Pyyhkeet vaihtoon!

Huh, miten kauan siinä kestikin, että sain vihdoin uusittua kylpypyyhkeeni. Yritin miettiä, kuinka vanhoja pyyhkeeni ovatkaan ja kauhukseni tajusin, että taitavat olla melkeinpä viisi vuotta sitten saatuja. Sain ystävältäni ison kasan hyvin vähän käytettyjä Villa Stockmannin valkoisia käsi-, kasvo- ja kylpypyyhkeitä 2011, jolloin aloin hiljalleen vaalentaa ja yksinkertaistaa kotini sisustusta. Kylpypyyhkeistä muutama on jo nähnyt viimeiset päivänsä ja nyt tosiaan pääsin eroon lopuistakin. Ripustuslenksut ovat katkenneet aikoja sitten ja kauhtuneisuus on lisääntynyt. Pienimmät 30 x 50 kokoiset pyyhkeet ovat nekin jo pinttyneitä pesuista huolimatta, sillä ovat olleet käsipyyhekäytössä. Ainoastaan kasvopyyhkeinä käyttämäni keskikokoiset (50 x 70 ?) ovat paremmassa kunnossa, sillä niitä olen käyttänyt harvemmin. 

whiteandfresh7303.jpg

Ostin siis neljä uutta kylpypyyhettä ja siirsin kasvopyyhkeenä käyttämäni pyyhkeet käsipyyhkeiksi. Pikkupyyhkeet lähtevät vanhojen kylpypyyhkeiden kanssa lumppukeräykseen. Löysin nämä uudet Annon valkoiset kylpypyyhkeet Citymarketin alelaarista, maksoi vain vitosen kappaleelta. 🙂 Pienempiäkin pyyhkeitä oli, mutta niissä oli aika paljon törröttäviä lankoja, joten päätin jättää pikkupyyhkeiden uusimisen myöhemmälle ja hankkia vain nyt akuuttiin tarpeeseen nämä isommat.

whiteandfresh7305.jpg

whiteandfresh7309.jpg

On aivan ihanaa, kun on nyt uudet ja puhtaat pyyhkeet. <3 Tiedä sitten, mikä tässä pyyhkeidenuusimisprosessissa oli olevinaan niin vaikeaa, että kesti näin kauan. 😉

10 kommenttia “Pyyhkeet vaihtoon!

 1. Kuinka paljon siis omistat kylpypyyhkeitä? Entä käsi-/kasvopyyhkeitä? Onko ihan hullua että mulla ja miehellä on vaan yhdet pyyhkeet.. 😀 Näitä sitten pestään tasaisin väliajoin ja kerkeävät rättipatterilla kuivua parissa tunnissa, ei vie yhtään säilytystilaa. Lapsilla on sitten kahdet pyyhkeet molemmilla ja käsipyyhkeitä on n.8 kpl. <br />
  <br />
  Sinulla tosin on varmaan hieman enemmän sitä säilytystilaakin kuin meillä, neljän hengen taloudessa. 🙂 <br />
  <br />
  Kiva blogi sinulla, pidän etenkin tavaroiden karsimis postauksista ja jostain syystä olen ihan koukussa noihin &quot;kuukauden aikana loppuneet tuotteet&quot;- postauksiin! 😀

  1. Laura: Ihana kuulla, että tykkäät blogistani! Karsimispostauksia on tulossa edelleenkin, itse asiassa piakkoin jopa. 🙂 <br />
   <br />
   Mulla oli alun perin vissiin kuusi jokaista pyyhekokoa (kylpy-, käsi- ja kasvo-), mutta nyt kylpypyyhkeitä on neljä. Mulla ei yhden pyyhkeen taktiikka välttämättä toimisi, kun en aina hoksaa pestä ajoissa, mutta olen huomannut, että toimii hyvin nyt, kun viimeinen pyyhe on menossa niin pistää likaantuneet pyörimään koneeseen. Näin ei tarvitse jatkuvasti olla pyörittämässä pyyhepyykkiä. Käsipyyhkeitä voisi jatkossa olla joku 4-6, niitä kun pitäisi vaihtaa useammin. Kasvopyyhkeitä varmaan se neljä olisi sopiva. Tämä määrä myös mahtuu kivasti kaappiinkin. 🙂

 2. Ymmärrän kyllä täysin sen fiiliksen, kun saa heittää vanhat pyyhkeet mäkeen ja uudet ihanan pehmoiset pyyhkeet tulevat tilalle :D. Meillä on jonkin verran Annon käsipyyhkeitä, ja olen kyllä tykännyt niiden hinta-laatu -suhteesta :).

  1. Tiia: Saa nähdä, miten näissä pyyhkeissä menee laadun suhteen. Tykkään ainakin, kun materiaali on ohuempaa, niin myös puhtaana vähemmän koppurainen. Nyt kun ei ole enää kuivausrumpua, ei saa pyyhkeistä ihanan kuohkeita ja pehmeitä. 🙂

 3. Hih, jos 5 vuotta on pitkä ikä pyyhkeelle, niin mitäs sanot mun lempparikylpypyyhkeestä jonka olen saanut esiinnyttyäni eräällä mainosvideolla muistaakseni vuonna '90, sen valmistusmaakin on West Germany 🙂 Käytän tota pyyhettä aina ellei se ole pesussa, se on vaan paras &hearts;<br />
  <br />
  Edelliseen Lauran kommenttiin muuten viitaten laskin tässä taannoin omat käsipyyhkeeni Kertun vinkattua snäpissä aiheesta laskettuaan omat pyyhkeensä. Multa löytyy 63 käsipyyhettä 😀

  1. Tiia: Hih, jotkut pyyhkeet pysyy suht' hyvänä vuosiakin. Omani ovat valkoiset, joten niihin tietenkin ajan saatossa pinttyykin likaa ja niissä näkyy herkemmin kauhtuneisuus. Kääk, 63 käsipyyhettä! Miten sä ehdit käyttää kaikkia? Vai laitatko aina edelliset käytetyt pinon alimmaiseksi, jolloin pyyhkeet kiertää? 😉

 4. Minä tykkään käyttää pyyhkeitä myös &quot;sisustuselementtinä&quot;,vähän niinkuin tyynynpäällisiä 🙂 Meillä kylpypyyhkeet vaihdetaan kerran viikossa isomman viikkosiivouksen yhteydessä, käsipyyhe ja lasten pyyhkeet kaksi kertaa viikossa. Minusta on aina mukava miettiä minkälaiset pyyhkeet valitsen seuraavalle viikolle, vaikka kuulostaakin ehkä vähän hullulta 😀 Ei meilläkään mitään mieletöntä määrää pyyhkeitä ole ja ovat tyyliltäänkin melko samanlaisia (valkoisia, mustia, mustavalkoisia, harmaita jne) mutta vaihtelu on minusta silti virkistävää. Ihailtavaa jos joku tosiaan pärjää yksillä pyyhkeillä! Ja kiitokset täältäkin kivasta blogista 🙂 Minua kiinnostaa myös tavaran karsiminen ja jutut sisutuksesta.<br />
  Hanna<br />
  Hanna

  1. Hanna: Kiva kuulla, että tykkäät blogista! Karsimis- ja sisustusjuttuja on toki tulossa edelleenkin vaikka paljon on nyt kaikenlaista muutakin ollut. 🙂 Kyllä olisi kiva välillä vaihtaa pyyhkeen väriä fiiliksen mukaan, mutta niitä pyyhkeitä saattaisi kertyä sitten yli tarpeen. Käsipyyhkeitä minulla on kaksi mustaa ja kaapissa kaksi keltaista, niitä voisikin vaihdella välillä. Kokeilin myös mustia kylpypyyhkeitä, mutta kostea iho suihkun jälkeen oli pyyhkimisen jälkeen täynnä mustaa nukkaa vaikka olin pessyt pyyhkeet jo monta kertaa. Ärsyynnyin ja pistin pyyhkeet menemään. 🙂

 5. Mulla tuo pyyhkeiden uusiminen on vähän semmoinen juttu, joka aina jää muiden, muka tähdellisempien hankintojen jalkoihin. En vaan saa aikaiseksi ja aina tuntuu olevan muutakin rahareikää. Siksi meidän pyyhkeetkin on riemunkirjava kokoelma erilaisia, pääosin lahjaksi saatuja pyyhkeitä. Sekä anoppi että mun äiti ostavat meille mielellään pyyhkeitä ja liinavaatteita tarjouksia bongatessaan ;D Ja sultakin oon muutaman pyyhkeen saanut, jotka ovat kovassa käytössä 😉 <br />
  <br />
  Kylppäri on meillä niin kaamea muutenkin, että siellä on ihan sama miltä pyyhkeet näyttää. Keittiön pyyhkeistä olen tarkempi, pitää olla joko mustaa, valkoista, harmaata tai punaista. P laittoi toissaviikolla sinisen käsipyyhkeen keittiöön ja mä kaikessa hiljaisuudessa vaihdoin sen seuraavana päivänä… =D

  1. Ihana kuulla susta pitkästä aikaa täällä blogin puolella, Dara! &hearts; <br />
   <br />
   Mulla on nimenomaan käynyt juuri noin eli sitä on laittanut rahaa kaikkeen muuhun eikä jostain syystä pyyhkeisiin. Kai sitä on jotenkin ajatellut, että pyyhkiihän noilla vielä ja sitten se on aina vaan jäänyt. Onneksi on nyt uudet pyyhkeet, ei tarvitse enää stressata sitäkään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *