Pop-up Pohjanmaa 2015

Reilu viikko sitten kävin katsastamassa Senaatintorille rantautuneen Pop-up Pohjanmaa -tapahtuman, joka on Pohjanmaan maakuntaliiton ja Helsingin kaupungin yhteistyössä järjestämä tapahtuma, jolla tehdään Pohjanmaata tutummaksi. Hyvä ystäväni asuu Pietarsaaressa, jonne itselläni on varmaankin ikuinen kaipuu. Onneksi ystäväni vinkkasi tästä tapahtumasta ja pääsin paikalle haistelemaan pohjanmaalaisia tuoksuja, kun edellisestä Pietarsaaren reissusta on jo ikuisuus.

whiteandfresh0615.jpg

whiteandfresh0628.jpg

whiteandfresh0657.jpg

whiteandfresh0658.jpg

whiteandfresh0660.jpg

Pietarsaarelainen Risako – käsilaukkuja ja kukkaroita kierrätysmateriaaleista, niin sanotusti the materiaalina pitsi sekä käytöstä poistetut Suomen maasto- ja merikartat. Lisää tietoa, shop, jälleenmyyjät ja yhteystiedot löydät täältä.

whiteandfresh0668.jpg

whiteandfresh0670.jpg

Myöskin pietarsaarelainen Highway Design – muun muassa ihania, graafisia, iloisia ja värikkäitä kortteja ja julisteita. Lisätietoa nimestä Highway Designin takana ja tuotteista löydät täältä.

whiteandfresh0672.jpg

Huomioni kiinni myös yllä olevassa kuvassa oleva iso tyyny, lieneekö syynä osittain nuo hienot keltaiset tehosteraidat. 😉 Kyseessä oli Kokkotyö-säätiön piste, jossa oli esillä erilaisia töitä, jotka ovat työelämään kuntoutujien ja valmennettavien valmistamia. Ei liene yllätys, että tuotteet on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Nuo tyynyt on tehty vanhoista farkuista. Kokkotyö-säätiö toimii Pietarsaaren ja Kokkolan alueella. Täällä Helsingissä samanlaista toimintaa on Uusix-verstailla. Ja hei, näitä tuotteita voi ihan kaikki ostaa Kokkotyö-säätiön verkkokaupasta!

whiteandfresh0680.jpg

whiteandfresh0687.jpg

Rakkautta ensisilmäyksellä aiheutti todella upea pronssiriipus, jonka on suunnitellut Alexander Palme. Olisin saanut kokeilla riipusta, mutta en uskaltanut, sillä se olisi saattanut merkitä ikuisia haaveita ja yöunien menetystä. Tyydyin vain ihailemaan turvallisen välimatkan päästä ja ottamaan kuvan. 😉

whiteandfresh0689.jpg

Palme on suunnitellut myös yllä olevat valaisimet. Muistuttavat propelleja ja lienevätkö niistä saaneet inspiraation saati materiaalin? 🙂

whiteandfresh0704.jpg

Kauniin ja ehkä tämän kesän kesäisimmän päivän kunniaksi vielä lasillinen kuohuvaa. Kiitos tästä kokemuksesta! 🙂

4 kommenttia “Pop-up Pohjanmaa 2015

  1. Pohjalaisen mieltä lämmittää tällainen postaus :)<br />
    Eteläpohjalaisuus ei tuu musta koskaan lähtemään, mutta pakkohan se on liputtaa myös Pohjanmaan puolesta, kun täälläkin on jo 15 vuotta vierähtänyt.

    1. Anna: Kiva kuulla! 🙂 Täälläkin jossain syvällä vaikuttaa vahvasti (pohjois)pohjalaiset juuret.

  2. Sun pitää tulla tänne Jaakon päivillä :)<br />
    Tuon Risakon omistaja on mun kaveri ♥ ja Kokkotyösäätiön kirppiksestä sen verran, että sieltä tekee välillä aivan älyttömiä löytöjä 🙂

    1. Mia: Mä olen haaveillut Jaakon päivistä monta vuotta! &hearts; Tulisin ehdottomasti, mutta yääääää ei ole junalippuihin rahaa. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *