Superdieetti Simple – viikko 1

Huh, jopas oli varsinainen aloitus dieetille. Ensimmäisen päivän aamupala oli jo niin suuri, että oli vaikeuksia saada kaikki syötyä. Ruoka-aineet olivat tuttuja jo ennestään, mutta nyt pitikin syödä normaalia enemmän. Maanantai oli vaikea ja jo tiistaina aloin odottaa ensimmäistä miinuspäivää, jolloin syödään hieman vähemmän. 😉 Ensimmäinen viikko meni tosiaan aika pitkälti syödessä. Olen tottunut syömään päivän aikana yhden lämpimän kunnon aterian, johon kuuluu kasviksia, lihaa/kalaa/kanaa ja jotain hiilihydraattipitoista lisukkeeksi (riisi, pasta tms.). Nyt useampanakin päivänä näitä tällaisia aterioita sai kauhoa suuhunsa kaksin kappalein ja lisäksi ateriakoko oli hieman isompi kuin mihin olen tottunut. On siis ihan totta, että ainakaan alkutaipaleella erilaisissa superdieeteissä ei nälkää tarvitse nähdä, päinvastoin. Torstaina kävi itse asiassa jopa niin, että kolmannes lounaasta jäi syömättä, kun en mitenkään saanut ruokaa enempää syötyä. Kaikki ateriat pitäisi kiltisti syödä, mutta tämä oli todellinen poikkeus kohdallani. 😉

whiteandfresh7293.jpg

Päivän ateriat koostuvat ihan tavallisista ruoka-aineista; mm. hedelmistä, marjoista, kasviksista, lihasta/kalasta/kanasta, terveellisistä rasvoista. Ravintolisät kuuluvat mukaan, joskaan ei pakollisina. Itse otan aamuihin Omega3-kapseleita ja sen lisäksi muut vitamiinit sekä hivenaineet, mitä normaalistikin. Käytössäni on jo pitkään ollut D-vitamiini, magnesium, sinkki ja biotiini. 2/3 päivän rasvoista tulee oliiviöljystä, kolmannes soijalesitiinistä.

Kuvioon kuuluu myös runsas vedenjuonti. Olen sellaiset pari litraa normaalisti juonut päivän aikana, joten aivan älytöntä puserrusta vedenjuonti ei minulle ole. Olen pitänyt tukkimiehen kirjanpidolla huolen siitä, että saan kutakuinkin neuvotun määrän juotua ja keskimäärin olen päivittäin juonut 3,5 litraa vettä. 

Välillä on tuottanut hieman päänvaivaa saada kaikki ateriat rytmitettyä päivään oman aikataulun mukaisesti, mutta pienellä viilauksella on tähän mennessä onnistunut ihan hyvin. Nälkä ei pääse vaivaamaan, kun pitää ateriavälin maksimissaan neljässä tunnissa.

whiteandfresh7278.jpg

Ja sitten ensimmäisen viikon tuloksiin. Vaaka näytti tänään aamulla -200 g. Olenko pettynyt? Joo ja en. Olisihan se toki ollut kiva nähdä isompi pudotus, sillä onhan monilla lähtenyt ensimmäisen viikon aikana isompiakin määriä, mutta realistisena osasin odottaa tätä. Olen dieetin ensimmäisellä viikolla syönyt huomattavasti enemmän kuin normaalisti, en ihan tuplamäärää, mutta läheltä liippaa. Siihen nähden olen siis tyytyväinen, sillä ainakaan en ole syönyt yli kulutukseni ja lihonut. Dieetin edetessä ruokamäärä tulee vaihtelemaan ja pienenemään vielä, joten aion pää pystyssä jatkaa eteenpäin seuraavat viisi viikkoa vielä. Kokonaisoloni on kuitenkin hyvä eli ei vatsakipuja, turvotuksia tai muuta vastaavaa, ja tiedän myös ruoka-aineiden olevan terveellisiä. Ateriarytmikin on kohdillaan eli ei jatkuvaa puputtamista tai tuntikausien syömättömyyttä. Olen tehnyt oman poikkeukseni dieettiin ja se on itselleni rakas maitokahvi. Kahvi maitotilkalla on toki sallittu, mutta itse käytän reilummin maitoa. Juon aamuisin kaksi kupillista maitokahvia ja iltapäivisin toiset kaksi. Tämä on siis oma tietoisesti tehty särö noudatettaviin ohjeisiin. Ehkä pitäisi mennä pilkuntarkasti, mutta tässä kohtaa luistan ihan vain siksi, etten ole jatkossakaan valmis luopumaan maitokahveistani. En siis anna sen olla kynnyskysymys laihtumiseni suhteen. 😉

whiteandfresh7292.jpg

Yritän jatkossa viikottain tehdä pienimuotoisen raportin kuluneesta viikosta. Palataan aiheeseen siis ensi viikolla ja katsotaan, miten on mennyt!

Onko siellä muita Superdieetti Simplellä olevia tai jollain muulla ruokavaliolla/elämäntaparemontilla/-muutoksella? 🙂

14 kommenttia “Superdieetti Simple – viikko 1

 1. Olen itse ollut tälläisellä superdieetillä mukana ja laihduin sen aikana öbaut 4-5 kiloa ! Itse opin sen aikana sen että vaakaan ei kannata hirveesti kallistua vaan myös mittailla ja ottaa kuvia samalla niin huomaa hyvin erot !! Ja kuvista saa hyvin lisä tsemppiä kun alkaa viikko viikolta näkemään muutoksia 😉 itseltäni lähti kilot todella hiljalleen pois juuri jotai parisataa grammaa viikossa, mutta koska otin tämän elämäntapa projektina niin nyt onkin jo karsiutunut vuoden jälkeen sen viitisen kilon lisäksi -18kg ! Ja olen käyttänyt siis saamiani ruoka ohjeita pohjana nykyisellekkin ruokailulle ! Sekin kannattaa muistaa että mitä hiljempaa kilot lähtee, sitä paremmin ne myös pysyy poissa !! 😉 mut todella paljon tsemppiä dieettiin !!!!

  1. Tiia: Kiitos tsempeistä! 🙂 Mä otin aluksi myös mitat, mutta eihän siitä tullut mitään. Sellaisia omituisuuksia alkumittojen ja ekan viikon jälkeisten mittojen kanssa, että pitäisi melkein ammattilaisella otattaa mitat. Vaakaa toki tuijotan, kai se on vähän pakkomielle aika monellekin, mutta aion myös katsoa kokonaisolotilaa ja muun muassa vaatteiden istuvuutta. Niistähän näkee jo paljon. Syksyllä kun painoin vähemmän, oli ihan selkeää muutosta huomattavissa eikä se vaakalukema ollut tosiaan ainoa, mikä kertoi muutoksesta. Elämäntavaksi tämä on tarkoitus itselläkin ottaa, tämä on nyt vain sellainen buusti painonpudotuksen aloitukselle sekä sille, että saan kiinni taas kunnon ruoasta ja ruokarytmistä. Vatsan temppuilu toissasyksystä asti on sekoittanut aika paljon kaikkea, kun ei ole voinut syödä kaikkea ja koko ajan on joutunut tahkoamaan syömisen kanssa. Nyt pikkuhiljaa takaisin taas vanhoihin parempiin aikoihin, tämän dieetin avulla. 🙂

 2. Mielenkiinnolla seuraan, kun itse aloitin eilen Pt:n laatiman ohjeen mukaan js näyttäs aika samanlaiselta minunkin lautanen. Paljon sain syödä ja illalla jumpan jälkeen se oli mieluista kun oli jo niin nälkä. Isoja on annokset, enkä ole näin paljon tottunut syömään, vaikka vasta olen -25kg pudottanut.

  1. Päivi: Kyllähän 25 kiloa tiputusta on hurja määrä! Tsemppiä projektiisi! 🙂

 3. Tsemppiä! Seuraan mielenkiinnolla. Itse kokeilin Simpleä muutaman viikon. Ekalla viikolla tippui 3kg. toisella 200g. kolmannella tuli 200g ja siihen se sitten jäi 🙁 Tunsin että söin ihan liikaa ja puolet olisi riittänyt. Itse kaipaan Painon vartijoita taikaisin. Se toimi minulla! Aurinkoista kevään odotusta! T: Päivi

  1. Päivi: Kiitos tsempeistä! Mä yritän käydä läpi tämän koko kuusi viikkoa vaikka vaaka näyttäisi välillä pienempiä pudotuksia tai ei pudotusta ollenkaan, onhan tämä kuitenkin terveellistä ja säännöllistä syömistä, mikä on jo tosi hyvä itsessään. 🙂 Ihanaa kevään odotusta sinullekin!

 4. Hurjasti tsemppiä projektiin! Mielenkiinnolla haluan kyllä kuulla aina viikottaiset raportit :). Ja kuvia katsellessa tuli nälkä :D.

  1. Tiia: Kiitos! ♥ Viikottaiset raportit yritän parhaani mukaan toteuttaa. 🙂

 5. Seurailenkin todella mielenkiinnolla miten tämä projektisi etenee. Olen meinaan itsekkin monet kerrat meittinyt tätä Superdieetti Simpleä. Tsemppiä projektiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *