Loppuneet kosmetiikkatuotteet: joulukuu 2014

Joulukuussa loppui viisi kosmetiikkatuotetta, joista yksi oli luottotuotteeni Sensain 38 ripsiväri.

whiteandfresh7336.jpg

Loppuun kului myös iso pönikkä Aqualan L:ää, joka toimii tällä hetkellä jokapaikan rasvana. Käytän sitä niin kasvoille kuin vartalollekin. Ei se toki ole BABÉn veroinen tuote, mutta pitää onneksi sisällään myös kosteuttavia ainesosia eikä pelkästään kosteutta sitovia ainesosia. Varmasti myöskin parempi atooppiselle iholleni kuin kaikenlaiset ihanan tuoksuiset rasvat, joita toki mieluummin iholleni sivelisin. 😀

Oral B:n hammastahna oli aika kiva. Saatan jopa ostaa sitä uudelleen, sillä tuon loppuneen tilalle ostamani Sensodyne ei ole kovin hyvänmakuinen. 

Lapsuudestani muistan Timotei-shampoon, jota saa nyt taas. En tiedä, onko se samaa tavaraa kuin silloin, mutta parabeenivapaana tätä mainostetaan ja parabeeneja varmasti lapsuudessa on ollut. Ei silti pidä erehtyä luulemaan tätä mitenkään luontoystävälliseksi tuotteeksi, sillä parabeenit on taatusti korvattu jollain muulla ainesosalla. 😉 Mielestäni myöskin hiukseni rasvoittuivat herkemmin tällä shampoolla pestessä. Kyllähän tätä käytti ennemmin kuin olisi pesemättä jättänyt, mutta ei taida päätyä enää omaan ostoskoriini.

Flow kosmetiikan kuorinnat ovat ehdottomia suosikkejani. Piparminttu oli yhtä hyvä kuin muunkin tuoksuiset kuorinnat, mutta seuraavaksi ostan suosikkiani eli vanilja-appelsiinia. 

whiteandfresh1.jpg

Olen tässä vuoden mittaan pohdiskellut, josko tämä kaksi vuotta loppuneista kosmetiikkatuotteista raportoimista riittäisi. Tavoite oli vähentää kosmetiikkavarastoja ja opetella hillitsemään kosmetiikan ostamista, jos varastossa on vielä käyttämättömiä tuotteita. Ostamisen hillitseminen on toteutunut todella hyvin ja edelleenkin varastoissa on lähinnä sellaisia tuotteita, joita siellä on ollut jo k a u a n. Toki koen kosmetiikkavarastoni edelleen liian suuriksi, sillä niin kauan kuin niiden säilytysratkaisut häiritsevät, niitä on liikaa. En myöskään ole expertti kosmetiikkatuotteiden testauksessa, joten en tiedä, olisiko näistä kuukausittaisista ”raporteistani” juuri sen kummemmin iloa kenellekään. Lisäksi ihoni ei ehkä kestä ihan mielettömän suurta tuotevaihtelua? Ja ehkä niitä varastoja pystyisi tyhjentämään ilman blogiraportteja?

Paljon kysymysmerkkejä. Tässä on nyt kuukauden verran aikaa päättää, mitä teen jatkossa. Jätänkö haasteen tähän kahteen vuoteen vai jatkanko vielä… Mitä mieltä te olette? Olisiko nämä kivoja jatkossakin vai tekisinkö juttua kosmetiikkatuotteista jatkossa silloin, kun löydän jonkun hyvän tuotteen?

Irina / White & Fresh - -

8 kommenttia “Loppuneet kosmetiikkatuotteet: joulukuu 2014

 1. Heips! <br />
  En nyt muista kuinka kuivana ihoasi olet pitänyt, mutta antaisin pari rasvavinkkiä. Aqualan on meidän perheessä ns kesärasva, koska on niin vetinen. Miniderm on parempi ja löytyy myös pumppupullossa. Parhaimmat rasvat ovat kuitenkin Dermosilin hajusteettomat extra-voiteet. Löytyy heiltä kevyempiäkin tuotteita ja hajusteettomana. Heillä myös pesuaineita, meikkejä yms. Meillä tätä merkkiä käytetään melko paljon kaikkien lääkerasvojen ohella.

  1. Kiitos vinkistä, atoopikkoperheen äiti. 🙂 Täytyy laittaa tuo Dermosil korvan taakse. Olen joskus käyttänyt siltä merkiltä jotain E-vitamiinivoidetta. Oman ihoni kosteustasapaino pysyy aika hyvin hallinnassa säännöllisellä rasvaamisella (suihkun jälkeen) eikä voiteen rasvaisuudella ole juuri merkitystä. Aqualan L siis riittää, jos huolenpito on säännöllistä. Nyt olen loppusyksyn luistanut suihkunjälkeisistä rasvauksista, kun BABÉn vartalorasva loppui. Havahduin siihen, että ihoa alkoi hieman kutista ja ihollani oleva keratosis pilaris pahentua (kuivua). Nyt sitten pyrin rasvaamaan ihoa tarpeeksi usein ja toivon, että se Aqualan L:n kanssa riittää.

  2. Jos joskus haluaisit Dermosililta jotain koklata, niin laita mulle mailia. Tehdään vaikka kimppatilaus, kun yli 50€ tilauksista ei mene toimituskuluja 🙂

 2. Minusta näitä postauksia on ollut kiva lukea. Ja sain näistä itsekin innostuksen samaan asiaan -kiitos siitä. 🙂 Alkuun kirjoittelin itselleni muistiin listoja loppuneista ja uusista ostetuista tuotteista. Jossain vaiheessa tämä jäi pois, mutta harkinta ostamiseen oli onneksi ehtinyt sisäistyä. Paria &quot;repsahdusta&quot; lukuunottamatta viime vuoden kosmetiikkaostokset olivat harkittuja. 🙂 Kiva olisi lukea myös yhteenvetoa viime vuodesta, esim. paljonko mitäkin tuotteita loppui yhteensä, paljonko ostit uusia ja näkyykö vähentyminen jo kosmetiikan säilyttämiseen tarvittavassa tilassa.

  1. -Siny-: Kiva, että olet tykännyt ja että jotain hyötyäkin olet saanut tästä omasta projektistani. 🙂 Vähän luulen, että en jaksa nyt kaivaa kaikkia kosmetiikkatuotteitani esille ja tehdä niistä yhtä kattavaa selvitystä kuin vuosi sitten, mutta sen pystyn sanomaan, että uusia tuotteita on viime vuonna tullut lähinnä vain loppuneiden tilalle ja säilytyksessä on selkeä muutos tapahtunut (määrä pienentynyt) vaikka vielä varastoissa on tuotteita, jotka pitäisi &quot;käyttää alta pois&quot;. Sen siitä saa, kun vaan hamstraa niin saa useamman vuoden käyttää tuotteita ennen kuin ollaan siinä toivotussa tilanteessa, että voi ostaa tuotteen siksi, kun vanhaa ei enää ole. 🙂 Selkein tuote, mitä varastossa on enemmän kuin tarpeeseen on palasaippuat. Ne saan toivottavasti tänä vuonna kulutettua pois.

 3. Mä oon tykännyt näistä kuukausiraporteista, toisaalta ymmärrän, jos niitä alkaa kyllästyttää tehdä. 😉 Kiva olisi, jos kuitenkin jatkossakin esittelisit vaikka poikkeuksellisen hyviksi havaitsemiasi tuotteita.

  1. Dara: En ole vielä tehnyt päätöstä, että jatkanko voi en. Olen varautunut kyllä jatkamaan ja jos jatkan, niin ainahan voin lopettaa vaikka kesken vuoden. Sitä voisi tänä vuonna keskittyä tyhjentämään vielä lisää tuota varastoa, sillä ostaminen on onneksi saatu kuriin jo aika ensi askeleilla. 🙂 Joka tapauksessa hittituotteet esittelen edelleenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *