Terassin kevätsiivous ja -sisustelu mielessä

Alkaa vissiin hiljalleen olla aika terassin kevätsiivouksen ja -sisustelun, sillä asia pyörii mielessä melkein päivin ja öin. Ensimmäistä kertaa elämässäni prosessi tulee olemaan hieman erilainen, sillä tällä kertaa minulla on hieman puutarhahommiakin tehtävänä. Terassin näköesteen virkaa toimittaa marja-aroniapensasaita ja sen juurelta on haravoitava kuolleet lehdet pois. Tästä toimenpiteestä ollaan montaa mieltä, jotkut suosivat haravoimista ja multapinnan esiin tuomista, kun taas toiset jättäisivät lehdet maatumaan. Olen nyt itse päätynyt haravointiin, sillä sen lisäksi, että nuo kuolleet lehdet ovat aika ruman näköisiä löytyy tuolta varmasti myös tupakantumppeja yms. moskaa, mitä ohikulkijat ja yläkerran asukkaat parvekkeiltaan ovat heitelleet. 

whiteandfresh8527.jpg

Minullahan ei tietenkään ole minkäänlaista puutarhavälineistöä olemassa, joten jotakin pientä tarviketta on hankittava. Tärkeimmät tulevatkin olemaan varmasti harava ja harja. Haravan täytyy olla kapealapainen, sillä leveämmällä ei kyllä pääse tuonne pensaan juurille käsiksi. Löysinkin Fiskarsilta QuikFit Pikkuharavan, joka olisi juuri passeli. Kävin tänään jo vähän kaupoissa haravia katsomassa, mutta parissa käymässäni kaupassa ei kyllä ollut kuokkia ja lapioita kummempia tarvikkeita. Ehkä on syytä suunnata suoraan kunnon rautakauppaan… tai sitten pidän peukut pystyssä, että ensi viikon Kevätmessuilta löytäisin jotain. Vähän samalla tavalla kävi Sinituotteen kestopuulle tarkoitetun ulkoharjan etsimisessä, sitäkään en löytänyt. Minullahan on olemassa ulkoharja, mutten sillä saa mitään aikaiseksi puulattialla, kun harja on tarkoitettu asfaltin harjaamiseen. Edellisen kodin parvekkeen lattia oli pesubetonia ja se vaati ihan omanlaisensa harjan puhdistukseen. 

whiteandfresh.jpg

Pensaan ja terassin lattian siivouksen lisäksi täytyy viedä kalusteet suihkuun. 😉 Talvi on tuonut tullessaan aivan järkyttävät määrät likaa, sitä ei huomannut ollenkaan silloin, kun oli vielä lasitettu parveke. Ei taida rätillä pyyhkiminen saada aikaiseksi varmasti muuta kuin lian leviämisen ja tuntikausien hinkkaamisen. Suoraan vaan tuolit suihkun alle, pääsee helpommalla ja saa puhdistettua helposti myös tuolien alaosat. Olin miettinyt, josko pesisin tuon terassin lattiankin, mutta en tiedä jaksanko alkaa siihen puuhaan. Pesuosuus ehkä menisikin jotenkuten vesi + ämpäri + harjalla kuuraus -tekniikalla, mutta huuhtelu… kuinkahan monta sangollista saisin lappaa ämpärillä terassille, jotta saisin kaikki pesuainevedet huuhteltua. Joku painepesuri tai vastaava voisi olla tarpeen. Näiden mietteiden myötä arvelen, että taidan vaan yrittää huolellisesti harjata lattian pölystä ja hiekasta. 

Mitä tulee terassin sisustukseen, mielessä pyörii edelleen viimevuotiset väriajatukset, joita en sitten kuitenkaan silloin toteuttanut. Toki nyt ei ole enää oranssin värisiä puuladoituksia seinässä, mutta silti kaipaan vähän samankaltaista värimaailmaa. Ajattelin, josko istuintyynyt olisivat mustat (viime vuosi mentiin vanhoilla harmailla) ja selkätyynyt metsänvihreät. Netistä yritin löytää (taas) oikean vihreitä, mutta en löytänyt. En löytänyt viime vuonnakaan – Pantonen hehkutuksista huolimatta – ja ostin sitten ihan kivat valko-omenanvihreät. Nyt en kyllä haluaisi niitä enää käyttää, kaipaan vahvasti jotain muuta. Mutta jos mieleisiäni vihreitä en löydä, saa nähdä, mihin sitten päädyn. Väriä ja vihreyttä tulee onneksi kukista ja pensasaidasta.

Tällaisia ajatuksia terassiin liittyen. Jos tiedät, missä olisi kohtuuhintaisia koristetyynynpäällisiä metsänvihreinä tai mikä vihreän sävy se nyt virallisesti onkaan, niin kerrohan vinkkisi! 🙂

2 kommenttia “Terassin kevätsiivous ja -sisustelu mielessä

  1. Minäkin siivosin parvekkeemme viime viikonloppuna ja siinä kelpaa jo nautiskella kevätauringosta 🙂

    1. Elina: Pitää varmaan pian kantaa terassin tuolit sinne suihkuun, niin pääsee ainakin istumaan kauniilla ilmalla vaikka ei vielä ihan koko terassia pääsekään siivoamaan. Jotenkin kiehtoo kamalasti ajatus kirjan lukemisesta terassilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *