Lenkkarit New Yorkissa

Ensimmäinen asia, joka itselläni oli mielessä tulevaa matkaa suunnitellessa oli kengät. New Yorkissa kilometrejä kertyy ja tärkeää on, että jalassa on silloin mahdollisimman mukavat ja hyvät jalkineet. Ballerinat eivät missään nimessä käy nähtävyyksiä ja kauppoja läpi juoksennellessa vaan jalkaan on sujautettava lenkkarit. Mielessä on muutenkin ollut citykelpoisten tennareiden eli citylenkkareiden hankkiminen. Haluaisin mustat, mustavalkoiset tai valkoiset citylenkkarit, mutta on todennäköistä, että taloudellinen tilanne ei anna myöten sellaisten ostamiselle. Ne pitäisi myös hankkia aika pian, jotta ne ehtisi sisäänajaa kunnolla ennen reissua. Jotenkin pitäisi siis kenkävalinta tehdä kotona olevien lenkkareiden väliltä.

Kaapissa on ennestään neljät Converset, mutta ne eivät pitkään kävellessä ole kovin hyvät jalalle. Sen lisäksi minulla on ikivanhat, mutta vielä ehjät mustat Adidaksen Superstarit ja kahdet Adidaksen lenkkarit lenkkeilyä varten. Tuoreimmat lenkkarit ostin alkukeväästä lenkkeilyä (kävely) varten. Nämä Adidakset ovat värikkäät ja kevyet. Ovathan ne lenkkeilykenkien näköiset, mutta tällaisia käsittääkseni näkee paljon New Yorkin kaduilla.

whiteandfresh0738.jpg

whiteandfresh0729.jpg

Sitten olisi mainitsemani Superstarit. Vanhat ja tukevat tennarit, mutta aika painavat ja hieman tönkön näköiset siitä huolimatta, että muutoin ovat ehkä katu-uskottavamman näköiset. Voisi ajatella, että kevyemmillä kengillä olisi mukavampi askeltaa.

whiteandfresh0744.jpg

whiteandfresh0743.jpg

Bongasin kaapista myös tosi vanhat Adidaksen lenkkeilykenkäni, joita käytin siis ennen kuin osti nuo uudet. Nämäkin ovat hyvät ja jämäkät jalassa ja pohja on tukeva ja vakaa. Ulkonäkö onkin jo toinen juttu. Nämä huutavat kovalla äänellä ”Ollaan lenkkarit!” ja hieman näkyy jo merkkejä iästäkin. Ajattelin kuitenkin lisätä ne tähän pohdintaani.

whiteandfresh0772.jpg

Uskoisin, että pääasiassa asuni tulevat olemaan tummanpuhuvia ja todennäköisesti mustia. Siinä mielessä kengiksi sopisivat kenties hieman värikkäämmätkin kengät, kun muuten ei asu sitten ole värien sekamelskaa. Iltamenoilla ajattelin laittaa suosiolla ballerinat jalkaan.

Yhdet näistä kengistä ovat omassa mielessäni voitolla, mutta mitä mieltä te olette? Mitkä näistä lenkkareista valitsisin, ellen jotenkin onnistu hankkimaan citylenkkareita?

Irina / White & Fresh - -

17 kommenttia “Lenkkarit New Yorkissa

 1. Itse valitsisin ensimmäiset. Mullahan on todella vaikea jalkaongelma ja joudun siksi itse käyttämään tuellisia lenkkareita kaikenaikaa ja tällä hetkellä käytössä uudet Nike Air Zoom Structuret (Fuchsia Flash/Black/Flash Lime/Pink Pow) ja ihan hyvin istuvat tummanpuhuvaan vaatetukseeni. Ja toisaalta ihan sama vaikka eivät istuisi, sillä kivut ovat liian kovat ilman hyviä kenkiä. Nyt kun olen etelässä asuessani kävellyt sellaiset 13 kilsaa päivässä niin toinen jalka on tuetuista kengistä huolimatta alkanut oireilla (penikkatauti ja polvi rikki) siihen malliin että pakko mennä lääkärille ja alaraajaongelmiin erikoistuneelle fysioterapeutille. Yksilölliset pohjalliset on pitänyt teettää jo yli 10 vuotta sitten mutta niiden ongelma on se että sopivat lopulta aika harvoihin kenkiin. Ei viitsisi vaelluskenngissä kulkea ympäri vuoden. No, todennäköisesti uudet tukipohjalliset silti tulevat ja kuntoutusohjelma jaloille ja sitten fysioterapiaa ja teippausta. Suosittelen kuitenkin lämpimästi pitämään jaloista huolen. Tosin jos tietää että jaloissa ei ole piilevää ongelmaa niin silloinhan pitkät kävelyt aiheuttavat lähinnä ohimenevää (positiivista) lihaskipua. Mulla näissä on riskinä rasitusmurtumat niin siksi pitää oikeasti miettiä millä kengillä kuljen ja kuinka pitkään.

  1. Satu: Kiitos mielipiteestä. Värikkäät Adidakset oli mullakin niin sanotusti kolmen kärjessä. Nuo ovat juoksukengät lasten mallistosta, joten aikuisen jalalle ei juostessa ole tarpeeksi tukea, mutta kävelyyn sopivat hyvin. Jalkani kipeytyvät joka tapauksessa, kun en normaalisti kävele kovin paljon, joten hieman joutuu varmasti harjoittelemaan lenkkeilyn merkeissä ennen matkaa. 🙂

 2. Näistä kolmesta vaihtoehdosta ehdottomasti nuo ylimmät – nehän ovat jo aivan kuin citylenkkarit :). Ja pirteä väritys on vain hauska lisä!

  1. Tiia: Mulla kävi sama ajatus mielessä, mutta olin epävarma, joten oli pakko pohtia asiaa ihan tälleen "ääneen". 😉

 3. Kyllä nuo ensimmäiset ovat varmasti parhaat reissuun. Itse pakkaan aina reissuun läjän kenkiä mukaan ajatuksella, että ehkä jossain vaiheessa ei kävellä niin paljon, että voisin niitä käyttää… Lopputulos on kuitenkin aina sama, juoksulenkkarit on ne joita käytän aamusta iltaan. Kilometrejä päivän aikana usein kertyy 20 km molemmin puolin, joten korkkarit, ballerinat ja varvassandaalit jäävät käyttämättä. Ihanaa lomaa sinulle, vielä on onneksi aikaa miettiä matkavarustusta!

  1. Annikka: Kiitos mielipiteestä. 🙂 Mä heti matkasta kuultuani bongasin melkein ensimmäisenä tuon jutun hyvistä kengistä, jolloin oli lähes selvää, että suurin osa ajasta menee lenkkareissa. Iltaisin voi sitten johonkin lähiravintolaan tms. laittaa baltsut jalkaan. Eiköhän ne jalat joka tapauksessa ole muussia joka ilta. 😉

  2. Jep, jalat on muussina iltaisin, vaikka kengät oliskin hyvät (ainakin meikäläisen kävelymäärillä), joten jos laukkuun mahtuu, niin kannattaa ottaa päiväksi vaihtokengät mukaan. Tekee ihan hyvää jaloille pitää päivällä vaikka pari tuntia eri kenkiä 😉

  3. Annikka: Voi olla, että juoksentelen pienemmän laukun kanssa välttääkseni hartia- ja selkävaivat, mutta ajatus kevyistä ballerinoista laukussa ei ole huono. 🙂

 4. Ääni tokille. Pukeutuminen niiden kanssa helpointa. <br />
  Ekakin menee.<br />
  Ei-ääni viimeisille.😉

  1. Marie: Kiitos mielipiteestä! Jaan kanssasi saman ajatuksen ainakin noista viimeisistä. 😉

 5. Mä ottaisin ekat, mulla on myös noi ikuisen vanhat all starsit ja ne on aika painavat. Musta noi ekat on jo värityksensä vuoksi katu-uskottavat. 😉

  1. JonnaH.: Kiitos äänestä! Superstarit on kyllä ihan legendat ja ulkonäöltään neutraalit, mutta tosiaan painavat. Kuulen jo mielessäni sen klopotuksen, kun jalkoja alkaa painaa addut jalassa. 😉

 6. Valitse parhaiten sisääntuloajetut ja jaloillesi parhaat kengät. Isossa Omenassa et oo kummajainen vaikkei kengät ja vaatteet sointuisikaan. Käydessäni siellä oli tavallinen näky nainen kävelykadulla ja lenkkareissa

  1. Marjis: Kiva kuulla susta pitkästä aikaa &hearts; Kiitos vinkistä, otan siitä vaarin! Nuo uusimmat värikkäät Adidakset varmaankin nappaan mukaani (ellen sitten ehdi ostaa ja sisäänajaa uusia). Niillä on joitain kertoja jo kävelty useamman kilometrin lenkit eikä ongelmia ole ollut. Aion toki ennen reissua kävellä niillä vielä lisää, se on varma. Olen myös tutkinut hieman asioita ja todennut saman, että lenkkarit on päällä jopa miehillä puvun kanssa. Siellä tosiaan ei olla niin vimpan päälle vaan osataan arvostaa elämän mukavuuksia kaiken kiireen keskellä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *