Parvekkeen kesäsisustelua

Vaaleanpunaisen pelargonian osto oli ensimmäinen askeleeni kohti kesäparveketta. Pelargonia kuitenkin mystisesti kuoli. Taisi olla huonokuntoinen jo alun perinkin, sillä en yleensä saa kukkia noin nopeasti kuolemaan. Auenneet kukat kukkivat ja siihen se sitten jäi. Tovin kaupoissa käydessäni kurkistelin eri kukkia ja lopulta ostin vihreän hortensian. Ihanan näyttävä kukka! Väri sopii hyvin myös ostamiini koristetyynynpäällisiin.

whiteandfresh1751.jpg

whiteandfresh1747.jpg

whiteandfresh1754.jpg

Tyynynpäälliset ovat Pentikiltä.

whiteandfresh1753.jpg

Halusin tänä vuonna parvekkeelle enemmän vihreää, sillä se sointuu kivasti parvekkeen oranssiin seinälaudoitukseen. Sopivasti tuo parvekkeella oleva reunalasituskin on vihreä. Tuolien istuintyynyt piti vaihtaa myös, mutta sopivia ei ole tullut vastaan (lue: en tiedä, minkä väriset hankkisin!?) ja siksi jätin käyttöön nuo vanhat harmaat. Luonnonvalkoiset istuintyynyt sopisivat hyvin noiden selkätyynyjen kanssa, mutta ne likaantuisivat varmaan aika herkästi. Mustia olen miettinyt myös, mutta sopisiko ne tuohon värimaailmaan? Värien sekamelskaa vähän kaipaisin parvekkeelle, mutta ennemmin kukkien muodossa. Tekstiilit saisivat olla enemmän yhteensopivia… 

Nyt on parvekkeen kesäsisustus saatu alkuun ja hiljalleen voi lisätä kukkien ja kasvien määrää. 🙂

4 kommenttia “Parvekkeen kesäsisustelua

 1. Hei!<br />
  <br />
  Mielestäni nuo harmaat istuintyynyt sopivat kivasti, vaikkei ihan &quot;mätsääkkään&quot; tyynyjen kanssa. Parvekkeella on kuitenkin paljon harmaata- esimerkiksi tuo betonilattia, ja sen takia jättäisin istuintyynyt, enkä lähtisi vaihtamaan niitä mustiin. Käyttäisin ne rahat vaikkapa kivoihin kukkaruukkuihin ja kukkiin 🙂 Jos minulla olisi noin pitkä parveke, laittaisin tuollaisia pitkiä &quot;kukkapenkkejä&quot; seinänvierustalle kuin tuossa parvekekuvassa 🙂 <a rel="external nofollow" href="http://asunnot.oikotie.fi/vuokrattavat-asunnot/9449805&quot; target="_blank">http://asunnot.oikotie.fi/vuokrattavat-asunnot/9449805</a&gt; En tiedä, miten pitkä parvekkeesi on, mutta ainakin yksi tuollainen voisi sopia. Ja sitten vaikka joku kiva matto?<br />
  <br />
  Aurinkoisia päiviä!

  1. Anna: Kiitos vinkeistä! Tuollaiset kukkalaatikot olisivat kyllä kivat. 🙂 Iso (=pitkä) parveke mullakin on. Tuo vuokra-asunnon parveke vaikuttaisi olevan aavistuksen syvempi. Tässä parvekkeessa joutuu aika lailla pituuden mukaisesti sisustamaan, mutta harvemmin kai parvekkeet kovin neliöitä ovatkaan. Ja voihan se olla, että jos ei mitään ihmeellisiä ideoita synny, jätän nuo vanhat istuintyynyt paikoilleen. Mattokin olisi kiva, joku pieni aikakin tuonne pöydän ja tuolien luokse. Se vaan saattaisi kärsiä kosteusvaurioita sadesäällä, sillä kesällä lasitus on tuosta päästä avoinna. Toisaalta, jos matto ei ole kovin iso sen voisi sadesäällä nakata syrjään, olettaen, että on paikalla kun alkaa sataa tai muistaa reagoida sääennusteen mukaan. 🙂

 2. Kivan näköistä ja vihreät yksityiskohdat tekevät parvekkeesta kesäisen raikkaan :). Ja niin ihana tuo hortensia &hearts;. Haluaisin ostaa sellaisen omallekin parvekkeelle, mutta tuo miekkoseni tyrmäsi ideani todeten sen näyttävän mummokukalta ;). Mutta tuskinpa hän edes huomaisi, jos jo olemassa olevien kukkien joukkoon tupsahtaisi yksi hortensia tuomaan piristystä :).

  1. Tiia: Kiitos! &hearts; Ehdottomasti käyt ostamassa hortensian, jos sellaisen haluat. Kokeilet piruuttasi, huomaako mies mitään. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *