Kulujen seurantaa

Olen puolen vuoden ajan säilyttänyt kaikki ostokuitit. Jälkikäteen kirjaan ostokseni ylös, jotta näen, mihin kaikkeen rahaa kuluu.

whiteandfresh9447.jpg

Jotenkin olen kokenut käsin kirjaamisen miellyttävämmäksi. Siinä on samalla jotain terapeuttista, kun istuu alas kuittien ja muistivihkon kanssa. En kirjaa tulojani ollenkaan tässä kohtaa vaan pointtina on nimenomaan ostoksien tutkiminen.

whiteandfresh9448.jpg

Ruoka pitää sisällään vain ruokatarvikkeita ja herkut olen kirjannut erikseen. Viime syksy oli aika hurja herkkuostosten osalta, mutta nyt on tilanne tasoittunut ja herkkuihin menee rahaa tosi vähän (esimerkiksi tammikuussa alle kymppi). Pyrin välttämään myös kahvila- ja ravintolaostelua isommassa mittakaavassa. Kotona syöminen ja juominen on huomattavasti edullisempaa. Tokihan sitä tulee käytyä välillä jonkun kanssa kahvilla tai syötyä jotain pientä, jos sattuu olemaan kauempana kotoa eikä ehdi kotiin ajoissa syömään.

Tarkastelen lisäksi hygienia- ja kodintarvikeostoksia, vaateostoksia, lääke- ja vitamiinihankintoja sekä sitä, paljonko menee rahaa julkisilla kulkuneuvoilla matkustamiseen. Merkinnöissäni on myös osio ”Muut”, johon on kirjattu kuukausien aikana sisustusostoksia, postikulut, ostetut lahjat, hierontakäynti, kukkaostokset, kirjaostos jne. Näiden summien viereen kirjoitankin pienellä, mikä hankinta on ollut kyseessä. Näin näen hieman paremmin kokonaisuuden eli ovatko hankinnat aivan tarpeellisia ja kuinka paljon rahaa kuluu mielitekoihin.

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *