Tein lauantaina siemennäkkileipää ja voi vitsi, että se meinasi viedä kielen mennessään! Siemennäkkileipää on kovasti ylistetty, mutta en selkeästi ollut osannut kuvitellakaan, miten hyvää se todellisuudessa on.
Siemennäkkileipä
1,25 dl auringonkukansiemeniä
0,75 dl pellavansiemeniä
0,75 dl seesaminsiemeniä
0,75 dl kurpitsansiemeniä
3 dl maissijauhoja
3,5 dl vettä
0,75 dl öljyä
suolaa
– Kypsennys uunissa 150 asteessa noin 40 minuuttia
Sekoitetaan keskenään siemenet, jauhot, öljy ja vesi, joista muodostuu taikina. Öljynä käytin oliiviöljyä. Tässä vaiheessa laitoin uunin kuumenemaan ja aloin kaulita taikinaa. Taikinasta riittää kahteen pellilliseen, jos taikinan kaulii hyvin ohueksi.
Näkkileivän voi leikata paloiksi kuumana, mutta omani ei tässä kohtaa enää leikkaantunut, vaan napsauttelin sen vain paloiksi hieman jäähtyneenä.
Näkkileivät säilöin Riihimäen Lasin Ilves-tölkkiin.
Olen leivän ruokavaliostani pois jätettyäni kaivannut jotain, mitä nauttia mahdollisten keittojen kanssa ja nyt siihenkin on ratkaisu. Siemennäkkileipää! ❤