Narsissit tuovat kevään

Alkuviikosta ostin lähikaupasta kolmen narsissin kassin, jotta saan hieman kevättunnelmaa kotiin pääsiäiseksi. En vieläkään ihan ymmärrä, mutta viime vuonna missasin jokavuotisen narsissin oston. Tai no, sitten viime hetkellä kun tajusin asian, kaikki narsissit olivat kaupoissa jo kulahtaneita. 

whiteandfresh.jpg

Sijoitin yhden narsissin tv-tasolle, yhden olohuoneen rahin päälle ja kolmannen keittiön tasolle. Muoviruukku sattui kivasti olemaan vihreä, joten en laittanut suojaruukkua kuin yhdelle. Olen myös tyytyväinen, että narsissi voi hyvin keittiössä vaikka sinne ei luonnonvalo yletykään. Haluaisin keittiöön muulloinkin kukkia ja kasveja, mutta pohdin aina, kestääkö ne siellä…

whiteandfresh8441.jpg

Siitä asti, kun ostin Granitista tämän betonisen alustan/tarjottimen, olen haaveillut saavani siihen juuri tuon tyyppisen kasvin. Kokeilin siihen toki taannoin neilikkakimppua maljakoineen, mutta se ei istunut lainkaan. Kukan täytyy ehdottomasti olla tuommoinen ruukkumainen. 

whiteandfresh1.jpg

whiteandfresh8445.jpg

Olen jo muutaman vuoden miettinyt, josko joskus kokeilisi krookusta. En ole koskaan sellaista ostanut, mutta jotenkin se viehättää. Tietääkö kukaan, milloin on krookusten aika ja kuinka kauan se kestää? Olenko jo myöhässä? 🙂

Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä kaikille! <3

4 kommenttia “Narsissit tuovat kevään

 1. Omia suosikkeja on perunanarsissit, niiden vaaleankeltainen neilikkamainen kerrottu kukka on mielestäni kauniimpi kuin tuo perusversio, joita kylläkin istutin etuovelle ruukkuun itsekin. Krookusten, kuten myös helmililjojen aika on juuri nyt. Kumpikaan mainituista ei kuitenkaan pärjää sisätiloissa viikkoa kauempaa. Ostan silti aina molempia. 🙂 Narsissit, krookukset ja helmililjat on kuitenkin edullisempia kuin vaikkapa tulppaanikimppu, joka sekään ei viikkoa kauempaa elä, joten muutaman euron ruukkukasvi ei paljon kirpaise. Kivaa pääsiäistä! 🙂

  1. Heidi: Mä ostin kerran perunanarsissin Kevätmessuilta, mutta se oli ihan susi. Ei meinannut aueta ollenkaan ja lahosi hyvin äkkiä. Nätti se kyllä oli ja ehkä joskus ostan vielä uudelleen. Saa nähdä, ehdinkö tänä vuonna sitten sitä krookusta hankkimaan, kun kerran aika on nyt. Helmililja mulla taisi olla 2012, se oli tosi nätti kyllä!<br />
   <br />
   Ihanaa pääsiäistä sinne myös! 🙂

 2. Narsissit ovat kyllä ehdottomia pääsiäiskukkia minullakin 🙂 Ja kauniisti sopii kyllä tuohon betonitarjottimeen. Iloista pääsiäistä!

  1. Jossu: Samaa mieltä ja lisäksi vahva kevään alkamisen merkki. &hearts; Iloista pääsiäistä sulle myös! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *