa Flickr-, Etsy- ja Kickstarter -palveluista. Hänen puheessaan aivan ykkösasemaan nousi se, miten tärkeää meidän on yrittää käyttää internettiä hyvään ja yhteisöllisyyden rakentamiseen sen sijaan että kilpailisimme toistemme kanssa ja tekisimme toisillemme pahaa.

MsAfropolitan -blogin Minna Salami puolestaan puhui maailman muuttamisesta paremmaksi, vallankumouksesta. Hän puhui naisen ja erityisesti ei-valkoisen naisen asemasta tässä maailmassa sekä kertoi oman tarinansa ja omista kokemuksistaan. Aika hurjaa kuultavaahan se oli eikä sitä taida edes ymmärtää, mitä kaikkea ihan nykypäivänäkin vielä naiset ja ihonväriltään muut kuin valkoiset naiset joutuvat kokemaan. Näissä kuin monissa muissakin asioissa sosiaalinen media voi olla yksi valtavan isoista vaikutuskanavista. Meidän pitäisi käyttää somea hyväksemme ja yrittää askel askeleelta tehdä tästä maailmasta parempi. Hyvänä esimerkkinä tapaus #bringbackourgirls kun vuonna 2014 Boko Haram kidnappasi yli 200 koululaistyttöä Nigeriassa, ja miten sosiaalinen media vaikutti tiedon leviämiseen ympäri maailman. 

whiteandfresh7.jpg

Päivä oli todella pitkä, mutta äärimmäisen antoisa. Parhaita paloja oli uusien ja vanhojen tuttujen tapaaminen, vertaistuki, upeat ja kansainväliset Keynote-puhujat, mielenkiintoiset workshopit. Kuten jo alussa sanoin, oli PING Helsinki crew rakentanut meille aivan käsittämättömän hienon päivän ja voin vain toivoa, että pääsen osallistumaan tapahtumaan myös ensi vuonna! Ainoita ”huonoja” puolia päivässä oli se, että aika loppui workshopeissa kesken, sillä aiheet olivat superkiinnostavia ja herättivät osallistujissa paljon intoa ja keskustelua, ja se, että en päätynyt varaamaan itselleni Långvikista itselleni huonetta, jotta olisin ihanan päivän päätteeksi voinut sujahtaa hotellin lakanoihin. 😉

Jos sinä sisällöntuottaja tai yrityksen edustaja et tänä vuonna osallistunut PING Helsinkiin, niin suosittelen lämpimästi pistämään tapahtuman seurantaan ja laittamaan ensi vuonna hakemuksen sisään!

Kiitos ja kumarrus, PING Helsinki! <3

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *