Aikuisten värityskirja!

Ostinpa itselleni aikuisten värityskirjan! Kuulin tällaisista puolitoista kuukautta sitten ja sen jälkeen olen niitä sivusilmällä etsiskellyt. Aluksi en meinannut ostaa siksi, kun olisin halunnut väritellä vaikkapa taloja tai maisemia ja löytämäni värityskirjat olivat täynnä mandaloita. Viime viikolla Kokkolassa käydessämme annoin värityshimolleni myöten ja ostin värityskirjan vaikka saankin nyt väritellä niitä mandaloita yms. 😉 Värittäminen on itse asiassa hyvinkin koukuttavaa, joten kannattaa varautua! 

whiteandfresh2607.jpg

Värityskirjan kanssa ostin puuvärit, sillä pidän puuväreillä työskentelystä. Päädyin kokeilemaan myös tusseja, mutta valitettavasti väri tulee kirjan sivuista läpi. Näin ollen tusseilla ei voi tehdä oikein muuta kuin hentoisia viivoja, itse värittämiseen on käytettävä puuvärejä.

whiteandfresh2623.jpg

Kirjassa riittää värittämistä, sillä se sisältää 100 värityskuvaa ja suurin osa kuvista on isoja ja monimutkaisia. 

whiteandfresh2413.jpg

Vasemmalla ensimmäinen puuväreillä värittämäni työ ja oikean puoleinen on väritetty tusseilla.

whiteandfresh2619.jpg

whiteandfresh2622.jpg

whiteandfresh2620.jpg

Kuten näkyy, yllä oleva kuvassa riittää värittämistä. 😉

Värittämisen makuun kun pääsee, siihen jää herkästi koukkuun. Ystäväni kanssa väriteltiin mökillä yömyöhään ja juteltiin. Todella rentouttavaa! Kotona en ole värittänyt yhtään ja siinä on hyvä esimerkki siitä, millaisia virikkeitä ja ärsykkeitä kotona on ja miten paljon helpompaa lomalla on pysähtyä. Täytyy ehdottomasti antaa värittämiselle aikaa myös kotona.

Suosittelen muillekin!

Irina / White & Fresh - -

12 kommenttia “Aikuisten värityskirja!

 1. Täällä ollaan kans ihan koukussa! Nyt täytyis vaan ostaa säiliöterotin kun ei malttais millään lähteä terottelemaan kyniä kesken värityksen 😀

  1. Tiia: Voin suositella tuossa yhdessä kuvassakin näkyvää Staedtlerin purkkiteroitinta. Ei katko teriä, kuten lähes kaikki aiemmin käyttämäni teroittimet. Teroitinaukkojen päällä on vielä pieni nostettava kansi.

 2. Hihhii, miekii ostin värityskirjan muutama viikko sitten! 🙂 Tosin en ole väritellyt kuin vasta yhden kerran, jotenkin ei muka ole ollut aikaa siihen(kään) touhuun. Mutta olen samaa mieltä, että värittämiseen jää koukkuun ja se on myös todella rentouttavaa! Olen vuosien saatossa saattanut printata netistä väritettäviä kuvia ihan vain siitä värittämisen ilosta :). Ja arvaa vain kuinka koukuttava on 'Simon's Cat' -kirja, jonka sivut suorastaan huutavat väriä ylleen!

  1. Tiia: Värityskirjat on niin suuressa suosiossa nyt. 🙂 Joskus ostan vielä kirjan, jossa on toisenlaisia kuvia. Vaikka isompia värityspinta-aloja, niin voi kokeilla vaikka ihan kunnon väriliiduillakin värittää. Onko ne Simon's Cat -kuvat värityskirjoissa vai missä? 🙂

 3. Onpa kiva idea!olen aina tykännyt värittää lasten kanssa.Tuollainen hommattava!

 4. Tää on niitä villityksiä, joita mä en kertakaikkiaan tajua. Lapsenakaan mä en tykännyt värityskirjoista, en alkuunkaan ymmärtänyt miksi pitäisi värittää jonkun muun piitämiä kuvia, piirsin mieluimmin itse enkä yleensä edes jaksanut värittää omiakaan piirustuksiani. Tykkään silti väreistä, valkoinen koti olisi mulle kauhistus. Värittäminen vaan on liian pikkutarkkaa touhua mulle.<br />
  <br />
  No, mutta hyvähän se on, että ihmisiä on erilaisia! 🙂

  1. Vanha Jäärä: No näinhän se on, että meitä on moneen junaan! 🙂 Itse pidän siitä, että saan luoda kuvalle värejä ja värittäessä rentoutuu. Lisäksi tunne on kiva, kun saa valmiiksi ja näkee kaikki värit yhdessä. Saattaisin varmastikin piirrellä, jos vaan osaisin. Mutta koska en osaa, niin väritän. 🙂

 5. Minä oon myös ihan koukussa näihin värityskirjoihin. Mulla on tällä hetkellä kaks kirjaa ja tarkoitus olis ostaa kolmas. 🙂

  1. Jenna: Ihanaa! 🙂 Mun pitää ostaa jossain vaiheessa joku eri aiheella oleva, jos vaan löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *