Ostokset Pietarsaaresta

Harkitsin ensin otsikoksi ”Shoppailemassa Pietarsaaressa”, sillä tämä aihe aiheutti hieman huvittuneisuutta ystävässäni, kun olin aivan innosta soikeana päästessäni muun muassa Halpa-Halliin ostoksille. 😉 Ystäväni kysyi minulta, että mikä ihme siinä on, kun asun shoppailumahdollisuuksia pullollaan olevassa Helsingissä ja haluan silti shoppailla Pietarsaaressa. Onhan se hieman huvittava ajatus, mutta siihen on syynsä. Ensinnäkin oma kaupunki on aina oma kaupunki, ja sen sisältöön niin sanotusti turtuu. Oli vieras kaupunki sitten iso tai pieni, se on kuitenkin vaihtelua. Toisekseen Pietarsaaressa on itselleni mieleisiä kauppoja, joita ei ole Helsingissä. Kirpputoreja on, mutta mielestäni Pietarsaaren kirppishalli on omaa luokkaansa; iso ja monipuolinen. Tavaravalikoimakin on erilainen kuin meillä täällä pääkaupungissa. Sen lisäksi meillä täällä ei ole Halpa-Hallia. 😉 Sieltä saa edullisesti lähes kaikkea; vaatteita, kenkiä, sisustustavaroita ja elintarvikkeita. Halpiksen, Tokmannin ja vastaavien vaatevalikoimista löytyy nykyään vaatteita, jotka eivät heti kieli halpakaupasta. Tässä on tultu pitkälle, sillä minun nuoruudessani Tarjoustaloista yms. ostetut vaatteet tosiaan näyttivät siltä. 😉 Halpa-Hallissa on myös paljon sellaista sisustustavaraa, jota ei meidän Tokmanneilla ole tarjolla.

Pietarsaaressa on myös muita ihania kauppoja, joista erityisesti kaksi jäivät mieleeni: Blossom ja Katarina Maria, joiden tutkiminen jäi osaltani valitettavasti aika lyhyeen terveysongelmien vuoksi. 🙁 Katarina Maria oli juuri itse asiassa sulkenut ovensa, kun pääsimme oven taakse. Niinpä sain kurkkia vain portin ja ikkunan takaa. 😉 Blossomista sain yhden kuvan otettua, kun siellä pyrähdimme. Tuliaisia olisin taatusti ostanut, jos olisi ollut mahdollista!

Vinkkinä muuten kauniista pellavavaatteista pitäville: Pietarsaaressa on aivan ihana myymälä Noolan, joka on varsinainen paratiisi pellavafaneille! Vaatteita tehdään myös villasta ja huovasta, kestävän kehityksen ajatusmallilla. Noolanin vaatteita myydään ympäri maailman, Yhdysvalloissa ja Japanissa asti. 

 whiteandfresh10.jpg

Muun muassa ihania Nicolas Vahén tuotteita!

whiteandfresh14.jpg

Joka kerta Pietarsaaressa vieraillessani on pakko päästä käymään kirppiksellä. Suosikkini onkin juuri Pietarsaaren kirppishalli (Loppishallen), josta aina löytää jotain ostettavaa. Sieltä on löytynyt niin vaatteita kuin sisustustavaroita. Tällä kertaa löysin itselleni ulkoilutakin, jollaista olin jo sivusilmällä etsiskellyt muutenkin. Takki on polyesteria, joten sen pitäisi pitää tuulta ihan hyvin. Malli on vartalonmyötäinen eli istuu hyvin eikä ole telttamainen. Takissa on huppu, vetoketjutaskut ja helma peittää takamuksen. Myös vyö on, mutta se on hieman nafti ja jäänee siksi syrjään. Muotoilunsa vuoksi takki istuu hyvin ilman vyötäkin.

whiteandfresh11.jpgwhiteandfresh12.jpg

Halpa-Hallista teinkin sitten loput Pietarsaaren ostoksistani. Ostin kolmet kengät, joista yllä kahdet. Tomsien tyyliset keltaiset tossut maksoivat 2,50 euroa. 😀 Valkoiset kangastossut maksoivat kympin. Olen tuollaisia sopivia ja edullisia etsinyt jo toista kesää. Kolmansista ostamistani kengistä teen oman postauksen, mutta niistäkään en pariakymppiä enempää köyhtynyt. Olen ennenkin ostanut Halpa-Hallista kenkiä, muun muassa biker-tyyliset talvisaappaat, joista olen kovasti pitänyt.

Kyllä taas hetken kelpaa, kunnes pääsee taas Pietarsaareen shoppailemaan! 😉

4 kommenttia “Ostokset Pietarsaaresta

  1. Tosi kiva tuo takki, itsellä ollut vähän ton tyylinen etsinnässä, mutta koitan löytää helmalla, joka ulottuu puolireiteen asti… 😀

    1. JonnaH.: Tuon hyvä puoli on se, että vaikka onkin ulkoilutakki niin ei kuitenkaan liian kovaa huuda tuulitakkia. 😉

  2. Mun mielestä nuo kengät on tosi kivoja. Totta sekin että itsekin tehnyt melkein parhaimmat kenkälöydöt nimenomaan halpiskaupoista 🙂 Pakko metsästää noitakin kenkiä jos jostain vielä sattuisi silmään.

    1. Kisu: Joo ei sitä aina tarvitse olla kalliita huippumerkkien kenkiä, jotta ne on kivat ja sopivat. Mulla on halpiskengät kestänyt ihan hyvin aikaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *