Vanha puujakkara

Isäni nikkaroi tämän pienen puujakkaran koulussa ollessaan 1940-luvun alussa. Fafani on käsittääkseni hieman korjaillut tai parannellut tätä sen jälkeen, mutta pääosin tämä on rakkaan isäni kädenjälkeä.

whiteandfresh1458.jpg

whiteandfresh.jpg

Koko lapsuuteni ja sen jälkeenkin jakkara on pyörinyt lapsuudenkodissani. Kuten tyypillistä on, en siihen kotona asuessani sen kummempaa huomiota kiinnittänyt saati nähnyt siinä mitään erikoista. Kiinnostus ja arvostus on syntynyt myöhemmin aikuisiällä oppiessani arvostamaan vanhaa ja kuullessani jakkaran syntytarinan.

whiteandfresh1464.jpg

whiteandfresh1460.jpg

Paljon on pienessä jakkarassa kolhuja, kulumia ja halkeamia eikä värikään ole niin sanotusti oikea. En kuitenkaan halua siihen tehdä mitään muutoksia enkä korjata sen kolhuja. Jokainen halkeama ja kuluma kertoo sen iästä, omasta lapsuudestani ja mikä tärkeintä, jakkara on konkreettinen muisto isästäni. 

Haluan sisustukseeni hillitysti vanhoja ja rustiikkisia yksityiskohtia ja tämä jakkara on juuri sellainen. 🙂

Irina / White & Fresh - -

5 kommenttia “Vanha puujakkara

  1. Ihan samaa mieltä, kaiken ei tosiaan tarvitse aina olla justiinsa oikean väristä vaan tärkeämpää on, että esine merkitsee jotain, että sillä on tarina ja että se on sen takia oikeassa paikassa. ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *