Futon?

Olen pidemmän aikaa haaveillut uudesta sängystä. Oma sänkyni on jenkkisänky, josta pari vuotta sitten poistin joustinpatjan. Olen siis käytännössä nukkunut runkopatjalla, jossa on puiset jalat. Sänky on ollut täten keveämmän näköinen ja veikkaan runkopatjan olevan myös herkästi kipuilevalle alaselälleni parempi kuin pehmeä joustinpatja. Aikoinaan kissani tykkäsi kynsillään vedellä itseään lattialla ympäri patjan alaosaa ja siten patja onkin aika ruman näköinen. Olen sen takia pitänyt sängyssä helmalakanaa ja se on hyvin epäkäytännöllinen ratkaisu. Sopivaa helmalakanaa ei ikinä löytynyt ja nykyinen on liian pitkä helmastaan. Helmalakanaa pitäisi tuon tuosta pestä, mutta olen siihen aivan liian laiska. Niinpä olen vain teippiharjalla poistanut helmasta pahimmat pölyt ja hiukset. Ottaisin helmalakanan pois välittömästi, jos runkopatja ei olisi niin ruman näköinen.

Nyt uuden sängyn hankinta alkaa olla ajankohtainen, tuosta vanhasta rotiskosta on päästävä eroon keinolla millä hyvänsä. Olen usein törmännyt kehuihin futon-patjasta. Samalla olen haaveillut yksinkertaisesta sängynrungosta. Kävinkin Futonnetti.fi -sivulla katsomassa, millaisia runkoja siellä olisi tarjolla, jos päätyisin hankkimaan itselleni futonin. 

futonnetti%20dubstep%20s%C3%A4ngynrunko.

Dubstep olisi kiva, mutta ehdottomasti ilman topattua päätyä.

futonnettimojos%C3%A4ngynrunko.jpg

Mojo on kivan yksinkertainen malli, jossa linjakas pieni pääty.

futonnetti%20tami%20s%C3%A4ngynrunko.jpg

Yllä Tami ja alla Tami Headbed. Tami olisi kiva, kun se on vain pelkkä runko. Lisäksi patja sijoittuu hienoisesti rungon sisään, jolloin patjan liukumiselta välttyisi. Päätyversiossa on mahdollisuus saada printtinä mitä erilaisimpia päätykuvia, mutta itseäni miellyttää pääty ihan sellaisenaan.

futonnetti%20tami%20headbed%20s%C3%A4ngy

futonnetti%20japan%20s%C3%A4ngynrunko%20

Tamin lisäksi myös Japan-rungossa patjan luulisi pysyvän paikoillaan. Japan on saatavilla myös hunajan värisenä (yllä) ja käsittelemättömänä.

futonnetti%20japan%20s%C3%A4ngynrunko%20

futonnetti%20sorento%20s%C3%A4ngynrunko.

Kuvat: futonnetti.fi

Viimeisimpänä on Sorento, jossa on myös ihan kiva pääty, tuollainen lautamallinen. Patjan paikka on tässäkin upotettu hieman. 

Futon-patja vaatii käsittääkseni sälepohjaisen rungon, jotta patja pääsee hyvin hengittämään. Jäin miettimään, käyköhän futonille sitten ihan minkälainen sälepohjarunko tahansa… en tiedä haluanko mustaa sängynrunkoa, sillä se ei ehkä ole niin ajaton kuin valkoinen runko olisi. Saattaisin hyvinkin valita näistä Futonnetin rungoista jonkun, jos värivaihtoehtona olisi valkoinen. Käsittelemättömän puun tai hunajan värinen runko olisi kiva, mutta miten ne sopisivat tammilaminaatin kanssa? Tosin, olenhan minä harkinnut eurolavoistakin tehtyä sängynrunkoa. 😉

Tässä toivottavasti parin kuukauden sisällä ajattelin sängyn hankkia, joten pitäisi aika pian löytää jokin runkoratkaisu. Jos vaan sopivan rungon löydän, niin voisin ehdottomasti kokeilla futonia. Tiedän muutaman ihmisen, jotka suosittelevat futonia ehdottomasti. Miten, onko teillä kokemusta futonista?

4 kommenttia “Futon?

  1. Näistä vinkkaamistasi vaihtoehdoista itseäni miellyttää eniten Mojo ja Japan :). Minulla ei ole kokemusta futonista, mutta työkaverini on kyllä kehunut sitä todella paljon. Ainut miinus, jonka hän on siitä sanonut, on se että futon painaa todella paljon, ja ilmeisesti patjaa tulisi kääntää parin viikon välein. Siksi kuulemma yksin tuo patjan kääntäminen on aikamoista punnerrusta ja ähellystä, mutta onnistuu kyllä aina lopulta :).

    1. Tiia: Mojosta ja Japanista minäkin tykkään. Niiden lisäksi myös Tami on kiva. Vitsi, kun näitä ei ollut valkoisina! Patjan kääntäminen varmasti on omanlainen hommansa, mutta ehkä tarpeeksi äheltämällä onnistuisi. 😉

  2. Mulla oli ennen Mojo. Omasta kokemuksesta en suosittele noita malleja, joissa reuna levenee paljon ulospäin, jos on yhtä kohelo kuin minä, niin polvet ja sääret aina mustelmilla. 😀 Kun viimeksi valitsin uutta futonia, halusin ehdottomasti sängyn, joka ei levene patjan reunoilta kovinkaan paljon ulospäin. Futon on paras sänky ikinä, mutta se patja on se juttu mihin kannattaa paneutua tarkiten. Futonillehan ei välttämättä ei edes tarvi sänkyä, pelkkä tatamikin riittää, mutta lattialla nukkuminen on suomalaisista aika ufoa touhua. 😀 <br />
    <br />
    Mun nykyinen sänkyrunkohan on Rock` O. Täältä vielä mun juttu tästä: <a rel="external nofollow" href="http://keyword-love.purkkimafia.fi/2014/04/hyvien-unien-salaisuus/&quot; target="_blank">http://keyword-love.purkkimafia.fi/2014/04/hyvien-unien-salaisuus/</a&gt;

    1. JonnaH.: Mun mielestä reunan leveys ei esim. Mojossa omaan silmääni näyttänyt kamalan leveältä patjaan nähden, mutta voihan se toki olla, että siihen menee oma aikansa tottua. En vaan nyt jaksa ymmärtää, miksi ei voi olla valkoista runkoa. Musta on kiva, ei siinä mitään, mutta jaksanko katsoa mustaa tuossa laajuudessa vuosikausia. 🙂 Tatami ei tule kyseeseen, sillä sängyn alla on oltava tilaa imuroimiselle. Teidän Rock'O on muuten jees, mutta turhan krumeluuri omaan makuuni. Mitä simppelimpi sen parempi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *