Mineraalimeikkipuuteri

Monet teistä tietävätkin kamppailuni iho-ongelmien kanssa. On ollut aknea, tavallista finniä, couperosaa, keratosis pilarista ym. Olen ajan saatossa saanut useamman suosituksen vaihtaa meikkivoiteen mineraalimeikkipuuteriin. Päätinkin syksyllä heittää meikkivoiteen pois ja kokeilla mineraalimeikkipuuteria. Sain Flow kosmetiikalta testiin heidän mineraalimeikkipuuterin.

whiteandfresh3.jpg

whiteandfresh1.jpg

whiteandfresh2.jpg

Sävyksi valitsin Ivoryn, joka lämpimänä erittäin vaaleana sävynä sopii vaalealle lämpimälle iholle. Eri sävyjä Flow kosmetiikalla on yhteensä kahdeksan. Mineraalimeikkipuuteri ei tuki ihohuokosia eikä kuivata ihoa. Se on siis huomattavasti parempi iholle kuin voide, joka monilla tukkii ihohuokoset ja pahentaa iho-ongelmia. Vaikka ihoni ei ole parantunutkaan eikä varmaan koskaan paranekaan täysin, ei kunto ole mennyt huonommaksikaan. Meikkipuuteria olen käyttänyt nyt noin nelisen kuukautta.

whiteandfresh6349.jpg

whiteandfresh4.jpg

Yllä kuva kasvoista edestä kuvattuna. Vasemmalla kuva, jossa kasvoillani ei ole kuin kosteusvoide. Toisessa kuvassa meikkipuuteria on pari kerrosta. Alla olevissa kuvissa on sama ennen ja jälkeen tilanne kasvojeni vasemmasta puolesta, joka on kasvoissani leuan lisäksi se huonompikuntoisin osa.

whiteandfresh5.jpg

Kuten yllä olevista kuvista näkyy, ero ennen ja jälkeen on selkeä, mutta kahdella kerroksella ei kuitenkaan saa kaikkea punoitusta ja näppylää piiloon. Toki kerroksia voisi vielä lisätä, ja joskus lisäänkin, mutta yleensä jätän sen näin, jotta iho ei näytä liian pakkeloidulta. Itse asiassa itsestäni tuntuu, että näissä kuvissa levitys ei ole onnistunut aivan toivotulla tavalla ja yleensä tuo alue ihan korvan vieressä on hieman paremmin peitossa. Alla olevassa kuvassa on kasvojeni oikea puoli ja kuten näkyy, se on paremmassa kunnossa ja meikkipuuteria on tuossa vain yksi kerros.

whiteandfresh6.jpg

Ennen tätä kokeilua en ollut ihan varma, mitä tuleman pitää. Toivoin hyvää peittävyyttä ja peittävyys paraneekin kerroksia lisäämällä. Täydellisesti en ongelmia peittoon ole saanut, sillä omalla huonokuntoisella ihollani liian monta kerrosta puuteria saa ihon näyttämään ylimeikatulta. Mineraalimeikkipuuterilla olen kuitenkin suurimmat epätasaisuudet saanut tasoitettua ja piilotettua couperosaa. 

Olen ymmärtänyt, että minun on opittava hyväksymään kasvojeni ihon kunto sellaisena kuin se on, niin kauan kun en pysty sille ihmeitä tekemään. Hoidan ihoani hellävaraisilla tuotteilla, pyrin pitämään tuotteiden vaihtuvuuden minimissä ja kuormitan ihoa mahdollisimman vähän meikillä. Aion jatkossakin käyttää mineraalimeikkipuuteria ja sen lisäksi käytän vain ripsiväriä ja silloin tällöin poskipunaa. Itse asiassa pistin juuri tilaukseen uuden purkin tätä samaa Ivorya, sillä sattuipa niin, että Flow kosmetiikalla on meneillään ALE ja sen lisäksi myös meikkipuuterit ovat -15%. Alennuksen meikkipuutereista saa koodilla meikit. Tarjoukset ovat voimassa 6.1.2015 asti.

Yhteistyössä Flow kosmetiikan kanssa

6 kommenttia “Mineraalimeikkipuuteri

 1. Sorry vaan, mutta ei sinun ihosi nyt NIIN kamala ole! Mielestäni murehdit ihan liikaa ja annat tuon(kin) estää elämästä täysillä. Mulla on pahempi, eipä ole menoa haitannut. Yritän keskittyä mieluummin sisäiseen kehittymiseeni kuin ulkoiseen, joka vain joka tapauksessa rapsaantuu vuosien myötä 🙂 Hyvää Uutta Vuotta ja vähemmän peiliin katsomista (ainakin minulla).

  1. pahempi iho: Kiitos kohteliaisuudesta? 😉 Omasta mielestäni ihoni on huonokuntoinen, mutta kuten sanoin, on se ollut huomattavasti pahemmassakin kunnossa aiemmin. Ja niin kuin painotin, tärkeintä on todella nyt opetella hyväksymään oma iho sellaisena kuin se on, jos sille ei ihmeitä saa tehtyä. En varmaan ikinä tule olemaan siloposkinen ja se on hyväksyttävä.

 2. Ymmärrän, että noi pienet näpyt harmittavat, jos on tottunut tasaiseen ihoon. 🙁 Meikkauksen kanssa on kahta koulukuntaa. Kaikki eivät näe meikkiä ihoa kuormittavana asiana, päinvastoin, useat tuotteet ovat tänä päivänä sellaisia, että ne myös suojaavat ja kosteuttavat ihoa. Itse en ole kokenut, että meikillä tai ruokavaliolla olisi minkäänlaista vaikutusta ihoni kuntoon, mutta stressillä on. Näen ihosta välittömästi, kun olen normaalia stressaantuneempi. Toinen mikä vaikuttaa on talvi, tämä talvi on ollut selkeästi parempi kuin viime talvi, koska nostin heti D-vitamiiniannokseni eri lukemiin kuin viime talvena.<br />
  <br />
  Tekee muuten kivan luonnollista jälkeä tuo Flow. 🙂

  1. JonnaH.: Mulla ei varmaan lapsuutta lukuunottamatta ole koskaan ollut tasaista ihoa, joten en tiedä moisesta autuudesta mitään. 😀 Saa nähdä, miten käy iholle nyt, sillä näin vuoden vaihtuessa alkaa olla käsillä ne hetket, jolloin ihoni yleensä räjähtää huonoon kuntoon. Toivon kuitenkin, että kunto pysyisi parempana tällä kertaa eikä menisi tästä enää huonommaksi. Toistaiseksi kasvoillani on vain yksittäisiä finnejä ollut kiusana. Jos ei pahenemista tapahdu, voisi ehkä ajatella yksinkertaistetun kasvojenhoidon ja mineraalimeikkipuuterin olleen avuksi. 🙂

 3. Hei<br />
  Jos ihosi vaivaa sinua, suosittelen käyntiä ihotautilääkärillä. He voivat määrätä esim. lääkkeitä, joita terv.keskusten lääkärit eivät voi. Itse sain avun ihotautilääkäriltä. Mukavaa kevään odotusta!

  1. Merja: Ihotautilääkärillä käyminen kyllä kiinnostaa, mutta ei heidän yleisimmin tarjoamat lääkevaihtoehdot. Roaccutan on sellainen lääke, jota en ottaisi mistään hinnasta. Kevyempää tetrasykliinikuuria olen aikoinaan kokeillut, mutta enää en pysty allergian vuoksi. Lääkevoiteita en varmaankaan uskalla enää edes kokeilla, sillä kaksi vuotta sitten kokeilin Epiduo-voidetta ja sain pahan allergisen ihottuman kasvoilleni. Sama tapahtui vuosi sitten, mutta tällä kertaa Basiron-voiteella. Voi olla, että joudun etsimään ratkaisua jostain muualta. mutta varmasti olisi kiva ainakin käydä kuulemassa, mitä ihotautilääkäri olisi mieltä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *