Tomaatin taimien koulinta

Tomaatin taimet koulitaan isompiin ruukkuihin, taimipurkeista esimerkiksi maitopurkkeihin siinä vaiheessa, kun taimi on kasvattanut sirkkalehtien lisäksi toisen parin lehtiä. 

whiteandfresh0963.jpg

Leikkasin purkin alakulmat auki, jotta taimien altakastelu onnistuu. Purkin pohjalle multaa hieman, joka päälle sitten taimi. Itse laitoin taimen multapaakun kanssa, mutta en tietenkään ollut ajatellut, että märkänä multapaakku tietenkin hajoaa siirtovaiheessa. Onnistuinkin heti ensimmäisen taimen tappamaan. Kaksi muuta sain jollain ilveellä siirrettyä, mutta projektista jäi vähän kehno mieli. 

whiteandfresh.jpg

whiteandfresh0993.jpg

Sinänsä yhden taimen menetys ei haittaa, sillä kahta tomaattia olin kaavaillutkin omaan käyttöön. Kolmannen olisin lahjoittanut jollekin. En silti pidä siitä, että homma ei sujunut toivotunlaisesti. Tuossa ne kuitenkin nyt ovat ja toivottavasti kasvavat hyvin siihen asti, että on aika istuttaa ne ulos. Vaikeuksien kautta voittoon? Toivottavasti! 😉

2 kommenttia “Tomaatin taimien koulinta

    1. Dara: Ihan totta, mestariksi ei tulla kerrasta. 🙂 Katselin viime vuoden tomaattikuvia ja huomasin, että olen hieman jäljessä aikataulusta. Ei silti anneta sen häiritä vaan jatketaan eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *